Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Νέα επιΔημιοκρατία: Κρατική βία και καταστολή — Περιφρουρεί τη δημόσια Υγεία μας με Αύρες και χημικά. Αστυνομικοί του τραμπούκου αΧρησ(τ)οχοΐδη χτύπησαν μέλη του ΚΚΕ που τηρεί κατά γράμμα τα πρωτόκολλα — Έριξαν χημικά μέσα στον κόσμο για να διαλυθεί η συγκέντρωση — ΚΚΕ - ΚΝΕ: Γιορτασμός μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία — ΚΚΕ: Οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη — Όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας — Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων (12 VIDEO - 31 ΦΩΤΟ)







Στη ΓΑΔΑ αντιπροσωπεία του ΚΚΕ - Απαιτεί άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων

Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ζητά το ΚΚΕ. Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται αυτή την ώρα οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα και Νίκος Παπαναστάσης, ο Γιώργος Τούσσας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ μαζί με δικηγόρους.

Απαιτούν να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες οι οποίοι είναι τουλάχιστον 32 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προσαγωγές έχουν γίνει και στο ΑΤ Κυψέλης.

902 , Τρίτη 17/11/2020 - 16:34 - Ενημέρωση: Τρίτη 17/11/2020 - 16:40

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Οργισμένη παρέμβαση στον υπεύθυνο της αστυνομίας για την απρόκλητη επίθεση στο ΚΚΕ

Δείτε και ακούστε την οργισμένη παρέμβαση του Δημήτρη Κουτσούμπα για την απρόκλητη επίθεση στο ΚΚΕ στον επικεφαλής στης αστυνομίας που ήταν στο σημείο. 

Ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ κατήγγειλε προπηλακισμό βουλευτών του ΚΚΕ από τους αστυνομικούς.

902 Τρίτη 17/11/2020 - 14:26 - Ενημέρωση: Τρίτη 17/11/2020 - 15:20

*

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Καταδικάζει το όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, καταγγέλλει το όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, σημειώνοντας: 

«Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταδικάζει το σημερινό όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής.

Απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών.

Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ’ το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.

Έφαγε τα μούτρα της! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Και η συγκέντρωση έγινε και η πορεία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Και μάλιστα με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα».

902

 

*





Δείτε video από τη απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας στο ΚΚΕ

Δείτε video από την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας στο ΚΚΕ.

902, Τρίτη 17/11/2020 - 14:14 - Ενημέρωση: Τρίτη 17/11/2020 - 14:20

*

Νέα επιχείρηση διάλυσης της κινητοποίησης - Συγκροτημένη πορεία στην Πανεπιστημίου προς Ομόνοια

(VIDEO - ΦΩΤΟ)

902, Τρίτη 17/11/2020 - 14:58 - Ενημέρωση: Τρίτη 17/11/2020 - 15:29

 

*

«ΕΣΠΑΣΕ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Αγωνιστικός γιορτασμός του Πολυτεχνείου από ΚΚΕ και ΚΝΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία με τήρηση των μέτρων προστασίας

(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τρίτη 17/11/2020 - 11:26 - Ενημέρωση: Τρίτη 17/11/2020 - 13:47

Αγωνιστικό γιορτασμό του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου πραγματοποίησε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία και στο πάρκο Ελευθερίας με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.
















«Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή, υγεία, δουλειά - Τιμάμε το Νοέμβρη στο δρόμο του αγώνα» έγραφε το πανό των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που «έσπασαν» στην πράξη την κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων και του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη στέλνοντας το μήνυμα ότι «οι αγώνες του λαού για υγεία, δουλειά, ζωή ούτε απαγορεύονται ούτε αναστέλλονται».

Αρχικά, με παρέμβαση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία όπου ακούστηκαν και φέτος δυνατά τα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.

«Το Πολυτεχνείο ζει έξω οι Αμερικανοί» και «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι!

Αντιπροσωπεία εκλεγμένων συνδικαλιστών από εργατικά Σωματεία, συμμετείχαν στην κινητοποίηση μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία. Μετέφεραν το μήνυμα των αποφάσεων των Ομοσπονδιών και των Σωματείων τους, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, που καλούσαν σε αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Στη συνέχεια πορεύτηκαν, τηρώντας τις αποστάσεις, προς το πάρκο Ελευθερίας.

Εκεί έγινε δεκτός με συνθήματα και χειροκροτήματα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που νωρίτερα είχε καταθέσει στεφάνι στο χώρο του ΕΑΤ ΕΣΑ, όπου κρατήθηκαν και βασανίστηκαν αγωνιστές από τη στρατιωτική δικτατορία. Στεφάνι κατέθεσε και ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος.

Στεφάνια στο χώρο του πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ κατέθεσαν επίσης, ο ΣΦΕΑ, το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και η ΟΓΕ.

*

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ

Κατάθεση στεφάνου από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο ΕΑΤ – ΕΣΑ

(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τρίτη 17/11/2020 - 10:54 - Ενημέρωση: Τρίτη 17/11/2020 - 11:48

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατέθεσε στεφάνι για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στο ΕΑΤ – ΕΣΑ. 

Στεφάνι κατέθεσε, επίσης, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος. 

Σε δήλωση που έκανε ο Δ. Κουτσούμπας (δείτε πάνω το video), σημείωσε τα εξής: 

«Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά, διαχρονικά και επίκαιρα. Τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δουλειά, μόρφωση, υγεία», εξακολουθούν να συγκλονίζουν και σήμερα τις καρδιές της ελληνικής νεολαίας, του ελληνικού λαού, που δίνουν τη μάχη τους και σήμερα και κάθε μέρα, ενάντια σε μια αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια. 

Είναι απαράδεκτο, με πρόσχημα την πανδημία, να παίρνονται αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα απαγόρευσης των εκδηλώσεων γιορτασμού του Πολυτεχνείου, με το συμβολικό έτσι κι αλλιώς χαρακτήρα, που αυτές παίρνουν φέτος.

Η απαγόρευση της ελληνικής αστυνομίας και με εντολή της κυβέρνησης, για απαγόρευση συνάθροισης πάνω από τρία άτομα, ιδιαίτερα σήμερα, είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, καταγγέλλεται από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας.

Ακόμα και μέσα στη ΝΔ, πολύ περισσότερο σε οπαδούς της όχι τόσο σε στελέχη της, ακόμη και στο ΚΙΝΑΛ, που δεν έχουν υπογράψει το κοινό κείμενο – καταγγελία αυτής της εγκληματικής, απαράδεκτης και επικίνδυνης απόφασης του κ. Χρυσοχοϊδη, το καταγγέλλουν και έρχονται τέτοια μηνύματα και στο ΚΚΕ και παντού.

Ο ελληνικός λαός, άσχετα από την ανασφάλεια που καλλιεργείται με ευθύνη της κυβέρνησης, γιατί δεν πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτά τα χρόνια, είναι στο πλευρό αυτών που αγωνίζονται και με το πνεύμα και με την ψυχή και την καρδιά στους δρόμους του αγώνα, στους δρόμους της Αθήνας, στους δρόμους όλης της Ελλάδας.

Γι’ αυτό το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει στον αιώνα τον άπαντα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη διαδήλωση του ΚΚΕ έξω από την αμερικανική πρεσβεία, είπε:

«Κάνουν το αυτονόητο. Είναι συμβολική κίνηση νέων ανθρώπων, του ελληνικού λαού -όπως βλέπετε είναι συγκεκριμένα άτομα- ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, σ’ αυτά που υπέφερε η χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.