Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

ΚΝΕ: Σήμερα ο Άλκης, αύριο εσύ; ΩΣ ΕΔΩ! ― Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας: Δεν θα επιτρέψουμε το δηλητήριο του φασισμού στις γειτονιές μας! Κάλεσμα συμμετοχής στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 5 Φλεβάρη στον Εύοσμο ― Δεν θα επιτρέψουμε το δηλητήριο του φασισμού στις γειτονιές μας!

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Σήμερα ο Άλκης, αύριο εσύ; ΩΣ ΕΔΩ!

Παρασκευή 04/02/2022 - 11:27

Με αφορμή την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, με κεντρική αφίσα που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, αλλά και με δράσεις, κινητοποιήσεις, αθλητικά τουρνουά, εκδηλώσεις και άλλες πρωτοβουλίες, φέρνουν στο προσκήνιο την οπαδική βία, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με επιχειρηματικά συμφέροντα στον αθλητισμό, αλλά και την εγκληματική δράση φασιστικών συμμοριών στη Θεσσαλονίκη και αλλού, που στρέφεται και εναντίον της αγωνιστικής δράσης του λαού και της νέας γενιάς.

Η ΚΝΕ καλεί επίσης τη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης να δώσει μαζικά το «παρών» στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο (βλ. κάτω) που διοργανώνουν εργατικά σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Μαθητικά Συμβούλια και άλλοι φορείς, αύριο, Σάββατο 5 Φλεβάρη, στις 5 μ.μ., στην πλατεία Ευόσμου.

902 

*

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Κάλεσμα συμμετοχής στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 5 Φλεβάρη στον Εύοσμο

Τετάρτη 26/01/2022 - 19:55

Κάλεσμα συμμετοχής στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 5 Φλεβάρη στις 17:00, στην πλατεία Εύοσμου καλεί Ενώσεις, Συλλόγους, Εκπαιδευτικούς Σωματεία, Φορείς η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ανακοίνωση

«Τα πρόσφατα γεγονότα έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα από την Ομοσπονδία για την ύπαρξη φασιστικών ομάδων που δρουν μέσα σε συγκεκριμένα σχολεία.

Από τα επεισόδια στην Σταυρούπολη στις επιθέσεις στον Εύοσμο και στους Αμπελόκηπους συνεχίζουν την δράση τους μέσα και έξω από τα σχολεία. Είναι οι ίδιοι γνωστοί "μαθητές" που με τραμπούκικες και φασιστικές κινήσεις προσπαθούν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία μέσα στα σχολεία, οι ίδιοι που επιτίθενται σε πρόσφυγες, που τρομοκρατούν μαθητές, που προκαλούν ζημίες στα σχολεία.

Γνωρίζουμε ότι στόχος τους είναι να σταματήσουν την δράση του οργανωμένου μαθητικού κινήματος. Για ποιον άλλωστε λόγο να προσπαθούν να σταματήσουν τον αγώνα των παιδιών μας για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία; Γιατί να αντιπαλεύουν την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τα ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας; Όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα εμείς και τα παιδιά μας, από την αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση;

Ξέρουμε ότι σιχαίνονται κάθε έννοια οργάνωσης, αγώνα, συλλογικής διεκδίκησης! Έχουν βάλει πλάτη και με τα λόγια και με τις πράξεις τους (όπως αποδεικνύεται και από αυτήν την επίθεση) στις επιλογές της κυβέρνησης για ένα σχολείο χωρίς μέτρα προστασίας, ένα σχολείο που δεν θα μορφώνει!

Τους ενοχλεί η πρωτοπόρα δράση των μαθητών που μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες μέσα στα σχολεία με τα 5μελη και τα 15μελη αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα και διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο που να μορφώνει.

Είναι αυτοί που με κουκούλες και καλυμμένα πρόσωπα, απειλούν, τρομοκρατούν θέλουν να σπείρουν τον φόβο -επιβεβαιώνοντας τη ναζιστική ιδεολογία τους.

  • Δε θα ανεχτούμε τα σχολεία των παιδιών μας να γίνουν εκκολαπτήρια κάθε φασίστα!
  • Δεν θα επιτρέψουμε τον φόβο και τις απειλές μέσα και έξω από τα σχολεία!
  • Δεν θα επιτρέψουμε το δηλητήριο του φασισμού στις γειτονιές μας!
  • Δεν θα τους αφήσουμε να ξεμυτίσουν πουθενά! Είναι γνωστός ο ρόλος αυτών των ομάδων, όπως γνωστή είναι και η εγκληματική τους δράση.

Καλούμε:

Ενώσεις, Συλλόγους, Εκπαιδευτικούς Σωματεία, Φορείς να συμμετέχουν σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5/2 στις 17:00, στην πλατεία Εύοσμου.

  • Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας! Δεν τους αφήνουμε χώρο να σταθούν πουθενά αυτοί και οι σάπιες ιδέες τους!.

Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων, στην κινητοποίηση καλούν ήδη με αποφάσεις τους τα ΔΣ της Α’, Β’ και Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.