Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Πολυτεχνείο 2020: Νέα επιΔημιοκρατία — ΚΚΕ: Στήνει σκηνικό σύγκρουσης ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του — Αντισυνταγματική η απαγόρευση των συναθροίσεων — Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση — Επιδόθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κείμενο με εκατοντάδες που απαιτεί την απόσυρση της απαράδεκτης απαγόρευσης του αγωνιστικού εορτασμού της 17ης Νοέμβρη (3 VIDEO)

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Επιδόθηκε το κείμενο των υπογραφών κατά της απαγόρευσης του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη

Δευτέρα 16/11/2020 - 12:29 - Ενημέρωση: Δευτέρα 16/11/2020 - 14:57

Το κείμενο των υπογραφών ενάντια στην απαγόρευση των συναθροίσεων και του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη επέδωσε αντιπροσωπεία όσων υπογράφουν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο:

*

ΠΛΑΤΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ

Εκατοντάδεςυπογραφές σε κείμενο που απαιτεί την απόσυρση της απαράδεκτης απαγόρευσης τουαγωνιστικού εορτασμού της 17ης Νοέμβρη

*

Το κείμενο επιδόθηκε και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Εκ μέρους του ΚΚΕ ήταν ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος. Σε δηλωση του μεταξύ άλλων τόνισε πως εκδηλώσεις συμβολικές για το Πολυτεχνείο θα γίνουν, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στον στόχο, που τον έχουν ονειρευτεί κι άλλοι, να καταργηθούν οι εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και ιδιαίτερα η παρουσία στην αμερικάνικη πρεσβεία. 

Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες δεν πρέπει να περιστέλλονται, δήλωσε ο Νίκος Τριανταφύλλου γγ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974:

Νωρίτερα έγινε διάβημα διαμαρτυρίας στη Βουλή.

 (Κείμενο εδώ)

Στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι είναι μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική, αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης.

902

*

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση απαγόρευσης - Τίποτα διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από λαό και νεολαία

Δευτέρα 16/11/2020 - 14:47 - Ενημέρωση: Δευτέρα 16/11/2020 - 14:57

Το μόνο που απομένει στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων, για τον γιορτασμό και την πορεία του Πολυτεχνείου! Τίποτα διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τον λαό και τη νεολαία! Αυτό τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιο για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά:

«Αυτός που επέλεξε να στήσει σκηνικό σύγκρουσης είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, με την απόφασή τους για την ακύρωση του εορτασμού του Πολυτεχνείου και με την κατάπτυστη και αυταρχική κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων.

Ο στόχος τους είναι προφανής: Να αποπροσανατολίσουν από τις τεράστιες ευθύνες τους στη διαχείριση της πανδημίας, που οδηγούν στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας και στα καθημερινά ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων.

Αυτό αποδεικνύεται, άλλωστε, και από την ύπουλη προσπάθεια του πρωθυπουργού να προκαλέσει συνειρμούς ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας και στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, που οργανώνεται υπεύθυνα, με τον απαραίτητο συμβολισμό που έχει φέτος, και με όλα τα μέτρα προστασίας. Μέτρα προστασίας τα οποία η ίδια η κυβέρνηση αρνείται να πάρει στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στους οίκους ευγηρίας κ.α. με τραγικές συνέπειες.

Όσο για τις άλλες επετείους, όπως είναι η 28η Οκτωβρίου, ενημερώνουμε τον πρωθυπουργό ότι πάλι κι αυτές γιορτάστηκαν με υποδειγματικό τρόπο από σωματεία, συλλόγους, μαζικούς φορείς του λαού και της νεολαίας.

Το μόνο που απομένει στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων, για τον γιορτασμό και την πορεία του Πολυτεχνείου! Τίποτα διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τον λαό και τη νεολαία!».

902

*

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Αντισυνταγματική η απαγόρευση των συναθροίσεων - Να ανακληθεί η απόφαση

Κυριακή 15/11/2020 - 15:24

Η απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων είναι αντισυνταγματική τονίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, προσθέτοντας ότι πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Με την υπ’ αριθμό 1029/8/18 (ΦΕΚ 5046 Β’/ 14-11-2020) απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε η απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συγκεντρώσεων στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου και ώρα 06.00 μέχρι 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 21.00, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή και περισσότερα άτομα με την απειλή επιβολής κυρώσεων.

