Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Νέα επιΔημιοκρατία — Μάθε παιδί μου γ-ράμματα για τη γούνα τους — ΚΚΕ: Μια τρύπα στο νερό, αν δεν παρθούν έκτακτα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία όλων ανεξαιρέτως των σχολείων

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και να λειτουργούν με όλους τους όρους προστασίας

Σάββατο 14/11/2020 - 13:14 - Ενημέρωση: Σάββατο 14/11/2020 - 13:20

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΕ για την ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας των δομών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης [βλέπε κάτω] σημειώνει:

«Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και να λειτουργούν με όλους τους όρους προστασίας. Κι αυτό δεν το έκανε ούτε το σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Έτσι όπως τα έκανε η κυβέρνηση, ακόμα και η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων θα είναι "μια τρύπα στο νερό" αν δεν παρθούν έκτακτα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία όλων ανεξαιρέτως των σχολείων.

Πάντως οι κυβερνητικές ευθύνες είναι κυριολεκτικά εγκληματικές και φανερώνονται, άλλωστε και από την έως τώρα ανεπαρκέστατη και προβληματική λειτουργία της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Ίδια και μεγαλύτερη ανησυχία προκαλείται με τα ανακοινωθέντα μέτρα για την τηλεκπαίδευση σε παιδιά 4 έως 12 ετών.

Άμεσα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία σημαίνει:

  • άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού
  • αξιοποίηση αιθουσών για άμεση αραίωση των σχολικών τάξεων με 15 μαθητές ανά τάξη.
  • μαζικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Έως τότε και για όσο καιρό είναι κλειστά τα σχολεία, εννοείται ότι ούτε μια διδακτική ώρα δεν πρέπει να χαθεί.

Και αυτό σημαίνει:

  • εξοπλισμός όλων των παιδιών με όλα τα αναγκαία τεχνολογικά μέσα,
  • κρατική στήριξη στο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών για αξιοποίηση όλων των δυνατών πρόσφορων μέσων για τη συνέχιση της μορφωτικής διαδικασίας
  • να μην αφαιρεθεί ούτε μια μέρα κανονικής άδειας από τους εργαζόμενους γονείς».

902

 

Κλειστά από τη Δευτέρα και ως τις 30 Νοέμβρη δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί

Σάββατο 14/11/2020 - 13:01

Την αναστολή λειτουργίας δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές.

Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοέμβριου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30' (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής), και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα Δημοτικά και 2 με 4.20 μ.μ. για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Σύμφωνα με την υπουργό, το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο προκρίθηκε «για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση, αφ' ετέρου για να περιορίσουμε την ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ.».

Όπως ανακοίνωσε, σήμερα θα σταλούν οδηγίες σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη. Παράλληλα θα αξιοποιηθεί η εκπαιδευτική τηλεόραση και από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού, με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί αύριο Κυριακή. 

Η Ν. Κεραμέως δήλωσε πως «τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα» και «στοχεύουν στην ευρύτερη μείωση της κινητικότητας των ενηλίκων». Αναφέρθηκε παράλληλα στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης λέγοντας πως «την εβδομάδα που μας πέρασε, όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας προχώρησαν κανονικά σε πλήρες 6ωρο ή 7ωρο πρόγραμμα -κατά περίπτωση- μέσω τηλεκπαίδευσης», η οποία σημειωτέον ξεκίνησε με την κατάρρευση του συστήματος και συνεχίστηκε με προβλήματα τις επόμενες ημέρες.   

Ανοιχτές θα μείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σημείωσε πως για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά στους σταθμούς αυτούς, στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία θα ισχύσουν οι διευκολύνσεις της πρώτης καραντίνας. Δηλαδή μειωμένο ωράριο κατά 25% ή χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού. Ο ίδιος κάλεσε τους δημάρχους να απασχολήσουν το προσωπικό των δημοτικών δομών για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστές, σε κοινωνικές υπηρεσίες.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.