Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Αίγυπτος: Σε «εξέγερση» καλούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Σφράγισε τα γραφεία τους ο στρατός

Στρατός φυλάσσει την πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο (φωτό: ΑΡ)



Κλιμακώνεται η ενδοαστική διαπάλη που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αίγυπτο για τη διαχείριση της εξουσίας.

Με αφορμή την αιματηρή επέμβαση των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας κατά διαδηλωτών έξω από τη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Κάιρο, κατά την οποία σκοτώθηκαν 42 άνθρωποι, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι καλούν σε «εξέγερση».


Το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, που στηρίζεται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, καλεί με γραπτή ανακοίνωσή του «σε εξέγερση το μεγάλο λαό της Αιγύπτου εναντίον εκείνων που προσπαθούν να του κλέψουν την επανάστασή του με τα τανκς».

Ταυτόχρονα, καλεί «τη διεθνή κοινότητα, τις διεθνείς οργανώσεις και όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου να επέμβουν για να εμποδίσουν και άλλες σφαγές και την εμφάνιση μιας νέας Συρίας στον αραβικό κόσμο».

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανακοίνωσε ότι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους ισλαμιστών που προσεύχονταν μπροστά στη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο όπου κρατείται ο Μοχάμεντ Μόρσι.

Από τη μεριά του ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι «ομάδα τρομοκρατών» προσπάθησε να επιτεθεί τα ξημερώματα εναντίον της βάσης της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.

Διαδηλωτές αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τη χρήση πραγματικών πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας υπό συγκεχυμένες συνθήκες.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο στρατός πυροβόλησε στον αέρα, ενώ τα απευθείας πυρά προέρχονταν από άνδρες με πολιτικά.

Ο Αιγύπτιος πολιτικός Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι δήλωσε ότι η χώρα έχει «επείγουσα ανάγκη» συμφιλίωσης και καταδικάζει κάθε μορφή βίας, ενώ ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αιματηρά επεισόδια που διεξήχθησαν.

Στο μεταξύ η έδρα του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης των Αδελφών Μουσουλμάνων σφραγίσθηκε με απόφαση των αιγυπτιακών αρχών μετά την ανακάλυψη όπλων στο εσωτερικό, ανακοίνωσε αξιωματούχος των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.


Δημοσίευση: Δευ, 08/07/2013 - 12:38
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 08/07/2013 - 13:25
 
Κατηγορία: Διεθνή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.