Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

ΜΕΘ ημών οι Σωτήρηδες της φτηνής επικοινωνίας και οι σωτήρες της... μονάκριβης ιδιωτικής Υγείας

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

«Μπουκώνουν» τους κλινικάρχες και κάνουν «μπαλώματα» στις ΜΕΘ

Πέμπτη 05/11/2020 - 22:38 - Ενημέρωση: Παρασκευή 06/11/2020 - 07:49

Στην πεπατημένη της αδρής επιδότησης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας κινείται η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή, αντί να ικανοποιήσει το αίτημα των υγειονομικών και του λαϊκού κινήματος για επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα, σε μια περίοδο που τα κρούσματα κορονοϊού εκτινάχθηκαν.

Ταυτόχρονα, κάτω από την πίεση της κατάστασης, προχωράει εκ των υστέρων στην πρόσληψη 300 γιατρών για τις ΜΕΘ, αριθμός αισθητά κατώτερος των τεράστιων αναγκών.

Η τροπολογία προβλέπει τη δυνατότητα διάθεσης ιδιωτικών κλινικών στο δημόσιο σύστημα έναντι αποζημίωσης, δηλαδή πρόκειται για «γιαλαντζί» επίταξη που στην πράξη θα λειτουργήσει ως επιπλέον «μπούκωμα» των κλινικαρχών με ζεστό χρήμα.

Με βάση τη διαδικασία, «εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, που δεν υπερβαίνει τις σαράντα πέντε ημέρες από την ημερομηνία επιβολής των μέτρων αναγκαστικής δέσμευσης» των ιδιωτικών δομών, «με Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας ορίζονται ο τρόπος αποζημίωσης των αναγκαστικά διατιθέμενων προς χρήση για τη δημόσια υγεία εγκαταστάσεων, κλινών, δεσμευόμενων ιδιωτικών θεραπευτηρίων και νοσοκομείων, δομών, παρόχων υπηρεσιών Υγείας, τυχόν κίνητρα και ωφελήματα»...

Μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας έκανε λόγο για «άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων ιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», αριθμός που υπολείπεται της δραματικής αύξησης των αναγκών για κλίνες ΜΕΘ. Από τους γιατρούς που θα προσληφθούν, «οι 200 είναι αυτοί των οποίων οι διαδικασίες ούτως ή άλλως τρέχουν και ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες και οι υπόλοιποι είναι επιλαχόντες», όπως διευκρίνισε ο υπουργός.

Όμως, ακόμα και τώρα που αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα και οι νεκροί, η κυβέρνηση κάνει «σκόντο» σε αυτές τις προσλήψεις. Και αυτό γιατί οι 100 επιλαχόντες δεν είναι εξασφαλισμένοι ότι θα παραμείνουν στη θέση τους.

Οι ιδιώτες γιατροί θα ενταχθούν στο σύστημα Υγείας σε «προαιρετική βάση», που σημαίνει ότι δεν θα ενταχθούν υποχρεωτικά στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα για γιατρούς, ακόμη και για ειδικευόμενους γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό φύλαξης του δημόσιου συστήματος Υγείας προβλέπεται η δυνατότητα μετακίνησής τους σε οποιαδήποτε μονάδας υγείας, ακόμη και του ιδιωτικού τομέα, ενώ σε περίπτωση άρνησης, τότε θα θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα που θα επισύρει αυστηρές ποινές.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.