Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Τουρκία: Ακόμη μια νύχτα κρατικής καταστολής ήταν αυτή του Σαββάτου

 Επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια σε διαδηλωτές
στον εμπορικό δρόμο «Ιστικλάλ» της Κωνσταντινούπολης (φώτο: AP)

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών χθες σε πολλές πόλεις της χώρας, ενώ έχουν αναφερθεί και πολλές περιπτώσεις τραυματισμών.

Οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και το Χατάι (πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αντιόχειας, που βρίσκεται στα συροτουρκικά σύνορα).


Αστυνομικοί πυροβόλησαν με πλαστικές σφαίρες εναντίον διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη, επιχειρώντας να διαλύσουν περίπου 1.000 διαδηλωτές που επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς την πλατεία Ταξίμ. Σύννεφα από δακρυγόνα κάλυπταν χθες την πολυσύχναστη περιοχή γύρω από την πλατεία.

Επίσης, στο διαδίκτυο υπήρξαν πολλά μηνύματα χθες με εκκλήσεις για ιατρική βοήθεια για περίπου 100 ανθρώπους στην περιοχή Κουγκουλουπάρκ της Άγκυρας.

Οι τελευταίες διαδηλώσεις ξέσπασαν μετά τις συλλήψεις και τη σύντομη κράτηση αγωνιστών, οι οποίοι κατήγγειλαν την αστυνομία για κακομεταχείριση.

Οι πρόσφατες συλλήψεις στελεχών του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ), του Κόμματος Εργασίας (ΕΜΕΡ) και συνδικαλιστών που συμμετέχουν και στηρίζουν τις κινητοποιήσεις και οι επτά θάνατοι διαδηλωτών (πέντε κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και δύο ακόμα που εξέπνευσαν λόγω καρδιακών προβλημάτων από τα δακρυγόνα) έδωσαν νέα ώθηση στις κινητοποιήσεις.

902

Δημοσίευση: Κυρ, 14/07/2013 - 09:27

Κατηγορία: Διεθνή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.