Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Κρατική Βία και Καταστολή: Επίθεση από τα ΜΑΤ στην κινητοποίηση για το ανθυγιεινό επίδομα ― ΚΚΕ: Ο αυταρχισμός και η καταστολή συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτική (3 VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Καμιά περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος - Επίθεση από τα ΜΑΤ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Παρασκευή 18/02/2022 - 11:10

Μαζική, δυναμική απάντηση στην περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος και στις επιθέσεις των ΜΑΤ που δέχτηκαν με ρίψεις χημικών και κρότους λάμψης, έδωσαν με τη σημερινή τους κινητοποίηση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενους από την Τοπική Διοίκηση, την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υγειονομικούς και άλλους κλάδους του δημοσίου.

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Ο αυταρχισμός και η καταστολή συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτική

Παρασκευή 18/02/2022 - 10:32

Συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής είναι ο αυταρχισμός και η καταστολή τονίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίθεση με ΜΑΤ και χημικά στη συγκέντρωση για το επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας στην Αθήνα. 

Αναφέρει:

«Σαν να μην έφτανε που η κυβέρνηση σχεδιάζει το πετσόκομμα του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας σε χιλιάδες εργαζόμενους, σήμερα επιτέθηκε απρόκλητα και στην κινητοποίηση εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που δικαιολογημένα αντιδρούν σε μια τέτοια εξέλιξη.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο κρούσμα αυταρχισμού και καταστολής, με βάση και το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που αποτελεί το αναγκαίο συμπλήρωμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για το ζήτημα παρέμβαση πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου, καταγγέλλοντας την επίθεση και απαιτώντας την απόσυρση των ΜΑΤ από τη συγκέντρωση.»

902

 

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο στάσης εργασίας, από τις 7 π.μ. έως τις 11 π.μ., ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν όχι απλά να μη γίνει καμία περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα αλλά να επεκταθεί για όλους τους εργαζόμενους με ανθυγιεινή εργασία.




Στο δίκαιο αίτημά τους κυβέρνηση απάντησε με καταστολή και συγκεκριμένα με επιθέσεις των δυνάμεων των ΜΑΤ, σε δύο δόσεις με χρήση χημικών και κρότου λάμψης σε βάρος των διαδηλωτών.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία που είχε μεταβεί στην είσοδο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκειμένου να συναντηθεί με τον Θοδωρή Σκυλακάκη, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αποχώρησε καταγγέλλοντας την επίθεση των ΜΑΤ.

Παίρνοντας τον λόγο ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την επίθεση των ΜΑΤ στην κινητοποίηση, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για απόσυρση του κυβερνητικού πορίσματος για την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος. Ενώ κάλεσαν σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα και σε αυτή την κατεύθυνση απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση των συνδικάτων, των συλλόγων και των φορέων στο Σύνταγμα στις 26 Φλεβάρη.

Στο πλευρό τους παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ.

Έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε στηθεί μκροφωνική όπου μιλούν εκπρόσωποι ομοσπονδιών του δημοσίου, καταγγέλλοντας την επίθεση των ΜΑΤ που εκδηλώθηκε νωρίτερα με χρήση χημικών και κρότου λάμψης εναντίον διαδηλωτών και διερχόμενων αυτοκινήτων και απαιτώντας παράλληλα την απόσυρση του σχετικού πορίσματος για την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενοι από την Τοπική Διοίκηση, την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υγειονομικοί και άλλους κλάδους.

«Δεν μασάμε. Οι καθαρίστριες αυτά τα χημικά τα καταπίνουμε κάθε μέρα», τόνισε η Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρος του Κλαδικού Σωματείου Καθαριστριών Πειραιά και Νήσων, μιλώντας στην κινητοποίηση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Αθήνα, ενάντια στην περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας που δρομολογεί η κυβέρνηση.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.