Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Στο παζάρι ρεαλιστές, προεδρικοί και ΠΑΣΟΚογενείς...

Προπαντός ενωτικό


Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να εστίασαν στη «μάχη» που έδωσαν τα δύο μπλοκ - της πλειοψηφίας και της «Αριστερής Πλατφόρμας» - στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όμως πολλές ακόμα έλαβαν χώρα εντός των δύο αυτών μπλοκ, μεταξύ των τάσεων και ρευμάτων που τα συνέθεταν.

Το παζάρι για τους θώκους της νέας ΚΕ αποτυπώνεται σε χτεσινά δημοσιεύματα που αναφέρουν:


«Αν και οι "ρεαλιστές"(Παπαδημούλης, Δούρου, Μπαλάφας, Πουλάκης κ.ά.) κατέβηκαν με το ενιαίο ψηφοδέλτιο (...) η πολιτική τους παρουσία ήταν διακριτή (...) τα στελέχη της είναι οι πιο... σταθεροί σύμμαχοι του Αλέξη Τσίπρα, υπό την έννοια ότι είναι εκείνοι που θέλουν περισσότερο να κατακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία.

Για το λόγο αυτό, ως το βράδυ του Σαββάτου γίνονταν προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε η προεδρική πλειοψηφία και οι "ρεαλιστές" να συμφωνήσουν σε "σκληρή" σταυροδοσία 150 προσώπων (...) η πρόταση προς τους "ρεαλιστές" ήταν να αναδειχθούν 20 μέλη στη νέα Κεντρική Επιτροπή από τη συγκεκριμένη τάση. Πάντως  κάνουν λόγο (σ.σ. οι "ρεαλιστές") για πρόταση εκλογής 15 μόλις μελών η οποία και απορρίφθηκε».

«Μεγάλη δυσφορία επικρατεί στους κόλπους των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ (...) διότι το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος τούς επιφύλαξε μία δυσάρεστη έκπληξη: τη μη στήριξή τους από την "προεδρική" πλειοψηφία.

Παρότι μεταξύ των "ΠΑΣΟΚογενών" και των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα είχε γίνει συνεννόηση για περισσότερες από δέκα θέσεις στην νέα Κεντρική Επιτροπή (...) στις αρχαιρεσίες σημειώθηκε μεγάλη "σφαγή" (...) με αποτέλεσμα μόλις 3 εξ αυτών να καταφέρουν να εκλεγούν»...

Αν σ' αυτά προστεθούν οι καταγγελίες που έγιναν για τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε η διαμόρφωση του Σώματος του συνεδρίου κατά τη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων στις τοπικές οργανώσεις, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει απλά τα χειρότερα χούγια των αστικών πολιτικών δυνάμεων, αλλά τα έχει ξεπεράσει κατά πολύ...

Και πάντως ας προσέξουν την επόμενη φορά που θα μιλήσουν για «εσωκομματική δημοκρατία»...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 17/7/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.