Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Δ-ένδειας αν(δ)ενδοιαστος με ευχαριστίες στις ΗΠΑ, τεμενάδες στην ΕΕ και ΝΑΤΟική συνεκμετάλλευση... των λαών — ΚΚΕ: Υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από τις ισχυρές (λυκο)συμμαχίες

Στην Αγία Τράπεζα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day) για τη σοδειά της αστικής τάξης)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Συναντήσεις και διεργασίες για τις επικίνδυνες διευθετήσεις με την ευρωατλαντική σφραγίδα
Παρασκευή 14/08/2020 - 21:41 - Ενημέρωση: Σάββατο 15/08/2020 - 13:52
Στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που ανοιχτά δρομολογούν επικίνδυνες διευθετήσεις σε βάρος των λαών της περιοχής και σχέδια συνεκμετάλλευσης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, απευθύνθηκε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση για τα Ελληνοτουρκικά και την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα.
Η «επείγουσα ανάγκη για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογο του Μ. Πομπέο στη Βιέννη, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν από την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Αναφέρει ακόμη ότι συζητήθηκε και «η ισχυρή διμερή σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόκληση για το λαό τα «ευχαριστώ» του Ν. Δένδια προς τον Μ. Πομπέο και οι ψεύτικες προσδοκίες περί στήριξης της ΕΕ
Παρασκευή 14/08/2020 - 21:42 - Ενημέρωση: Παρασκευή 14/08/2020 - 22:23
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και τη συνάντηση Δένδια - Πομπέο αναφέρει:
«Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί και οι ψεύτικες προσδοκίες περί στήριξης της ΕΕ, μαζί με τα "ευχαριστώ" του Ν. Δένδια προς τον Μ. Πομπέο, αποτελούν πρόκληση για το λαό, αφού ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, από κοινού με την ΕΕ, τροφοδοτούν την επιθετικότητα της Τουρκίας, σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.
Μάλιστα, η κυβέρνηση αποκρύπτει το γεγονός ότι τα προβλήματα στην περιοχή και η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας ήταν υποβαθμισμένα στην ατζέντα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Οι λεγόμενες ισχυρές συμμαχίες που διαφημίζει η κυβέρνηση είναι η πηγή του προβλήματος, γιατί μεγαλώνουν την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οξύνουν την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.
Μέσα από όλα αυτά τα κυβερνητικά "πήγαινε - έλα" και τη δήθεν "διπλωματική αντεπίθεση", προετοιμάζεται η οδυνηρή λύση της συνεκμετάλλευσης με δραστήριο ρόλο της Γερμανίας και της Γαλλίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.
Γι' αυτό ο λαός μας δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη στις επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων αστικών κομμάτων, οι οποίοι έχουν εναποθέσει την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας αλλά και την ειρήνη στην περιοχή στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και στην ΕΕ».
902

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα και τις απαράδεκτες τουρκικές διεκδικήσεις, εξισώνοντας στην ουσία τις τουρκικές προκλήσεις με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στη λογική των «ίσων αποστάσεων», προκειμένου να μην διαρραγεί η λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Η συνάντηση Δένδια - Πομπέο έγινε στο πλαίσιο των διπλωματικών επαφών με τους ΕυρωΝΑΤΟικούς εταίρους και συμμάχους, προκειμένου να διαμορφωθούν καλύτεροι όροι μπροστά στις επικίνδυνες διευθετήσεις και τα σχέδια συνεκμετάλλευσης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, που ολοφάνερα έχουν δρομολογήσει ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
Σε αυτό εντάσσονται και οι δηλώσεις του Ν. Δένδια μετά τη συνάντηση, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τους Αμερικανούς, ανάμεσα σε άλλα σημείωσε ότι η Άγκυρα «εκθέτει με τον πιο προφανή τρόπο, την έλλειψη νομικών επιχειρημάτων από την πλευρά της».  
Στο μεταξύ το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ δεν πήρε απόφαση για κυρώσεις προς την Τουρκία, παραπέμποντας στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στο Βερολίνο, στις 28 Αυγούστου. 
