Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας ― Από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια ένα ποτάμι οργής και αγώνα ― «Γίναμε φωνές ενωμένες - Να γίνουν δύναμη οι στίχοι μας - Να γίνουν όπλο οι πένες» ― Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια στην ακρίβεια, στις απολύσεις, για δικαιώματα (4 VIDEO - Φωτό)

Παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία της δουλειάς και της υγείας έστειλαν χιλιάδες λαού από το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Η συγκλονιστική αυτή διαδήλωση ήταν ταυτόχρονα μια ηχηρή απάντηση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή.

 Από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια ένα ποτάμι οργής και αγώνα


 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Το ΚΚΕ στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια στην ακρίβεια, τις απολύσεις, για να υπερασπίσουμε όλα τα δικαιώματα (VIDEO)

Σάββατο 26/02/2022 - 12:36

Τη συμπαράσταση και υποστήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, στη ζωή, τη δουλειά, το μεροκάματο την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας  εξέφρασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που παραβρίσκεται στο μεγάλο συλλαλητήριο συνδικάτων και ομοσπονδιών στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε εδώ παρόντες στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τη λαϊκή οικογένεια, ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στη φοροληστεία για να υπερασπίσουμε την υγεία, τη ζωή των εργαζομένων, του λαού μας, για να υπερασπίσουμε το μεροκάματο, τη δουλειά, τα δικαιώματά τους, όλα τα δικαιώματα. Για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Εκφράζουμε ιδιαίτερα την υποστήριξη μας στον αγώνα και στα αιτήματα των εργαζομένων στη βαριά βιομηχανία του μετάλλου, στη βαριά βιομηχανία της χημικής βιομηχανίας, της ενέργειας άλλων στρατηγικών μονάδων που αποτελούν τις ναυαρχίδες της ελληνικής βιομηχανίας, όπως είναι το σιδηρονικέλιο στη ΛΑΡΚΟ, τα Πετρέλαια Καβάλας και τα Λιπάσματα, το λιμάνι της COSCO, τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, της Ελευσίνας, παντού, όπως είναι τα Αμυντικά Συστήματα, η ΕΑΒ, η αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Θα είμαστε κάθε ώρα, κάθε στιγμή στο δρόμο, στη Βουλή, παντού στο πλευρό τους».

 

Χιλιάδες εργαζόμενοι από κλάδους που έδωσαν σημαντικούς αγώνες όλο το προηγούμενο διάστημα, από εκατοντάδες άλλους χώρους δουλειάς, εργατοϋπάλληλοι του δημόσιου τομέα,  φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι, νέοι, φοιτητές και μαθητές με αφορμή τα δύο χρόνια από την πανδημία έστειλαν μήνυμα:

«Ως εδώ. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!». «Ως εδώ με την ακρίβεια, τα διαλυμένα νοσοκομεία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα», τη ζοφερή δηλαδή πραγματικότητα που διαμορφώνεται από την πολιτική θωράκισης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζοντας τη ζωή του εργατόκοσμου, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας.

«Γίναμε φωνές ενωμένες - Να γίνουν δύναμη οι στίχοι μας - Να γίνουν όπλο οι πένες» (ΦΩΤΟ)

Με τη μαζική τους συμμετοχή μετέτρεψαν τη γενικευμένη δυσαρέσκεια σε συλλογικό αγώνα ενάντια στην τεράστια ακρίβεια που βασανίζει τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, στα σοβαρά πλήγματα στο εισόδημα, στην ανυπαρξία ΣΣΕ που να κατοχυρώνουν σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, στη φοροληστεία και την επίθεση στους αυτοαπασχολούμενους.

Διαδήλωσαν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, διατράνωσαν την απαίτηση για καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Το μήνυμα που στάλθηκε είναι ένα: Συντονισμένη απεργιακή κλιμάκωση. 

* 

Μαχητικές κινητοποιήσεις σε Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Πάτρα

Μήνυμα αγωνιστικής κλιμάκωσης έστειλαν με τις συγκεντρώσεις τους τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς - Ιθάκης, στο πλαίσιο του κοινού συντονισμού διεκδίκησης και δράσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.