Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Πανδημία: Καλό μήνα, φίλοι και σύντροφοι, αλλά δεν πρόκειται για καραντίνα - Μας ξεκληρίζουν με καραμπίνα - Μόνη λύση να αφοπλίσουμε το κεφάλαιο — Μείωση των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων κατά 20% στα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα των περιοχών που βρίσκονται στο επίπεδο Α (επιτήρηση) και κατά 80% στο επίπεδο Β (αυξημένου κινδύνου) — ΟΕΝΓΕ: Κίνδυνος εκτίναξης της θνητότητας και της νοσηρότητας στις λοιπές παθήσεις — Αφροδίτη Ρέτζιου: Οι σαρωτικοί και εντατικοί έλεγχοι θα αφορούν και τους ιδιωτικούς ομίλους υγείας οι οποίοι στο πρώτο κύμα συνέχιζαν ανενόχλητοι να πουλάνε τις υπηρεσίες τους στην υψηλή πελατεία τους;

 *

Κυριάκος με νέο καζάνι: Κανιβαλίζοντας τον λαό για τις ανάγκες του κεφαλαίου — Δημήτρης Κουτσούμπας: Αυτό που χρειάζεται είναι ένα οριστικό lockdown σε όλες τις πολιτικές καπιταλιστικής διαχείρισης

*

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Νέα περιοριστικά μέτρα απο την κυβέρνηση αλλά όχι ουσιαστική προστασία της ζωής και υγείας του λαού

Σάββατο 31/10/2020 - 20:37 - Ενημέρωση: Σάββατο 31/10/2020 - 21:30

Υποχρεωτική μάσκα παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα,

  • τηλεργασία τουλάχιστον στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα («ώστε να υπάρχει συνέχεια στην επαγγελματική δραστηριότητα»),
  • τηλεκπαίδευση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (με εξαίρεση τα εργαστήρια τελειόφοιτων) και
  • αναστολή επισκέψεων σε δομές Πρόνοιας,

Είναι τα βασικά στοιχεία των νέων μέτρων που θα ισχύουν σε όλη τη χώρα από τις 6 π.μ. της Τρίτης 3 Νοέμβρη, όπως εξειδίκευσε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος και σήμερα

  • συνέχισε την επιχειρηματολογία περί «ατομικής ευθύνης», πίσω από την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για το γεγονός ότι δεν παίρνει ούτε ένα από τα αναγκαία μέτρα για την πραγματική προστασία του λαού σε όλους τους κρίσιμους τομείς.

Μάλιστα, στάθηκε στην αλλαγή του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, δηλαδή στη συγχώνευση των τεσσάρων κατηγοριών κινδύνου. Πλέον από την ερχόμενη Τρίτη.

Οι κατηγορίες θα είναι δύο (κίτρινο και κόκκινο) αντί πράσινο (κατηγορία 1), κίτρινο (κατηγορία 2), πορτοκαλί (κατηγορία 3) και κόκκινο (κατηγορία 4).

  • Η «Α» θα είναι η συγχώνευση της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας και
  • Η «Β» της τρίτης και της τέταρτης και σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα 47 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες θα ανήκουν στην «Α» και 27 στη «Β» για τις επόμενες 14 ημέρες.

Ανάμεσα στα άλλα της «Β» κατηγορίας,

  • αναστέλλονται οι δημόσιες συναθροίσεις «στο πλαίσιο των Συνταγματικών προβλέψεων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας»,
  • κλείνει η εστίαση ενώ η λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων (όπως σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία κοκ) επιτρέπεται το Σαββατοκύριακο (αναλυτικά τα μέτρα ανά κατηγορία). 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το μέτρο του παγώματος του 80% των χειρουργικών επεμβάσεων στα δημόσια νοσοκομεία, με μόνη εξαίρεση να αποτελούν τα επείγοντα και ογκολογικά περιστατικά.  

«Πρέπει να δράσουμε σήμερα για να προλάβουμε τα χειρότερα» είπε ο Ν. Χαρδαλιάς καθώς «απόλυτη προτεραιότητα είναι η διαφύλαξη της υγείας» και έκανε έκκληση για πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά τη δική του τοποθέτηση, προανήγγειλε ένταση της καταστολής και των ελέγχων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανυπακοή είναι ανεύθυνη και παράνομη πράξη. Θα είμαστε παντού» με ελέγχους σαρωτικούς και εντατικούς.  

