Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Ο αγώνας είναι στα χέρια των εργατών και των οικογενειών τους - Γενικός ξεσηκωμός ενάντια στις απολύσεις

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ

Ο αγώνας είναι στα χέρια των εργατών και των οικογενειών τους - Γενικός ξεσηκωμός ενάντια στις απολύσεις

Δευτέρα 07/02/2022 - 09:40

Σε γενικό ξεσηκωμό καλεί το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας που προχωρά σε μια σειρά παρεμβάσεων τις επόμενες μέρες ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να απολυθούν οι εργαζόμενοι και να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στον οικισμό.

Με την καθολική συμμετοχή των μελών του Σωματείου στη Γενική Συνέλευση και την απόλυτη σύμπνοια στην εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, οι εργαζόμενοι έδωσαν την πρώτη απάντηση: 

«Δεν θα βγούμε από τις δουλειές μας, δεν θα βγούμε από τα σπίτια μας, δεν θα μας ξεριζώσουν από τον τόπο μας, δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει η ΛΑΡΚΟ. 

Η κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα πίσω όλα όσα είπε. Να σταματήσει να παίζει το ρόλο του μπράβου στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει τη λειτουργία, όλες τις θέσεις εργασίας και να μας καταβάλει στο 100% αυτά που μας χρωστά μέσα από τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει απέναντί μας».

Κύμα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα

Από τη γενική συνέλευση

Το Σωματείο αναφέρεται στο τεράστιο κύμα συμπαράστασης που έχει εκδηλωθεί από όλη τη χώρα σημειώνοντας: «Δεν είμαστε μόνοι. Εκατοντάδες τα μηνύματα αλληλεγγύης, σωματεία και απλοί εργαζόμενοι από τον Έβρο έως την Κρήτη, από τα νησιά του Ιονίου ως του Αιγαίου, από το εξωτερικό, άνθρωποι που μεγάλωσαν με το μεροκάματο της ΛΑΡΚΟ. Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι μαζί μας, μας κρατούν όρθιους, δηλώνουν τη στήριξή τους και τη συμμετοχή τους, όπου, όποτε και με όποιο τρόπο χρειαστεί.

Τώρα ο αγώνας είναι στα χέρια των εργαζομένων και των οικογενειών μας. Δημιουργήθηκε Επιτροπή Υποστήριξης των Αποφάσεων. Οι γυναίκες μας και τα παιδιά μας ήδη έχουν αρχίσει και συντονίζονται μαζί μας. Ξεσηκώνουμε όλη την περιοχή γύρω από την ΛΑΡΚΟ».

Το πρόγραμμα των επόμενων δράσεων

  • Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, στις 12.00 (Μαρούσι Φραγκοκλησιάς 27) θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον Ειδικό Διαχειριστή. 
  • Την Τρίτη και την Τετάρτη στις 17.00, καλούν κάθε εργαζόμενο να πάρει το αυτοκίνητό του και να μαζευτούν στη διασταύρωση του Μαρτίνου. Θα πραγματοποιήσουν αυτοκίνητοπορείες μέσα στα χωριά και στις πόλεις της γύρω περιοχής. «Θα ξεσηκώσουμε και τις πέτρες», όπως σημειώνει το σωματείο. 
  • Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουμε 24ωρη απεργία, θα μπούμε μέσα στα λεωφορεία και θα δώσουμε την απάντηση με μία μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Εκεί σε συνεννόηση με άλλους εργασιακούς χώρους που είναι στο δρόμο αυτήν την περίοδο θα πραγματοποιήσουμε συνέντευξη τύπου.
  • Την Κυριακή 13 Φλεβάρη η ανοιχτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στον Κινηματογράφο Ίλιον στις 10:30 το πρωί , θα μετατραπεί σε παλλαϊκό συλλαλητήριο. Θα έρθουν Σωματεία, Σύλλογοι, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Κόμματα και τοπική Διοίκηση, οι κάτοικοι της περιοχής για να συζητήσουν για το μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα.

Ένας για όλους και όλοι για έναν

«Με συγκίνηση, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους μας απευθύνουν την αλληλεγγύη τους και δεσμευόμαστε για γρήγορη αντάμωση στον δρόμο για την υπεράσπιση της ζωής μας. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Ή όλοι ή κανένας. Από αυτόν τον αγώνα θα βγούμε νικητές», σημειώνει το σωματείο. 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.