Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Γιώργος Λαμπρούλης: Λαμπρό παράδειγμα ανθρωπισμού — «Αυτονόητο το καθήκον να προσφέρω στη μάχη κατά της πανδημίας — Το ΚΚΕ δίνει με όλους τους τρόπους τη μάχη για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής — Την όποια ανωμαλία στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων την έφερε η αστυνομία» (VIDEO στην ΕΡΤ) — Με έκκληση του καλεί τους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν το ίδιο — ΚΚΕ: Κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

Ο Γιώργος Λαμπρούλης, ζητά να απαλλαγεί προσωρινά από Αντιπρόεδρος της Βουλής, ώστε να συνδράμει ως γιατρός του ΕΣΥ στη μάχη κατά της πανδημίας

Δευτέρα 23/11/2020 - 15:10 - Ενημέρωση: Δευτέρα 23/11/2020 - 19:03

Ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ και Στ' Αντιπρόεδρος της Βουλής, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ζητά να απαλλαγεί προσωρινά από τα καθήκοντα του ως Στ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, προκειμένου να διευκολυνθεί να συμβάλλει ως γιατρός – πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσε ή να ενταχθεί σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο.

Παράλληλα, ο Γ. Λαμπρούλης κάνει έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα. Ολόκληρη η επιστολή του Γιώργου Λαμπρούλη πιο κάτω.

  

«Αυτονόητο το καθήκον να προσφέρω στη μάχη κατά της πανδημίας – Το ΚΚΕ δίνει με όλους τους τρόπους τη μάχη για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής»

Τρίτη 24/11/2020 - 11:40 - Ενημέρωση: Τρίτη 24/11/2020 - 12:04

Στις συνθήκες αυτές χρειάζεται και η πρακτική συμβολή για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ και ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης μιλώντας στην ΕΡΤ 1.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ζήτησε να απαλλαγεί προσωρινά από τα καθήκοντα του ως Αντιπρόεδρος της Βουλής, προκειμένου να συμβάλλει ως γιατρός – πνευμονολόγος στη μάχη κατά της πανδημίας.

Έκανε γνωστό πως το αίτημα του έγινε αποδεκτό την Δευτέρα το απόγευμα και την Τετάρτη το πρωί θα παρουσιαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από όπου και προέρχεται.

Στην παρέμβαση του επισήμανε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης η οποία δεν αξιοποίησε το διάστημα ανάμεσα στο πρώτο κύμα μέχρι σήμερα για να ενισχύσει το ΕΣΥ και κυρίως την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Όπως είπε, έτσι φτάσαμε στην σημερινή οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία με ένα προσωπικό εξουθενωμένο που έχει ξεπεράσει τα όρια, ενώ ανέδειξε την ανάγκη «έστω και στο και πέντε» να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μαζικές προσλήψεις.

Αναφέρθηκε τέλος στις συγκεντρώσεις που έγιναν στις 17 Νοέμβρη δηλώνοντας ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Την όποια ανωμαλία στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων την έφερε η αστυνομία», σημείωσε.

902

*

ΚΚΕ: Κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας

Δευτέρα 23/11/2020 - 14:56 - Ενημέρωση: Δευτέρα 23/11/2020 - 15:12

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στους ιδιώτες αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας, δίνοντας τη μάχη από εκεί για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας. Μαζί με τις επείγουσες διεκδικήσεις για μαζικές προσλήψεις προσωπικού και για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μαζί με τον αγώνα ενάντια στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, είναι κρίσιμη η ατομική συμβολή και προσφορά.

«Καλούμε πρώτα και κύρια τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, γιατρούς, να πρωτοστατήσουν σε αυτό τον αγώνα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο αυτό δίνεται στη δημοσιότητα η επιστολή του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, ΣΤ’ Αντιπροέδρου της Βουλής, γιατρού – πνευμονολόγου στο ΕΣΥ, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητά να απαλλαγεί προσωρινά από τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου, για να συνδράμει στη μάχη κατά της πανδημίας στο νομό Λάρισας.

902

*

Γιώργος Λαμπρούλης

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωσταντίνο Τασούλα

Κοινοποίηση προς τον κ. Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε οι επιπτώσεις στην υγεία του λαού από την πανδημία είναι οδυνηρές. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων προσβάλλεται από τον ιό. Σε πολλούς απ’ αυτούς υπάρχουν επιπλοκές της νόσου και διασωληνώνονται, απαιτείται η εισαγωγή σε ΜΕΘ και δυστυχώς πολλοί απ’ αυτούς οδηγούνται στην απώλεια της ζωής τους, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των συναδέλφων γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των άλλων υγειονομικών.

Ως Βουλευτής του ΚΚΕ γνωρίζω άμεσα τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, τόσο πανελλαδικά όσο και στην περιοχή της Λάρισας, από την οποία προέρχομαι και εργαζόμουν ως γιατρός – Πνευμονολόγος πριν την εκλογή μου.

Αφουγκράζομαι την καθημερινή αγωνία των συναδέλφων γιατρών, που στα όρια των αντοχών τους προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην ανάγκη περίθαλψης των ασθενών, την αγωνία των οικογενειών για τους ανθρώπους τους, που νοσούν και αντιμετωπίζουν τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε απλές κλίνες νοσηλείας και σε κλίνες ΜΕΘ.

Αφουγκράζομαι και όλους τους άλλους ασθενείς, που δε σχετίζονται με την επιδημία αλλά ουσιαστικά είναι για δεύτερη φορά αποκλεισμένοι από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Όπως γνωρίζετε, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχουμε επανειλημμένα και έγκαιρα αναδείξει τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό του δημόσιου συστήματος υγείας, αποτέλεσμα των διαχρονικών αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων. Είναι βέβαιο ότι, αν η κυβέρνηση αξιοποιούσε το χρόνο που κερδήθηκε από το λαό, για να θωρακίσει τις δημόσιες μονάδες υγείας με προσλήψεις προσωπικού, με εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων υγείας, με ανάπτυξη της δημόσιας ΠΦΥ, με πραγματική επίταξη των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, θα δινόταν η “μάχη” κατά της πανδημίας με άλλους πολύ καλύτερους όρους. Η κυβέρνηση δεν το έκανε και γι’ αυτό οι ευθύνες της είναι τεράστιες έως και εγκληματικές.

Κύριε Πρόεδρε,

Σε αυτές τις συνθήκες οι διεκδικήσεις, για να δοθούν λύσεις στα τεράστια και γνωστά προβλήματα των δημόσιων μονάδων υγείας είναι ζήτημα ζωής για το λαό. Σε αυτό θα συνεχίσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις.

Όμως αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω και κάτι παραπάνω και να συμβάλλω με την ιδιότητά μου ως γιατρός – πνευμονολόγος, επειδή στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι πριν απ’ όλα προέχει και η πρακτική συμβολή στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής.

Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός – πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο.

Κάνω επίσης έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Γιώργος Λαμπρούλης

Βουλευτής του ΚΚΕ

ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής

902

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.