Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Δημήτρης Κουτσούμπας: Θα διαψευστούν όσοι καλλιεργούν φρούδες ελπίδες για την εκλογή Μπάιντεν — Η διακυβέρνηση Τραμπ μπορεί να ηττήθηκε, αλλά δεν ηττήθηκε η πολιτική της άρχουσας τάξης των ΗΠΑ — Η προσήλωση και του νέου Προέδρου των ΗΠΑ στη ΝΑΤΟική συνοχή δεν είναι παράγοντας ασφάλειας — Τζο Μπάιντεν: Βαθιές αντιθέσεις και ένταση επιθετικότητας την επόμενη μέρα

 

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Θα διαψευστούν όσοι καλλιεργούν φρούδες ελπίδες ότι μπορεί μέσω αυτής της εναλλαγής να υπάρχει ριζική αλλαγή πολιτικής

Σε δήλωσή του για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών [βλέπε κάτω] ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει τα εξής:

«Η αντιδραστική διακυβέρνηση Τραμπ μπορεί να ηττήθηκε στις εκλογές των ΗΠΑ, το σίγουρο όμως είναι ότι δεν ηττήθηκε συνολικά η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης των ΗΠΑ και του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Πολύ σύντομα θα διαψευστούν όσοι -και εδώ στην Ελλάδα- καλλιεργούν φρούδες ελπίδες, ότι μπορεί μέσω αυτής της εναλλαγής να υπάρχει ριζική αλλαγή πολιτικής είτε απέναντι στον αμερικανικό λαό είτε στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Άλλωστε, είναι πολύ νωπές οι μνήμες «δημοκρατικών» Προέδρων των ΗΠΑ, που εξαπέλυσαν πολέμους και επεμβάσεις, στη Γιουγκοσλαβία, τη Μέση Ανατολή κ.α., διέλυσαν κράτη, αιματοκύλησαν λαούς, αλλά και επιτέθηκαν στα δικαιώματα των εργαζομένων στις ΗΠΑ, κατέφυγαν στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Συνεπώς, είναι αποπροσανατολιστικές κι επικίνδυνες οι εκτιμήσεις, που ακούγονται από κυβερνητικούς και άλλους πολιτικούς κύκλους στην Ελλάδα, ότι δήθεν η Προεδρία Μπάιντεν μπορεί να λειτουργήσει θετικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η προσήλωση και του νέου Προέδρου των ΗΠΑ στη ΝΑΤΟική συνοχή δεν είναι παράγοντας ασφάλειας, αλλά ο "νούμερο 1" παράγοντας κινδύνου για τους λαούς της περιοχής και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Κατά συνέπεια, η λαϊκή αντίθεση ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και η διεθνιστική αλληλεγγύη στον αμερικανικό λαό και τους άλλους λαούς, είναι σήμερα εξίσου σημαντική και ακόμη περισσότερο αναγκαία».

902, Κυριακή 08/11/2020 - 17:49 - Ενημέρωση: Κυριακή 08/11/2020 - 18:10

 

HΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος πρόεδρος της χώρας - Βαθιές αντιθέσεις και ένταση επιθετικότητας την επόμενη μέρα

Σάββατο 07/11/2020 - 18:51 - Ενημέρωση: Σάββατο 07/11/2020 - 21:04

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σε μια εκλογική διαδικασία που αποτύπωσε την έντονη ενδοαστική διαπάλη στο εσωτερικό της χώρας για τις στρατηγικές προτεραιότητες του αμερικανικού κεφαλαίου.

Με καταμετρημένο το μεγαλύτερο μέρος των εκτιμώμενων ψήφων στην Πενσιλβάνια, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών φαίνεται να κερδίζει αυτή την πολιτεία από τον Ντ. Τραμπ.

Με τους 20 εκλέκτορες από την Πενσιλβάνια, ο Μπάιντεν φτάνει τους 273. Για να εκλεγεί πρόεδρος, χρειαζόταν 270 εκλεκτορικές ψήφους.

Στην πρώτη του δήλωση, κατέφυγε στα τετριμμένα, λέγοντας πως «έχουμε πολλή και δύσκολη δουλειά μπροστά μας» και πως θα είναι ένας πρόεδρος «για όλους τους Αμερικάνους, είτε με ψηφίσατε είτε όχι».

«Οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει», δήλωσε ο  Ντ. Τραμπ, ο οποίος θα καταθέσει προσφυγή στα δικαστήρια για το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Χαιρετίζουν ΝΑΤΟ και ΕΕ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συνεχάρη τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Γνωρίζω τον Τζο Μπάιντεν ως ισχυρό υποστηρικτή της Συμμαχίας μας και ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά μαζί του. Ένα ισχυρό NATO είναι καλό τόσο για τη Βόρεια Αμερική όσο και για την Ευρώπη», ανέφερε.

«Η ΕΕ υπογραμμίζει, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή της για μια ισχυρή διατλαντική σχέση και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον εκλεγμένο πρόεδρο, το νέο κογκρέσο και τη διοίκηση», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ένταση της επιθετικότητας και βαθιές αντιθέσεις

H οξύτατη πόλωση ανάμεσα σε Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς που εκδηλώθηκε στην προεκλογική περίοδο και στη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων, η αντιπαράθεση και τα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο κομμάτων, οι διαδηλώσεις ακόμα και την ημέρα των εκλογών αποδεικνύουν την οξύτητα της κόντρας που υπάρχει σε τμήματα της αστικής τάξης των ΗΠΑ, η οποία διαχέεται στο σύνολο της αμερικανικής κοινωνίας. 

Οι αντιθέσεις αυτές δεν αφορούν μόνο το μείγμα διαχείρισης, αφορούν τις δυσκολίες αντιμετώπισης της καπιταλιστικής κρίσης που επιταχύνθηκε με την πανδημία, αφορούν πάνω απ' όλα την όξυνση του ανταγωνισμού των ΗΠΑ με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, την ΕΕ, την ανερχόμενη Κίνα, που αμφισβητεί την πρωτοκαθεδρία τους. 

Επομένως, ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός-ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος και τις προτεραιότητες που αυτός θα θέσει- θα εντείνει την επιθετικότητα του στην εξωτερική πολιτική, προκειμένου να ανακόψει τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, ενώ στο εσωτερικό της χώρας θα ενταθεί η επίθεση στην εργατική τάξη, που θα φορτωθεί τις συνέπειες της κρίσης και της πανδημίας.

902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.