Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Η πρόεδρος κάνει το... παγώνι ― Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών Πάτρας: Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ή εκπρόσωπος του Υπουργείου; ― Γραμματεία Αττικής του Π.Α.ΜΕ Υγείας - Πρόνοιας: Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ρόλο τρομοκράτησης των εργαζομένων ― Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ καλεί σε ΕΔΕ ειδικευόμενους γιατρούς που πραγματοποίησαν επίσχεση εργασίας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ

Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ή εκπρόσωπος του Υπουργείου;

Κυριακή 13/02/2022 - 20:30

«Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ή εκπρόσωπος του Υπουργείου;» σχολιάζει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών για πρόσφατη συνέντευξη της προέδρου της Ενωσης Ματίνας Παγώνη. Προσθέτει ότι «είναι μεγάλη η αγανάκτηση και η οργή για όλα αυτά που αντιμετωπίζουν δύο χρόνια τώρα οι νοσοκομειακοί γιατροί και για τα οποία η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δεν ψέλλισε τίποτα, για να σωπάσουμε».

Η ανακοινωση της ΔΗΠΑΚ Γιατρών:

«Σε βραδινή εκπομπή βρέθηκε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, επικεφαλής της ΔΗΚΝΙ, της παράταξης της ΝΔ, για μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη.

Αν εξαιρέσουμε τις αναφορές στα προσωπικά ή οικογενειακά ζητήματα που δεν μας αφορούν και προβλέψεις για το πώς θα κάνουμε Πάσχα έχουν αξία τα εξής:

1. Σε μία σχεδόν δίωρη εκπομπή και την ώρα που οι νεκροί είναι σταθερά 100 ανά ημέρα, οι αναφορές της Προέδρου του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας ήταν μηδενικές. Το μόνο που πήγε “λάθος” ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση του εμβολιασμού!!! Πουθενά δεν αναφέρθηκαν οι προσλήψεις που δεν έγιναν, η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι απλήρωτες εφημερίες, η ανύπαρκτη εκπαίδευση των νέων γιατρών, η χαμηλή χρηματοδότηση, η σοβαρή έλλειψη υποδομών, η άρνηση επίταξης του ιδιωτικού τομέα, θέσεις που είναι ψηφισμένες από το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. Δηλαδή όσα ζητούν οι υγειονομικοί δύο χρόνια τώρα, όσα ζητήματα αναδεικνύουν, όσα προβλήματα εντοπίζουν και απαιτούν λύσεις είναι αποκυήματα φαντασίας;

2. Το εγκώμιο της κ Παγώνη έπλεξαν εκτός των άλλων και ο Α. Γεωργιάδης και ο Θ. Πλεύρης, πρώην και νυν Υπουργός Υγείας αντίστοιχα, οι οποίοι ανέφεραν ότι συμφωνούν “στα βασικά” και συνεργάζονται για να ξεπερνιούνται και μικροπροβληματάκια όπου προκύπτουν. Κάτι σαν καλοί συνεργάτες δηλαδή. Και πως θα μπορούσαν να είναι κάτι διαφορετικό άλλωστε; Μόνο που η ΕΙΝΑΠ δεν πρέπει να έχει “χαριεντίσματα” και σχέσεις “αγάπης” με Υπουργούς και Υπουργεία αλλά να είναι το μαχητικό όργανο εκπροσώπησης τους μαζί με την Ομοσπονδία μας, την ΟΕΝΓΕ. Το είπε και η κ. Παγωνη, στα ζητήματα της υγείας να είμαστε όλοι μαζί, κοινώς υποταγή, τα κεφάλια κάτω και. Ότι δηλαδή λέει η κυβέρνηση και ότι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ- “θα λογαριαστούμε μετά” για να υπάρχει σιγή ασύρματου.

Ότι η κ. Παγώνη είναι στέλεχος της ΝΔ και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφια βουλευτής της το ξέραμε. Ότι συμφωνεί και υπερασπίζεται την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης επίσης το ξέραμε.

Το ερώτημα προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αττικής είναι:

  • Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ-τηλεπαρουσιαστής και υπερασπιστής της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις ή Πρόεδρος αγωνιστής και μπροστά στους αγώνες των γιατρών;
  • Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ που συνεργάζεται και τα βρίσκει με τους υπουργούς ή πρόεδρος που διεκδικεί και απαιτεί να λυθούν τα προβλήματα ενάντια στις αποφάσεις υπουργείων και κυβερνήσεων;

Τελικά Πρόεδρος ή εκπρόσωπος του Υπουργείου;

Είναι μεγάλη η αγανάκτηση και η οργή για όλα αυτά που αντιμετωπίζουν δύο χρόνια τώρα οι νοσοκομειακοί γιατροί και για τα οποία η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δεν ψέλλισε τίποτα, για να σωπάσουμε.» 

902

*

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ καλεί σε ΕΔΕ ειδικευόμενους γιατρούς που πραγματοποίησαν επίσχεση εργασίας

Ανακοίνωση της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας

Δευτέρα 15/06/2015 - 20:08

Σε ένορκη διοικητική εξέταση κάλεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία εκλέχτηκε με την ΔΑΚΕ, τους ειδικευόμενους της Γ' παθολογικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας «Γ. Γεννηματάς», της οποίας είναι διευθύντρια, επειδή όπως υποστηρίζει κατά τη διάρκεια επίσχεσης εργασίας για τις απλήρωτες εφημερίες δεν είχαν κλείσει φακέλους ασθενών που έχουν πάρει εξιτήριο.

