Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΗΠΑ-ρακολουθήσεις, ο Πολύδωρας, ο Βορίδης και η Νέα Ελλάδα

Ανδρέας Πετρουλάκης, από την "Καθημερινή".



Νέα μέτρα -
«Νέα Ελλάδα»!


Η(νωμένες) Π(αρακολουθήσεις) Α(διαλείπτως)


Οι Αμερικάνοι παρακολουθούν και φακελώνουν ολόκληρο τον πλανήτη. Με όλους τους τρόπους και με όλα τα μέσα. Το κάνουν από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Το ομολογούν πλέον οι ίδιοι. Και μάλιστα με τρόπο που καθιστά το περίφημο «Γουοτεργκέιτ» της εποχής Νίξον σε απλό πταισματάκι μπροστά στα όσα, διαπιστωμένα πλέον, διαπράττει η σημερινή Αμερική του - βραβευθέντος με το Νόμπελ Ειρήνης - Ομπάμα...Οταν βέβαια αυτά τα έλεγαν και τα λένε οι κομμουνιστές, οι σύμμαχοι των Αμερικανών μιλούν για «συνωμοσιολογίες». Τώρα που τα λένε και τα αποκαλύπτουν οι ίδιοι οι Αμερικανοί, οι σύμμαχοί τους ανακάλυψαν «σημαντική είδηση»...

Οσο, όμως, σημαντική είναι η «είδηση», όσο τεράστιο είναι το θέμα (και είναι πραγματικά τεράστιο), άλλο τόσο τεράστια είναι η υποκρισία που το συνοδεύει.
Εδώ στην Ελλάδα, για παράδειγμα, το φακέλωμα εκ μέρους των Αμερικανών και των μυστικών τους υπηρεσιών δεν είναι και τόσο άγνωστο. Δεν πάει δα και πολύς καιρός από την υπόθεση των υποκλοπών, οι οποίες διεξάγονταν από το τρίγωνο πέριξ της αμερικανικής πρεσβείας και τα τηλέφωνα - κοριοί των παρακολουθήσεων χτυπούσαν στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, όπου και η έδρα της NSA...
Οσο για τους Ευρωπαίους, όπως η Μέρκελ, ο Ολαντ και οι υπόλοιποι της ΕΕ, εμφανίζονται «έξαλλοι» με το γεγονός ότι παρακολουθούνται και οι ίδιοι.
Αλλά, όταν οι ηγέτες της ΕΕ υπογράφουν «αντιτρομοκρατικές συμφωνίες» με τις ΗΠΑ. Οταν οι μυστικές υπηρεσίες οι δικές τους και των Αμερικανών υπογράφουν «πρωτόκολλα συνεργασίας» ώστε να φακελώνουν και να παρακολουθούν «αμοιβαία» τους πολίτες των χωρών τους και όλου του κόσμου. Οταν όλοι μαζί, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, συμμετέχουν σε εγκλήματα όπως εκείνα τα «ιπτάμενα Γκουντανάμο» και οι απαγωγές «υπόπτων» ανά τον κόσμο,
ε, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...

«Περίεργα» πράγματα...

