Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Συγκυβέρνηση - τρόικα: Ανανεώνουν τη συμφωνία για εξόντωση του λαού

Σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη οι επικεφαλής της τρόικας με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως κλείδωσε τελικά το χρονοδιάγραμμα των αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία σερβίρουν στο λαό σαν προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση του δανείου. Το απόγευμα της Πέμπτης, υπήρξε και συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ε. Βενιζέλο, ο οποίος με τη σειρά του είχε συνάντηση αργά το βράδυ με τους τεχνοκράτες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Μετά τη συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό, ο Γ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι «πηγαίνουμε για πολιτική συμφωνία τη Δευτέρα», μέρα που συνεδριάζει το Γιούρογκρουπ για τη δόση, και πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόοδος σε όλα τα θέματα. Είπε ακόμα ότι οι συναντήσεις με την τρόικα θα συνεχιστούν και αύριο, μεθαύριο και την Κυριακή αν χρειαστεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη σύσκεψη στο Μαξίμου, δήλωσε ότι «θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα», ενώ υποστήριξε πως είναι απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία και στο θέμα του Δημοσίου.

Απολύσεις

Το τι σημαίνει για τους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα η συμφωνία με την τρόικα, το αποκάλυψε ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, επιχαίροντας ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνολικής αύξησης των απολύσεων πέραν των 15.000 που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση».

Απολύσεις

Όπως άφηναν να διαρρεύσει, μετά τη συνάντηση Σαμαρά - τρόικας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν σε απολύσεις 4.000 υπαλλήλων το 2013, σε άλλες 11.000 απολύσεις το 2014, καθώς και να τεθούν σε καθεστώς «κινητικότητας» μέσα στο 2013 άλλοι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι, η πλειοψηφία των οποίων θα απολυθεί. Εξετάζουν ακόμα να μειωθεί η διαθεσιμότητα από δώδεκα σε έξι ή εννέα μήνες, με αντάλλαγμα την παράταση της προθεσμίας για υπαγωγή 12.500 υπαλλήλων σε κινητικότητα έως τα τέλη Σεπτέμβρη.

 Απολύσεις

Παράλληλα, συζητιέται οι μετατάξεις εκπαιδευτικών, δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων να συνυπολογιστούν στον αριθμό των 12.500 υπαλλήλων που πρέπει να μετακινηθούν άμεσα. 

Απολύσεις

Συγκεκριμένα, έγινε λόγος για 5.000 εκπαιδευτικούς Πληροφορικής και Φυσικής Αγωγής που θα μετακινηθούν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 3.000 δημόσιους και 2.500 δημοτικούς υπάλληλους.

Όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαριστούν στη νέα συνάντηση Μητσοτάκη - τρόικας που πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση φέρεται να πρότεινε στην τρόικα την μετάταξη όλων των δημοτικών αστυνομικών (περίπου 4.000) στην ΕΛ.ΑΣ., κλείνοντας τις αντίστοιχες υπηρεσίες στους δήμους της χώρας.

Και χιλιάδες απολύσεις

Κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα, προεξόφλησε ότι έως αύριο, Παρασκευή, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία, τουλάχιστον στα βασικά σημεία, με το επιχείρημα ότι θα πρέπει να προετοιμαστεί από την Κομισιόν η έκθεση που θα αποφαίνεται ότι η Ελλάδα πληροί τα κριτήρια για τη χορήγηση της δόσης.

Οι «δεξαμενές» που θα τροφοδοτήσουν άμεσα τις απολύσεις είναι οι 2.650 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και η αμυντική βιομηχανία.

"Συγγνώμη για την Άμυνα"

Οι τρεις εταιρείες (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία), σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» που θα καταθέσει η κυβέρνηση με στόχο να προχωρήσει η «εκκαθάρισή» τους.

Νέες περικοπές στις συντάξεις

Με όχημα τα «ελλείμματα» του ΕΟΠΥΥ και των συνταξιοδοτικών ταμείων, τα οποία οφείλονται στην κρατική υποχρηματοδότηση, στην εισφοροδιαφυγή και την εκρηκτική ανεργία, η κυβέρνηση, με τις ευλογίες της τρόικας, δρομολογεί νέες περικοπές σε παροχές και συντάξεις.

Κι άλλη φοροεπιδρομή

Τέλος, η φοροεπιδρομή στη μικρή ακίνητη ιδιοκτησία πρόκειται να συνεχιστεί με το νέο χαράτσι στα ακίνητα που θα εφαρμοστεί από το 2014 και προβλέπεται να νομοθετηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Αν τώρα αυτό πληρωθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ή μέσα από τις ΔΟΥ, μικρή σημασία έχει, καθώς ο στόχος, το άδειασμα δηλαδή της τσέπης των μικροϊδιοκτητών, θεωρείται δεδομένος.

902

Δημοσίευση: Πέμ, 04/07/2013 - 22:53
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 05/07/2013 - 09:27

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.