Όπως είπε ο Ν. Δένδιας «στόχος μας είναι να υπάρχει ένα έτοιμο εργαλείο στα χέρια της ΕΕ αν χρειαστεί, ένα εργαλείο που θα ωθήσει την Τουρκία να επανέλθει στο δρόμο της νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου», στο τραπέζι δηλαδή του «διαλόγου» για τη συνδιαχείριση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Μάλιστα, αναπαράγοντας τις ψεύτικες προσδοκίες περί στήριξης της ΕΕ, εξέφρασε την ικανοποίησή του «για την καταδίκη της παράνομης τουρκικής συμπεριφοράς που εξέφρασαν και πάλι οι εταίροι μας».
Αργά το βράδυ εκδόθηκε ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης [βλέπε κάτω]. 
«Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και μπορεί να κλιμακωθεί» επισήμανε σε δηλώσεις του για τα Ελληνοτουρκικά, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο το μεσημέρι κι ενώ συναντήθηκε με τον Ν. Δένδια.
Για σύγκλιση των απόψεων ΗΠΑ - Γαλλίας για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Μανουέλ Μακρόν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ντ. Τραμπ. 
(Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
902
*
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΕ
Ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της συνδιαχείρισης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Σάββατο 15/08/2020 - 13:39
Με ευχολόγια και γενικολογίες οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ αντιμετωπίζουν την τουρκική προκλητικότητα ενώ δεν παραλείπουν να επισημάνουν τη σημασία που αποδίδουν στις σχέσεις με την Τουρκία καταρρίπτωντας για ακόμα μία φορά το κυβερνητικό αφήγημα περί «διπλωματικής απομόνωσης» αλλά και την προώθηση του «παζαριού» για μια συνολική διευθέτηση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Ταυτόχρονα, συζητήθηκε η κατάσταση σε Λευκορωσία, Λίβανο, Βενεζουέλα και Βολιβία στην κατεύθυνση της προώθησης των ευρωενωσιακών σχεδιασμών στον ανταγωνισμό της με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, η οποία εκδόθηκε μετά την Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Βιέννη,
«οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ επιβεβαίωσαν την πλήρη αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ελλάδα και την Κύπρο και επανέλαβαν ότι πρέπει να γίνουν σεβαστά τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ».
Σημειώνει ακόμα ότι ζητήματα που σχετίζονται με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων και την εκμετάλλευση των πόρων τους μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων, δείχνοντας το τραπέζι του διαλόγου για ένα εφ' όλης της ύλης παζάρι το οποίο επιδιώκει η Τουρκία και το οποίο θα ακουμπά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι «ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ πρόκειται να προετοιμάσει επιλογές για περαιτέρω κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση που οι εντάσεις δεν μειωθούν» παραπέμποντας την απόφαση για επιβολής κυρώσεων στη Τουρκία, που τόση σημασία δίνει σε αυτές η ελληνική κυβέρνηση στα τέλη του μήνα.
Στο τραπέζι της Συνόδου μπήκαν και άλλα θέματα που σχετίζονται με τα συμφέροντα της ΕΕ σε μια σειρά περιοχών υπογραμμίζοντας την βούληση της καπιταλιστικής συμμαχίας να «παίξει» ενεργητικότερο ρόλο παρεμβαίνοντας ακόμα και στις εσωτερικές εξελίξεις σε μια σειρά κράτη.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συζήτησαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Λευκορωσία σημειώνοντας ότι οι εκλογές δεν ήταν ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι τα αποτελέσματα έχουν παραποιηθεί και, ως εκ τούτου, δεν αποδέχεται τα αποτελέσματα όπως παρουσιάστηκαν από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Λευκορωσίας. Οι υπουργοί συμφώνησαν επίσης για την ανάγκη κυρώσεων σε βάρος των υπευθύνων για βία, καταστολή και παραποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Οι υπουργοί επανέλαβαν την ανάγκη οι αρχές του Λιβάνου να αντιμετωπίσουν επειγόντως την οικονομική και κοινωνική κρίση και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη μέσω συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με ότι αυτό σημαίνει για τον πολύπαθο λιβανέζικο λαό, ενώ σημείωσαν ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω βοήθεια.
Συζητήθηκε, επίσης, η κατάσταση στην Βενεζουέλα όπου εκφράστηκε η προθυμία της ΕΕ να βοηθήσει «όλες τις γνήσιες προσπάθειες της Βενεζουέλας για εξεύρεση πολιτικής λύσης» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση ενώ για την κατάσταση στη Βολιβία, επισημάνθηκε ότι η ΕΕ υποστηρίζει την ανάγκη ειρηνικού διαλόγου και είναι έτοιμοι να μεσολαβήσει για την υποστήριξη αυτού του στόχου.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.