Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Τσίπρας: Οι αυτοδιαχειριζόμενες αγορές βιζόν της Βουκουρεστίου (γουναράδικα) να πληρώσουν το ταξικό τους χρέος

Του Πέτρου Ζερβού
«Το μοναδικό κομμάτι του λεγόμενου εθνικού πλούτου, που στους σύγχρονους λαούς ανήκει πραγματικά στο σύνολο του λαού είναι το δημόσιο χρέος τους». (ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, Τόμος Α΄, σελ. 779)

Σε συνέντευξή του στον Επενδυτή (δυστυχώς δεν υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή) και σε μια ειλικρινή, εκ βαθέων, εξομολόγηση κατέστησε σαφές –δεν επιδέχεται πλέον παρερμηνειών, παρά μόνο από κακόπιστους κολλημένους παλαιοκομμουνιστές– το όραμά του περί ανασκολοπισμού του Μνημονίου.
Για πρώτη φορά κατονόμασε και τις δυνάμεις εκείνες με τις οποίες θα συνεργαστεί, ώστε «ο κόσμος της εργασίας» (που λέμε και που περιλαμβάνει όλες τις υγιείς δυνάμεις της χώρας BROOKINS, SOROS, Λούλα-Λούλα, ΣΕΒ, ως και το γνήσιο ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο) να αποτινάξει τον ξένο ζυγό και να μεγαλουργήσει.
Με μια ασυνήθιστη για υποψήφιο Πρωθυπουργό γενναιότητα, ανέλαβε στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη, και δίχως να λογαριάζει το τεράστιο πολιτικό κόστος που επωμίζεται, μίλησε άνευ περιστροφών και εξήγησε σε απλά συριζαϊκά το πώς αντιλαμβάνεται τον ταξικό ρόλο του «χρέους» του.
Η συνέντευξή του συνοψίζεται στο τρίπτυχο: Κοινωνικός πλούτος Χρέος – Κεφάλαιο
Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων:
«Θα επανεξεταστούν οι όροι» (…) «προφανώς η ανάκτησή τους δεν είναι απλή διαδικασία, ούτε από νομικής ούτε από οικονομικής άποψης»!!!
Ολική διαγραφή του χρέους
«Η θέση για ολική διαγραφή ξεχνά ότι το χρέος είναι ταξικό και δίνει συγχωροχάρτι σε αυτούς που το δημιούργησαν πλουτίζοντας. Είναι λοιπόν, αντί να το σβήσουμε λογιστικά, να φορολογήσουμε αυτούς που πλούτισαν φορτώνοντας το λαό με χρέος (...) οι επιλογές λοιπόν ήταν, διαγράφουμε και ξεχνάμε ή ζητάμε να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν»!!!
Φορολόγηση του πλούτου
«Η θέση των επιχειρήσεων δεν εξαρτάται μόνο από τους μισθούς, αλλά και από μια σειρά άλλους παράγοντες όπως η φορολογική πολιτική, η αναπτυξιακή πολιτική»...
Ο άνθρωπος ξαναγράφει την ιστορία, την πολιτική οικονομία και τον Μαρξισμό με όρους πραγματικής και σύγχρονης ταξικής πάλης και ανατροπής.

_________________
«Μοιάζει με τον μαθητευόμενο μάγο που δεν είναι πια σε θέση να ελέγξει τις υποχθόνιες δυνάμεις που ο ίδιος επικαλέστηκε με τα τεχνάσματά του». (Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος)

(Οι αποστροφές της συνέντευξης Τσίπρα έχουν μεταφερθεί από τον 902)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.