Την απαράδεκτη ενέργεια καταγγέλλει η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες τρομοκράτησης θα πέσουν στο κενό και υπογραμμίζει:

«Την ώρα που η συγκυβέρνηση προτείνει τη διατήρηση των Μνημονίων και την προσθήκη νέων αντιλαϊκών μέτρων, η στάση της κα Παγώνη είναι ενδεικτική της προσπάθειας της ΔΑΚΕ να μας εκφοβίσει για να υποταχθούμε στην πολιτική που μας θέλει φθηνούς και ευέλικτους και μετατρέπει την υγεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα».

Επισημαίνει ακόμα τη στάση των παρατάξεων του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι οποίες συστηματικά υπονομεύουν κάθε αγωνιστική κινητοποίηση. Όπως αναφέρει, «στις επισχέσεις εργασίας, που προχώρησαν σε πολλά νοσοκομεία νοσοκομειακοί γιατροί για να διεκδικήσουν τις απλήρωτες εφημερίες, αντιμετώπισαν όχι μόνο την υπονομευτική στάση των παρατάξεων που αποτελούν την πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ (πρώτη δύναμη είναι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ), που τους καλούσαν να δείξουν ανοχή στη συγκυβέρνηση, και την τυχοδιωκτική στάση της παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πρότεινε μορφές που έφερναν αντιμέτωπους ασθενείς με υγειονομικούς αλλά και ανοιχτές απόπειρες τρομοκράτησης από διοικήσεις και διευθυντές κλινικών». (Ολόκληρη την ανακοίνωση κάτω)

Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί την ΕΙΝΑΠ, την ΟΕΝΓΕ, την ΠΟΕΔΗΝ, τον ΙΣΑ, τον ΠΙΣ, τις πενταμελείς επιτροπές της ΕΙΝΑΠ και όλα τα σωματεία των υγειονομικών να καταδικάσουν τη στάση της Μ. Παγώνη και να την αναγκάσουν να ανακαλέσει την προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων.

902

Γραμματεία Αττικής του Π.Α.ΜΕ Υγείας - Πρόνοιας

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ρόλο τρομοκράτησης των εργαζομένων

Η Δακίτισσα πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κάλεσε σε ένορκη διοικητική εξέταση τους ειδικευόμενους της κλινικής της κατά τη διάρκεια επίσχεσης εργασίας, επικαλούμενη ότι δεν είχαν κλείσει φακέλους ασθενών

Πολύτιμο σύμμαχο της κυβέρνησης αποτελούν οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (παλιού και νέου) στα δημόσια νοσοκομεία, που συστηματικά υπονομεύουν κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, και αν αυτό δεν αρκεί, αναλαμβάνουν πιο ενεργητικό ρόλο στην τρομοκράτηση των εργαζομένων για να μη σηκώνουν κεφάλι.

Συγκεκριμένα, στις επισχέσεις εργασίας, που προχώρησαν σε πολλά νοσοκομεία, νοσοκομειακοί γιατροί για να διεκδικήσουν τις απλήρωτες εφημερίες, αντιμετώπισαν όχι μόνο την υπονομευτική στάση των παρατάξεων που αποτελούν την πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ (πρώτη δύναμη είναι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ), που τους καλούσαν να δείξουν ανοχή στη συγκυβέρνηση και την τυχοδιωκτική στάση της παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πρότεινε μορφές που έφερναν αντιμέτωπους ασθενείς με υγειονομικούς αλλά και ανοιχτές απόπειρες τρομοκράτησης από διοικήσεις και διευθυντές κλινικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η στάση της Δακίτισσας προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά και διευθύντριας της Γ παθολογικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ», κα. Παγώνη, που κάλεσε σε ένορκη διοικητική εξέταση όλους τους ειδικευομένους της κλινικής της, κατά το διάστημα που πραγματοποιούσαν επίσχεση εργασίας για τις απλήρωτες εφημερίες τους, επικαλούμενη ότι δεν έχουν κλείσει οι φάκελοι ασθενών που έχουν πάρει εξιτήριο!

Την ώρα που η συγκυβέρνηση προτείνει τη διατήρηση των Μνημονίων και την προσθήκη νέων αντιλαϊκών μέτρων, η στάση της κα Παγώνη είναι ενδεικτική της προσπάθειας της ΔΑΚΕ να μας εκφοβίσει για να υποταχθούμε στην πολιτική που μας θέλει φθηνούς και ευέλικτους και μετατρέπει την υγεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Οι προσπάθειες τρομοκράτησης θα πέσουν στο κενό. Προειδοποιούμε όλους όσους θέλουν να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!!!

Καλούμε όλους τους υγειονομικούς να τσακίσουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και να παραμερίσουμε τις παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Να δυναμώσουμε την πάλη μας για την ανάκτηση των απωλειών της τελευταίας 5ετίας, σε μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Να διεκδικήσουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων εργαζόμενων και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

Καλούμε την ΕΙΝΑΠ, την ΟΕΝΓΕ, την ΠΟΕΔΗΝ, τον ΙΣΑ, τον ΠΙΣ, τις πενταμελείς επιτροπές της ΕΙΝΑΠ και όλα τα σωματεία των υγειονομικών να καταδικάσουν την στάση της κα Παγώνη και να την αναγκάσουν να ανακαλέσει την προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων.

Είναι αυτονόητο ότι όποιος τρομοκρατεί και εκβιάζει εργαζόμενους δεν μπορεί να τους εκπροσωπεί με την ιδιότητα του συνδικαλιστή από οποιαδήποτε θέση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.