Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

ΝΑΤΟ: Οι υπουργοί Άμυνας της λυκοσυμμαχίας στέλνουν περισσότερους στρατιώτες στην ανατολική Ευρώπη ― Στο επίκεντρο των πολεμικών σχεδιασμών και η Αλεξανδρούπολη

ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Στέλνουν περισσότερους στρατιώτες στην ανατολική Ευρώπη

Στο επίκεντρο των πολεμικών σχεδιασμών και η Αλεξανδρούπολη

Τετάρτη 16/02/2022 - 20:45

Την ανάπτυξη νέων Σχηματισμών Μάχης (Batlegroups) του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, αποφάσισαν οι υπουργοί Άμυνας της λυκοσυμμαχίας, ενόσω συνεχίζεται η αντιπαράθεση με τη Ρωσία στο Ουκρανικό.

Ήδη έχει παρθεί απόφαση κοντά στα ήδη υπάρχοντα 4 Battlegroups (στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία) να στηθεί ένα στη Ρουμανία, ενώ μεθοδεύεται να αναπτυχθεί ένα και στη Βουλγαρία.

«Οι στρατιωτικοί ηγέτες μας θα δουλέψουν τις λεπτομέρειες και θα επανέλθουν στις επόμενες βδομάδες με συγκεκριμένες προτάσεις πάνω στο θέμα», είπε σχετικά ο Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς συνεχίζονται οι πολεμικές προετοιμασίες της λυκοσυμμαχίας.

Στην κοινή τους δήλωση, οι υπουργοί Άμυνας, αναφέρουν ότι

«οι ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν σοβαρή απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια. Ως συνέπεια και για να διασφαλίσουμε την άμυνα όλων των Συμμάχων, αναπτύσσουμε επιπλέον χερσαίες δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας, καθώς και πρόσθετα θαλάσσια και αεροπορικά μέσα, όπως ανακοινώθηκε από τους Συμμάχους, και αυξήσαμε την ετοιμότητα των δυνάμεών μας».

«Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε περαιτέρω την αμυντική και αποτρεπτική μας στάση για να ανταποκριθούμε σε όλα τα ενδεχόμενα», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους διατηρώντας έτσι το πολεμικό κλίμα, ενώ επιβεβαίωσαν την «υποστήριξή» τους «για την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της», άρα και της Κριμαίας, του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Στην συνέντευξη Τύπου, ο γγ της λυκοσυμμαχίας, αναγνώρισε ότι υπάρχουν

«σημάδια από τη Μόσχα ότι η διπλωματία θα μπορούσε να συνεχίσει τις προσπάθειες, αλλά ακόμα δεν έχουμε δει κανένα δείγμα αποκλιμάκωσης στο έδαφος, καμία αποχώρηση στρατευμάτων ή απομάκρυνση οπλισμού»

παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο της Ρωσίας, την ποία κατηγόρησε ξανά ότι έχει προσχωρήσει στη μεγαλύτερη συγκέντρωση δυνάμεων στην Ευρώπη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, προειδοποιώντας την επίσης ότι θα πληρώσει με «υψηλό κόστος» μια επέμβαση στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα απεύθυνε ξανά πρόσκληση για «διάλογο», την ώρα που επανέλαβε ότι

«δεν θα συμβιβαστούμε σε θεμελιώδεις αρχές μας, στο δικαίωμα κάθε κράτος να επιλέξει το μονοπάτι του (βλ. ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ) και να υπερασπιζόμαστε κάθε κράτος μέλος μας από απειλές».

Στο επίκεντρο των πολεμικών σχεδιασμών και η Αλεξανδρούπολη

Πηγή: Associated Press

Σημειωτέον, η στήριξη με στρατιώτες, οπλισμό και πολεμοφόδια των τέτοιων σχηματισμών περνά μέσα από την Αλεξανδρούπολη, που έχει αναδειχτεί βασικός κόμβος τέτοιας υποστήριξης για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς, μέσα κι από τη νέα Συμφωνία για τις Βάσεις.

Διόλου τυχαία, άλλωστε, το πρόγραμμα συναντήσεων του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο περιθώριο της Συνόδου, περιλαμβάνει επαφές και με τους ομολόγους του από Βουλγαρία και Ρουμανία.

Η σύνοδος ολοκληρώνεται σήμερα με συναντήσεις με τους υπουργούς Αμυνας από Ουκρανία και Γεωργία και τα κράτη μέλη της ΕΕ που δεν είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΝΑΤΟ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.