Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

«Κινητικότητα» και «ευελιξία» για φτηνότερους εργαζόμενους

Ζητάνε οι ηγέτες ΕΕ για να «καταπολεμήσουν» την ανεργία των νέων

Γρήγορη εκταμίευση των κονδυλίων που πάνε στο κεφάλαιο,
ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς


Την προώθηση «αναδιαρθρώσεων» που θα καταστήσουν την αγορά εργασίας πιο «ευέλικτη», σε συνδυασμό με την παροχή ζεστού χρήματος στους επιχειρηματικούς ομίλους, ανέδειξαν σε βασικούς πυλώνες για την ανάσχεση τάχα της ανεργίας, οι ηγέτες της ΕΕ στη διάρκεια της διάσκεψης κορυφής που έγινε την Τετάρτη στο Βερολίνο, με πρωτοβουλία της Α. Μέρκελ.
 
Μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Α. Σαμαράς, ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ε. Λέτα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μ. Ραχόι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Μ. Μπαρόζο, καθώς και όλοι οι υπουργοί Εργασίας της ΕΕ. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών μονοπωλίων και εργατοπατέρες.

Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, οι «27» είχαν καταλήξει σε συμφωνία προκειμένου να διαθέσουν 6 δισ. ευρώ τη διετία 2014 - 2015 σε προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, με στόχο τη δημιουργία προσωρινών θέσεων εργασίας, κατάρτισης ή μαθητείας για ανέργους κάτω των 25 ετών.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, στη Διακήρυξη που εξέδωσαν οι υπουργοί Εργασίας της ΕΕ μετά τη συνάντηση τους την Τετάρτη στο Βερολίνο, ζητάνε μεταξύ άλλων «να ενισχυθεί η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού, να βελτιωθεί η λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης και κατάρτισης και να αξιοποιηθούν σωστά οι διαθέσιμοι πόροι».

Τα μέτρα που πρότειναν οδηγούν στο να γίνουν ακόμα φθηνότερα τα εργατικά χέρια για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Μεταξύ άλλων, συζήτησαν
  • την προώθηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης των νέων που δεν ολοκληρώνουν τις βασικές σπουδές τους,
  • δανεισμό των επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους για να κάνουν επενδύσεις, επέκταση του θεσμού της μαθητείας σε επιχειρήσεις,
  • προώθηση της αυτοαπασχόλησης και προγράμματα «βοήθειας εισόδου στην αγορά εργασίας», με την επιδότηση των εισφορών των εργοδοτών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην ομιλία του ο Αντ. Σαμαράς ζήτησε ταχύτερη διάθεση των κονδυλίων που αποφάσισε η ΕΕ για την πρόσληψη «επιδοτούμενου» εργατικού δυναμικού.
«Οχι το ποσόν, αλλά ο χρόνος διάθεσής του, αποτελεί το βασικό ζήτημα σε ό,τι αφορά την πολιτική της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ανεργίας», ανέφερε, δείχνοντας την πρεμούρα του να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα για το ντόπιο κεφάλαιο.

Εκφράζοντας τους φόβους του κεφαλαίου, προειδοποίησε για διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, «αν δεν χτυπήσουμε την ανεργία», λέγοντας ότι «θα είναι μια πραγματικότητα για όλες τις χώρες, όχι μόνο για όσες έχουν το πρόβλημα».

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ υπέδειξε σαν λύση για την ανεργία τις «έξυπνες μεταρρυθμίσεις», με στόχο να καταστεί «η αγορά εργασίας πιο ευέλικτη» και να ενθαρρυνθεί «η κινητικότητα των εργαζομένων».

Υπογράμμισε με νόημα ότι «ο συνδυασμός δημοσιονομικής σταθερότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της ανεργίας».

Μια από τις προτάσεις που συζητήθηκαν στη διάσκεψη είναι η εφαρμογή του αποκαλούμενου «διπλού εκπαιδευτικού συστήματος της Γερμανίας», το οποίο συνδυάζει τη μαθητεία σε εταιρείες παράλληλα με τη σχολική εκπαίδευση, προκειμένου οι εργοδότες να εξασφαλίζουν φτηνά εργατικά, στο όνομα της απόκτησης «εργασιακής εμπειρίας».

Δημοσίευση: Τετ, 03/07/2013 - 21:33
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 04/07/2013 - 09:34


Κατηγορία: Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.