Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

ΚυρΚυριάκος: Πρώτη φορά σφάζονται για τα σύνορα και για την ενέργεια στην ποδιά της αστικής τάξης (Πες τα χρυσόστομε!)

*

Κλιμακώνεται η πολεμική ιμπεριαλιστική σύγκρουση. Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/2/2022) η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία άσχετα με τα προσχήματα, τις αιτιάσεις και την ρητορική που αναπτύσσεται από την κάθε πλευρά, είναι μέρος της μεγάλης εικόνας μιας πολύ ευρύτερης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.

*

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ

ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ ζητάει η απάντηση να είναι «αντίστοιχη της πρωτοφανούς ρωσικής προκλητικότητας»

Πέμπτη 24/02/2022 - 12:03

Ρόλο «μπροστάρη» στους ευρωτλαντικούς σχεδιασμούς διεκδικεί η ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας η απάντηση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να είναι «αντίστοιχη» της Ρωσικής προκλητικότητας.

«Από θέση αρχής η Ελλάδα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των χωρών. Καταδικάζει, συνεπώς, ανεπιφύλακτα αναθεωρητικές ενέργειες που αντιβαίνουν σε αυτές τις αξίες. Και πολύ περισσότερο καταδικάζει την ωμή βία από την οποία, δυστυχώς, πολλοί αθώοι θα χάσουν τη ζωή τους»,
δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, καταδικάζοντας τις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

«Γι' αυτό και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ συντονιζόμαστε με τους εταίρους μας, ώστε η αντίδρασή μας να μην είναι απλά κοινή, αλλά να είναι και αντίστοιχη της πρωτοφανούς ρωσικής προκλητικότητας», έσπευσε να προσθέσει με νόημα.

Κάνοντας πως... δεν γνωρίζει τίποτα για αλλαγές συνόρων στις οποίες πρωτοστάτησε η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ιδίως στην περιοχή μας των Βαλκανίων, υποστήριξε πως «η παγκόσμια κοινότητα έχει την ευκαιρία να αντισταθεί στην ισχύ των όπλων και στην αμφισβήτηση των συνόρων και των διεθνών συνθηκών».

Απογειώνοντας δε την υποκρισία,  σημείωσε πως

«ο πολιτισμός και οι κατακτήσεις του 21ου αιώνα δεν πρέπει να επιτρέψουν την επιστροφή του κόσμου στις συνθήκες βίας άλλων εποχών και στις ένοπλες λύσεις των διακρατικών διαφορών»,

λες και οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις είχαν εκλείψει όλα αυτά τα χρόνια...

«Ο ιστορικός αναθεωρητισμός με τη χρήση των όπλων πρέπει να βρει απέναντί του όλον τον δημοκρατικό πλανήτη. Και σε αυτό το μέτωπο κρίνεται τώρα η ευθύνη των κυβερνήσεων, των λαών, αλλά και της ευρωπαϊκής οικογένειας», συμπλήρωσε, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην «ανάγκη για μία ουσιαστική ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία» της λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως

«σε εθνικό επίπεδο έχει, ήδη, εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια και επεξεργαζόμαστε σενάρια που θα αφορούν την, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη απορρόφηση των διακυμάνσεων των τιμών της ενέργειας», ενώ τόνισε πως πρόκειται για πανευρωπαϊκό πρόβλημα που «απαιτεί μία πανευρωπαϊκή λύση», και «αυτό μπορεί να σημαίνει μέχρι και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση των ενεργειακών ανατιμήσεων, όσο αυτές διαρκούν».

Σε ανάλογο ύφος, το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε

«αλληλεγγύη προς την Ουκρανία» και καταδίκασε «απερίφραστα» την σημερινή ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, η οποία «αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των παγκοσμίων Αξιών», «υπονομεύει την Ευρωπαϊκή Ειρήνη και Ασφάλεια».

Το Ελληνικό ΥΠΕΞ κάλεσε την ρωσική πλευρά σε

«άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών, οι οποίες, πέρα των άλλων σοβαρών συνεπειών τους, βάζουν σε κίνδυνο την ζωή αμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Κοινότητας που διαβιοί στην Ουκρανία».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.