«Περίεργη» η δήλωση Πολύδωρα για «συνεννόηση» με τη Χρυσή Αυγή, δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ κυρία Ασημακοπούλου.
Συμφωνούμε.
Μάλιστα τα «σαλιαρίσματα» που προκύπτουν από τη δήλωση Πολύδωρα με τους ναζιστές, είναι τόσο περίεργα, όσο περίεργα είναι και τα ακόλουθα:
*
Να διακινείται ως διαρροή από το Μαξίμου η τοποθέτηση ανώτατου κυβερνητικού στελέχους, στις 13 Ιούνη, ότι «το σενάριο της συνεργασίας της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή είναι απευκταίο, αλλά υπαρκτό»...
*
Να δηλώνει από βήματος Βουλής «περήφανος» για τα ναζιστικά του «πιστεύω» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, και λίγα λεπτά μετά, στην ψηφοφορία στη Βουλή, υπέρ του αιτήματος της Χρυσής Αυγής για άρση ασυλίας βουλευτή, να ψηφίζουν 50 βουλευτές της ΝΔ. Ανάμεσά τους από την ίδια την κυρία Ασημακοπούλου μέχρι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, από τον βουλευτή Ψυχάρη μέχρι τον νυν υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κι από τον πρόεδρο της Βουλής Μεϊμαράκη μέχρι και τον γραμματέα της ΝΔ, τον Κεφαλογιάννη...
*
Να διεξάγεται η συζήτηση, τον περασμένο Μάρτη, της άρσης της ασυλίας του Κασιδιάρη για την επίθεση στην Λιάνα Κανέλλη, αλλά τρεις βουλευτές της ΝΔ (μεταξύ των οποίων πάλι ο γραμματέας της ΝΔ καθώς και ένας υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά) να ψηφίζουν υπέρ του Κασιδιάρη...
*
Πράγματι. «Περίεργα» πράγματα. Και «παρδαλά». Οσο και το «συνταγματικό» (βλέπε: αστικό) τόξο τους...

«Υπέρτατη ιδεολογία»

Ο μεν Βορίδης θυμήθηκε ότι αυτός που «κατέστρεψε τη χώρα» είναι το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα Παπανδρέου. Αλλά είναι με αυτό το ΠΑΣΟΚ (που το ίδρυσε ο Αντρέας Παπανδρέου) που ο Βορίδης πάει χέρι - χέρι από το 2009, ψηφίζει Μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, χαράτσια κ.ο.κ., είτε ως βουλευτής και στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ, είτε τώρα ως βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ.
Τα δε στελέχη του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκαν ότι ο Βορίδης είναι «χουντοδεξιός» και πρώην επικεφαλής της νεολαίας της ΕΠΕΝ του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Αλλά αυτουνού του Βορίδη (σσ: του «χουντοδεξιού», κατά το ΠΑΣΟΚ) ήταν αντιπρόεδρος ο Ευ. Βενιζέλος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, όταν ο Βορίδης ήταν υπουργός Μεταφορών. Και με, αυτουνού του Βορίδη, το κόμμα (στο οποίο ο Βορίδης είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) συγκυβερνά το ΠΑΣΟΚ.
Τώρα όλοι αυτοί «θίχτηκαν» μεταξύ τους. Εντούτοις ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει για τον τόπο και τον ελληνικό λαό. Οι παραπάνω και οι όμοιοί τους είναι τόσο συνεπείς (σσ: το εννοούμε) με τις ιδεολογικές και πολιτικές τους αρχές που, παρά τις διαφορές τους, θα συνεχίζουν - ενωμένοι - να μας «σώζουν».
Και τούτο διότι, ως γνωστόν, η υπέρτατη αρχή τους, η «υπέρτατη ιδεολογία» τους κατά τη ρήση Σαμαρά, η ιερή και απαραβίαστη αρχή τους, που τίθεται πέρα και πάνω από τις όποιες κομματικές ή προσωπικές τους αντιδικίες, που συνδέει και συνενώνει μεταξύ τους από «καταστροφείς της χώρας» μέχρι «χουντοδεξιούς», είναι να υπηρετούν - από κοινού - τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υπέρτατη αρχή και ιδεολογία τους. Τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Αυτά τους ενώνουν. Και αυτά που τους ενώνουν, τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, ήταν και είναι πολύ μεγαλύτερα, πολύ περισσότερα και πολύ ισχυρότερα απ' όσα τους χωρίζουν.


 ***

Σύμφωνα με όσα διοχετεύονται από την ίδια την κυβέρνηση, οι συζητήσεις της με την τρόικα περιλαμβάνουν:
Νέες μειώσεις μισθών, νέες μειώσεις συντάξεων, αθρόες απολύσεις μονίμων και συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα, επέκταση της «ευελιξίας» των εργοδοτών να απολύουν στον ιδιωτικό τομέα, νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, μονιμοποίηση του χαρατσιού της ΔΕΗ κ.ο.κ.
Συμπέρασμα: «Νέα Ελλάδα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.