Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Ο κυρ Κυριάκος κανιβαλίζει οραματιζόμενος τη σιωπή των αμνών — Δημήτρης Κουτσούμπας: Ντροπή σας!


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Προσπαθεί να αποσείσει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και ονειρεύεται ότι θα μπουν στο «γύψο» οι λαϊκές κινητοποιήσεις

Σε μια προκλητική προσπάθεια διάχυσης των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης που η χώρα βρίσκεται στο έλεος του κορονοϊού, εξελίχθηκε η ενημέρωση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, αξιώνοντας μάλιστα ευθαρσώς να σταματήσει κάθε κριτική και να μπουν στο «γύψο» οι κινητοποιήσεις του λαού, ο οποίος προσπαθεί να προστατεύσει τη ζωή του απέναντι στην αναλγησία του αστικού κράτους και του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου.

Αντί να απολογηθεί που η κυβέρνησή του και ο ίδιος προσωπικά, για χάρη των κερδών του κεφαλαίου, πέταξαν στο «καλάθι των αχρήστων» την αυτοπειθαρχία που έδειξαν τα λαϊκά στρώματα στην πρώτη φάση της πανδημίας, κατηγόρησε για «εγκληματική στάση» όσους θέλουν να γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, καθώς ρισκάρουν «να μετατρέψουν μια πορεία τιμής, σε πορεία πόνου». 

  • Κατόπιν όλων αυτών, με ύφος εισαγγελέα ζήτησε από το ΚΚΕ και τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του Κόμματος να συμμορφωθούν... με τας υποδείξεις, δηλαδή να «δηλώσουν» πως «δεν θα συμμετάσχουν σε καμία πορεία» και «δεν θα παρακινήσουν κανέναν» να συμμετάσχει, για να λάβει την άμεση αντίδραση του Δ. Κουτσούμπα από τα έδρανα ο οποίος φώναξε: «Ντροπή σας».

Φυσικά, κατά την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, μπορούν την ίδια στιγμή, σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας και λοκντάουν, 

  • το σύστημα Υγείας να παραμένει αθωράκιστο,
  • ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας να βγάζει τεράστια κέρδη από τον ανθρώπινο πόνο, 
  • οι επιβάτες να εξακολουθούν να στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα λεωφορεία και 
  • στα σχολεία 25 και 27 μαθητές να κάνουν μάθημα σε τάξεις-κλουβιά.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως όλα όλα είναι καλώς καμωμένα από την κυβέρνηση, η οποία δεν έχει καμία ευθύνη για τη γιγάντωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, αφού πριν την επιβολή του λοκντάουν δοκίμασε πολλά σχέδια που «προδόθηκαν από την ανευθυνότητα των λίγων». 

  • Για ακόμη μια φορά στοχοποίησε ευθαρσώς τη νεολαία, λέγοντας πως «η βασική αιτία της διασποράς ήταν η διασκέδαση των νέων ανθρώπων».

Προετοιμάζοντας δε για τα χειρότερα, εκτίμησε πως θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες δέκα ημέρες για να αποδώσουν τα μέτρα και οι επόμενες ημέρες «θα είναι δύσκολες».

  • Επιστρατεύοντας λογιστικές αλχημείες και έωλα επιχειρήματα, υποστήριξε πως «δεν ευθύνεται το άνοιγμα του Τουρισμού» για την εκτίναξη της πανδημίας, αλλά την ίδια στιγμή επανέλαβε την παραδοχή - μνημείο κυνικής ομολογίας πως εάν απαιτούνταν τεστ για την είσοδο των τουριστών θα ερχόταν στην Ελλάδα μόνο ένα 10%, άρα θα υπήρχαν επιπτώσεις στα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων.

Για γέλια και για κλάματα ήταν και ο ισχυρισμός πως η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι «ήταν ανθρωπίνως δυνατό» για την ενίσχυση των ΜΕΘ!

  • Στην πραγματικότητα, αυτό που έχει γίνει είναι η δημιουργία νέων Μονάδων για τον Covid, μεταφέροντας προσωπικό και υποδομές από τις λιγοστές ΜΕΘ που αφορούν τις υπόλοιπες ασθένειες.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.