Το άρθρο 11 παρ. 2 του Συντάγματος ορίζει ότι «υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής γενικά αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια…».

Η γενική απαγόρευση δεν παύει και αυτή να αφορά συγκεκριμένη συνάθροιση η οποία έχει εξαγγελθεί για ορισμένο τόπο και χρόνο με το ένα ή άλλο περιεχόμενο.

Δεν μπορεί να επεκταθεί σε απαγόρευση και κάθε άλλης συνάθροισης σε ολόκληρη γεωγραφική περιοχή (πχ σε Νομό ή πολύ περισσότερο σε όλη την Επικράτεια), διότι τούτο θα ισοδυναμούσε με αναστολή της ισχύος του άρθρου 11 του Συντάγματος, κάτι που μόνο στις έκτακτες συνθήκες του άρθρου 48 του Συντάγματος (κατάσταση πολιορκίας) μπορεί να συμβεί (Σβώλου/Βλάχου, Το Σύνταγμα της Ελλάδος , Β’ , 1955, 228 και σε Κ. Χρυσόγονο, Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, έκδ. 2006, 489).

Η δε ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 5 του Συντάγματος, την οποία επικαλείται η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αφορά στη λήψη ατομικών διοικητικών μέτρων περιορισμού της ελεύθερης κίνησης (πχ θέση σε καθεστώς καραντίνας συγκεκριμένου πολίτη) και δεν βρίσκει έδαφος εφαρμογής στις μαζικές υπαίθριες συναθροίσεις για τις οποίες προβλέπει αποκλειστικά και μόνο το άρθρο 11.

Επιπρόσθετα θα πρέπει να τονιστεί, ότι για τις συναθροίσεις κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου όπως και της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 3 του ΠΔ 73/2020 που εκδόθηκε για τη ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων του ν. 4703/2020, δεν οφείλεται γνωστοποίηση στις Αρχές.

Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί ότι η σχολιαζόμενη απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί».

902

*

ΚΚΕ

Μνημείο αυταρχισμού η απαγόρευση των συναθροίσεων - Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα θα την ακυρώσει στην πράξη

Κυριακή 15/11/2020 - 11:36 - Ενημέρωση: Κυριακή 15/11/2020 - 12:56

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων [βλέπε κάτω], τονίζει:

«Η κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 4 άτομα "καθ' άπασαν την επικράτειαν", όχι μόνο αποτελεί ένα ακόμη μνημείο αυταρχισμού, πέρα από οποιονδήποτε υγειονομικό κανόνα, αλλά επιβεβαιώνει και την πρόθεση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί μόνο ως πρόσχημα την πανδημία για να περάσει τον αντιδραστικό της σχεδιασμό, στην υπηρεσία της στυγνής δικτατορίας των μονοπωλίων.

Αυτές οι απαγορεύσεις θα ακυρωθούν στην πράξη από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, που ξέρει και να παλεύει και να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας, πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς».

902

*

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Απαράδεκτη απόφαση απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις!

Κυριακή 15/11/2020 - 11:35 - Ενημέρωση: Κυριακή 15/11/2020 - 12:56

Με ακόμα μια απαράδεκτη και αυταρχική απόφαση η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή απέναντι στο λαό και τη νεολαία.

Σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύονται σε όλη τη χώρα οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα ή περισσότερα άτομα, από τις 6 π.μ. της Κυριακής 15 Νοέμβρη ως τις 9 μ.μ. της Τετάρτης 18 Νοέμβρη 2020, ενώ προβλέπεται και χρηματικό πρόστιμο σε όσους την παραβιάσουν. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06.00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21.00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020. Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

• Διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

• Διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Πρόκειται για ακόμα ένα βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού μετά τις εισαγγελικές παρεμβάσεις στους υγειονομικούς της Θεσσαλονίκης, τους υγειονομικούς της Καρδίτσας, αλλά και την αναίτια επίθεση της αστυνομίας σε δύο νέους στην πλατεία της Καρδίτσας.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση το μόνο που φοβάται είναι η φωνή του λαού και της νεολαίας και γι' αυτό προσπαθεί να τη φιμώσει. Έχει στόχο να αποτρέψει την αγωνιστική ανάταση, να ενοχοποιήσει το λαό για τις  διεκδικήσεις του για την πανδημία. Η πορεία για το Πολυτεχνείο ενοχλεί, γιατί το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενό της στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στρατηγικός σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης, είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο από τότε.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.