902

Η ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

Ανοιχτή ομολογία ότι τόσους μήνες μετά δεν υπάρχει καμία ουσιαστική θωράκιση και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

Κυριακή 01/11/2020 - 11:25 - Ενημέρωση: Κυριακή 01/11/2020 - 11:26

«Ανοιχτή ομολογία ότι τόσους μήνες μετά δεν έχει υπάρξει καμία «ουσιαστική θωράκιση και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, είναι η σημερινή οδηγία για δραστική μείωση στις τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις, λίγες μόνο μέρες μετά τις διαβεβαιώσεις των διοικητών της 1ης και 2ης υγειονομικής περιφέρειας ότι δεν πρόκειται να μειωθούν τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία», αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, τονίζει η ΟΕΝΓΕ, «σύμφωνα με τον χάρτη μέτρων υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19, προβλέπει μείωση των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων κατά 20% στα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα των περιοχών που βρίσκονται στο επίπεδο Α (επιτήρηση) και κατά 80% στο επίπεδο Β (αυξημένου κινδύνου)».

Αναρωτιόμαστε, υπογραμμίζουν, «ο δραστικός περιορισμός των χειρουργικών επεμβάσεων αφορά και τον ιδιωτικό τομέα; Ας μη βιαστούν να μας απαντήσουν. Γιατί στο πρώτο κύμα της επιδημίας οι ιδιωτικοί όμιλοι της υγείας συνέχιζαν ανενόχλητοι να χειρουργούν την «υψηλή πελατεία τους», η οποία μάλιστα αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Για μία ακόμη φορά τα σπασμένα θα τα πληρώσει ο λαός, οι ασθενείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα».

Το δημόσιο σύστημα υγείας, σημειώνει η Ομοσπονδία, «μετατρέπεται σε σύστημα μιας νόσου, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο εκτίναξης της θνητότητας και της νοσηρότητας όσον αφορά στις λοιπές παθήσεις. Η εμπειρία του πρώτου κύματος της πανδημίας αυτό δείχνει. Δραματική αύξηση των ήδη μακροχρόνιων αναμονών, μοιραία μετατροπή τακτικών χειρουργείων σε επείγοντα, επιπλοκές και εξέλιξη της εκάστοτε νόσου».

Είναι τεράστιες, επισημαίνει, «οι ευθύνες της κυβέρνησης, γιατί ξόδεψε τόσους μήνες χωρίς να γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος περίθαλψης με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και με τις αναγκαίες υποδομές.

Απαιτούμε, καταλήγει:

  • «Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας!
  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού στην υγεία!
  • Τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας στα ΜΜΜ, στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους, παντού!

Ως εδώ με την κυβερνητική ανευθυνότητα!»

902

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΕΤΖΙΟΥ

Καταρρίπτεται το αφήγημα της κυβέρνησης για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

Σε δήλωσή της στο «portal» 902.gr, για την κυβερνητική απόφαση παγώματος του 80% των χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία [επάνω] η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, σημείωσε:

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές ! Για μία ακόμη φορά το δημόσιο σύστημα υγείας μετατρέπεται σε σύστημα μιας νόσου. Ο δραστικός περιορισμός των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων κατά 20% στις περιοχές που βρίσκονται σε επιτήρηση και κατά 80% στις περιοχές αυξημένου κινδύνου καταρρίπτει το αφήγημα της κυβέρνησης για την ενίσχυση και την ετοιμότητα του δημόσιου συστήματος υγείας.

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι τα όποια μέτρα πήρε η κυβέρνηση έγιναν με κριτήριο τις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας και όχι τη διαφύλαξη της υγείας του λαού, όπως προκλητικά ισχυρίζεται.

Αλήθεια οι σαρωτικοί και εντατικοί έλεγχοι που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση για την τήρηση των μέτρων θα αφορούν και τους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας οι οποίοι στο πρώτο κύμα συνέχιζαν ανενόχλητοι να πουλάνε τις υπηρεσίες τους στην υψηλή πελατεία τους;

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να σταματήσει να πιπιλάει την καραμέλα της “ατομικής ευθύνης” να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας ,σε μέτρα πραγματικής θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την ανάπτυξη όλων των αναγκαίων υποδομών.

Αντίδοτο στην κυβερνητική ανευθυνότητα το δυνάμωμα των διεκδικήσεων μας για την προστασία της υγείας μας και την υπεράσπιση της ζωής μας!».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.