Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας: Με κινητοποίηση στο υπ. Υγείας, κατά την 24ωρη απεργία τους, απαίτησαν να μην περάσουν οι σχεδιασμοί για το «νέο ΕΣΥ» ― Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις (5 VIDEO)

ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Με κινητοποίηση στο υπ. Υγείας απαίτησαν να μην περάσουν οι σχεδιασμοί για το «νέο ΕΣΥ» (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τετάρτη 23/02/2022 - 13:17

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλ. Μαβίλη και πορεύτηκαν στο υπουργείο Υγείας φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός».

Αντιδρούν στο σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» που προωθείται και το οποίο περιλαμβάνει, εκτός από τη γενίκευση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, λουκέτα και συγχωνεύσεις νοσοκομείων με κριτήριο τη «χιλιομετρική απόσταση», ακόμα πιο φθηνό και «ευέλικτο» προσωπικό.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ομοσπονδία Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και μεταξύ άλλων τα Σωματεία Εργαζομένων από τα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Αττικόν», Κρατικό Νίκαιας, «Σωτηρία», «Αγλαΐα Κυριακού», «Άγιος Σάββας», «Λαϊκό», «Γεννηματάς», ΨΝΑ Δαφνί, «Ελ. Βενιζέλου», «Μεταξά», «Τζάνειο», ΚΑΤ, «Ασκληπιείο» Βούλας, Νοσοκομείο Αγρινίου, «Άγιος Ανδρέας» Πάτρας κ.ά.

Στο πλευρό των απεργών ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Στην κινητοποίηση θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό απηύθυνε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας δεν κάνουν βήμα πίσω. Αυτό που μας ενώνει, είπε, είναι ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην απολυθεί κανείς είτε εμβολιασμένος είτε ανεμβολίαστος. Επισήμανε ότι δύο χρόνια οι γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και υπογράμμισε ότι έχει φτάσει η ώρα μηδέν για το ΕΣΥ και αποκαλύπτεται γιατί δείχνουν αδιαλλαξία στο αίτημα για άρση των αναστολών:

*

Η Αφρ. Ρέτζιου σημείωσε ότι οι κυβερνώντες επεξεργάζονταν όλο αυτό τον καιρό τα εγκληματικά σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» με λουκέτο σε νοσοκομεία, κλινικές, πληρωμές στα απογευματινά χειρουργεία και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στις 12 μ. στο Σύνταγμα.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, υπογράμμισε ότι 4.700 εργαζόμενοι είναι σε αναστολή εδώ και 8 μήνες και επισήμανε ότι επιστρέφουν οι εργολάβοι σε σίτιση φύλαξη, καθαριότητα με μισθούς 350 ευρώ για 12ωρη δουλειά.

Στα έργα και τις ημέρες όλων των κυβερνήσεων για την εμπορευματοποίηση του συστήματος Υγείας και τα απανωτά χτυπήματα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά αναφέρθηκε ο Μανώλης Βαρδαβάκης, μέλος της ΕΓ της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο:

;

*

Ο Θωμάς Ζακαλκάς πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΟΔΥ σημείωσε ότι 600 εργαζόμενοι τη Δευτέρα θα δουν την πόρτα της ανεργίας και 1.100 εργαζόμενοι που κάνουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στις ΚΟΜΥ βιώνουν απίστευτες εργασιακές συνθήκες χωρίς δικαιώματα και τρομοκρατία:

*

Μίλησαν ακόμα πολλοί εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Αν. Αττικής πραγματοποίησε παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου σε ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργία των υγειονομικών:

*

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοί τους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας. Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού. Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.

Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών. Αυτοτελή φορολόγηση των τακτικών εφημεριών που είχαν κατακτήσει με αγώνες και αφαιρέθηκε με τα μνημόνια. Αφορολόγητες οι πρόσθετες εφημερίες. Κατάργηση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως προαπαιτούμενου για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την ειδικότητα. Κατάργηση κάθε σχεδίου για «foundation year» ή άλλου είδους φραγμών για τους νέους πτυχιούχους Ιατρικής πριν από την έναρξη ειδικότητας. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα Υγείας. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.