Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Απεργία COSCO: Για υπογραφή ΣΣΕ και για δικαιώματα στη δουλειά ― Μάρκος Μπεκρής (πρόεδρος σωματείου): Είμαστε ήδη νικητές! ― Καθολική η συμμετοχή στην απεργία για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων (2 VIDEO)


24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ COSCO

Οι λιμενεργάτες απεργούν για Υπογραφή ΣΣΕ, για τα δικαιώματά τους στη δουλειά

Με αποφασιστικότητα απαντούν οι απεργοί της COSCO, στο όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που έχουν εξαπολύσει η εργοδοσία και η κυβέρνηση, στο λιμάνι του Πειραιά.

«Ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα στην απεργία και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας», το μήνυμα που στέλνουν, ενώ η απεργία είναι άκρως επιτυχημένη.

Η απεργία, έχει καλυφθεί από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καθώς την περασμένη Πέμπτη, τα δικαστήρια του Πειραιά, με τις γνωστές συνοπτικές διαδικασίες, έκαναν δεκτή τη σχετική αίτηση της εργοδοσίας και αποφάσισαν 5 μέρες πριν την έναρξη της απεργίας ότι αυτή είναι παράνομη!

Από τις 3 τα ξημερώματα, στο λιμάνι του Πειραιά, τα ΜΑΤ, δυνάμεις του λιμενικού και άλλες κατασταλτικές μονάδες έχουν ζώσει το χώρο.

Οι απεργοί καλούν όλους του εργαζόμενους της Cosco, από όλες τις βάρδιες, και συνολικά όλους τους εργαζόμενους να κατέβουν στο λιμάνι για να βρεθούν στο πλευρό τους. Ήδη, πολλοί εργαζόμενοι από άλλους κλάδους βρίσκονται στο λιμάνι, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Διεκδικούν: Υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ, επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

*

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΕΚΡΗΣ

Καθολική η συμμετοχή στην απεργία για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της COSCO

Τρίτη 08/02/2022 - 11:34

Με την 24ωρη απεργία της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι στην COSCO έδωσαν μια ξεκάθαρη απάντηση διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων για υπογραφή ΣΣΕ, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και ένταξη στα ΒΑΕ τόνισε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του ΕΚ Πειραιά μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο «Kontra».

Η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική σημείωσε, καθώς από τους 2.200 εργαζόμενους έπιασαν δουλειά -και στις 3 βάρδιες- μόνο 60 άτομα.

«Έχουμε φτάσει στο αμήν» τόνισε και απαίτησε η COSCO και η κυβέρνηση να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εργαζομένων. Παράλληλα, κατήγγειλε το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσαν κυβέρνηση και εργοδοσία με την παρουσία ΜΑΤ, Λιμενικού και βατραχανθρώπων με σκοπό να κάψουν τον αγώνα των απεργών.

902

*

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ COSCO

Μάρκος Μπεκρής: Είμαστε ήδη νικητές!

«Έχουμε πετύχει μια τεράστια νίκη μέσα στο γήπεδό τους» τόνισε στους συγκεντρωμένους απεργούς στην πύλη της COSCO ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής χαιρετίζοντας τους λιμενεργάτες που επί ένα 24ωρο έδωσαν παλικαρίσια μάχη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για να γυρίζουν σώοι και ασφαλείς στα σπίτια τους.

Ευχαρίστησε τους εργαζόμενους από άλλους χώρους που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των λιμενεργατών και σημείωσε πως την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου είναι η διαπραγμάτευση με την εταιρεία που έλαβε το μήνυμα να υπογράψει την Σύμβαση διότι αλλιώς -όπως είπε- «στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε». 

«Είμαστε ήδη νικητές» ήταν τα λόγια του και έπειτα ακολούθησε το σύνθημα «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.