Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: Θεία επι-κοινωνία από το Κέντρο (ιδιωτικών) Επιχειρήσεων — Με νέα πρόστιμα για το λαό δι-αγκωνίζονται, ξορκίζοντας την πανδημία — 100 άτομα σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες (αν έχει μείνει ψυχή) — ΚΚΕ: Εκπτώσεις προστασίας στον τουριστικό και μεταφορικό κλάδο

Κέντρο (ιδιωτικών) Επιχειρήσεων
 
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Σοβαρές συνέπειες από την υποταγή της υγείας του λαού στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη
Εκ των υστέρων μέτρα για τον κορονοϊό και διάχυση της ευθύνης στο λαό
Μέσα σε μόλις 5 μέρες, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, καταγράφηκαν 287 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 78 μόνο την Παρασκευή, με το λαό να έρχεται αντιμέτωπος με την πολιτική που τον αφήνει εκτεθειμένο στην πανδημία.
Από κάθε πλευρά και στο συγκεκριμένο κρίσιμο θέμα, οι εργαζόμενοι και ο λαός αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πολιτικής που υποτάσσει τα πάντα στα κέρδη και τις προτεραιότητες του κεφαλαίου:
  • Αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων τις συνέπειες των απαράδεκτων «εκπτώσεων» στα μέτρα προστασίας στον Τουρισμό και τις Μεταφορές για να υπηρετηθούν οι αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων, τις συνεχιζόμενες τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, τον συνωστισμό και την ταλαιπωρία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, οχημάτων, εξοπλισμού...
Αυτήν ακριβώς την πραγματικότητα επιχειρεί να κρύψει η κυβέρνηση, κουνώντας για μια ακόμα φορά το δάχτυλο στο λαό, συσκοτίζοντας τις τεράστιες ευθύνες της ίδιας και όσων υπηρετούν αυτήν την πολιτική, πίσω από την απογείωση της «ατομικής ευθύνης».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η κυβέρνηση αφήνει το λαό εκτεθειμένο στην πανδημία και «του κουνάει το δάχτυλο»
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Σε σχόλιό του για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία και τα μέτρα της κυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Από τη μια μεριά η κυβέρνηση κουνάει το δάχτυλο στο λαό για την ατομική του ευθύνη και από την άλλη τον αφήνει η ίδια εκτεθειμένο στην πανδημία, όπως γίνεται για παράδειγμα με το συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς, εξαιτίας της αραίωσης των δρομολογίων ή με τις εκπτώσεις στα μέτρα προστασίας στον τουριστικό και μεταφορικό κλάδο, για να μη θιγεί η κερδοφορία του κεφαλαίου».

Η αύξηση των κρουσμάτων δεν ήρθε από το πουθενά
Τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας είναι χαρακτηριστικά, παρότι δίνονται με το «σταγονόμετρο» από την κυβέρνηση και σε ορισμένες περιπτώσεις με σοβαρά ερωτήματα για την εγκυρότητά τους (όπως π.χ. με τον υπερδιπλάσιο πραγματικό αριθμό νοσηλευομένων στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με αυτόν που ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό).
  • Τα 287 επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο 5ήμερο δεν αποτελούν μια συγκυριακή αύξηση, αλλά αποτυπώνουν μία σταθερή άνοδο των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Παρότι δεν δίνονται συγκεκριμένα στοιχεία, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει επίσης ότι καταγράφεται αυξημένη ροή νοσηλειών ασθενών με κορονοϊό σε απλές κλίνες, ενώ σε ημερήσια βάση εντοπίζεται σταθερά ανοδικός αριθμός κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Η αύξηση των κρουσμάτων, βέβαια, δεν ήρθε από το πουθενά, αλλά κατά βάση από το γεγονός ότι το «άνοιγμα» του Τουρισμού και των Μεταφορών έγινε με υποταγή των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων στις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και πόρων στις αντίστοιχες υπηρεσίες, με μεγάλες «εκπτώσεις» στα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, τον λαό και τους επισκέπτες της χώρας.
  • Οι συνέπειες τέτοιων «εκπτώσεων», όπως η απουσία καθολικού προληπτικού ελέγχου από όλους τους επισκέπτες πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, το «πάστωμα» των επιβατών σε 100% γεμάτα αεροπλάνα, χωρίς κανένα όριο πληρότητας κ.ά., καταγράφονται μόνο κατά ένα μέρος στα επιβεβαιωμένα εισαγόμενα κρούσματα, αφού οι έλεγχοι είναι δειγματοληπτικοί, ενώ όπως παραδέχτηκε δημόσια και ο αρμόδιος υφυπουργός, η ιχνηλάτηση και στα αυξημένα εγχώρια κρούσματα πολύ συχνά δείχνει τελικά συσχέτιση με κρούσμα από το εξωτερικό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από την 1η έως και τις 26 Ιούλη διεξήχθησαν συνολικά στα σημεία εισόδου της χώρας μόνο 171.138 έλεγχοι σε σύνολο 1.294.798 εισερχομένων στη χώρα, δηλαδή ελέγχεται μόνο 1 στους 8 ταξιδιώτες που εισέρχονται από το εξωτερικό (το 13,2%)!
  • Με δεδομένο ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από αυτούς τους περιορισμένους ελέγχους ήταν 344, γίνεται αντιληπτό ότι τα πραγματικά εισαγόμενα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και στα εκατοντάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα από ανθρώπους που ήρθαν από το εξωτερικό και πήγαν από μόνοι τους για να υποβληθούν σε έλεγχο, αφού ο περιβόητος «ειδικός αλγόριθμος» για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας... δεν ασχολήθηκε μαζί τους.
Αντίστοιχα, η γενική αναφορά στην κυβερνητική ενημέρωση για μόλις «1.000 τεστ περίπου» κάθε βδομάδα σε εργαζόμενους στον Τουρισμό - Επισιτισμό σε περιοχές όπου εντοπίζεται έντονο επιδημιολογικό φορτίο, επιβεβαιώνει ότι οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αυτών και άλλων σχετιζόμενων κλάδων σε όλη τη χώρα, που έρχονται σε επαφή με εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες, μένουν χωρίς να τους διασφαλίζεται καθολικός και επαναλαμβανόμενος προληπτικός έλεγχος.
Νέες κυβερνητικές αποφάσεις στην ίδια επικίνδυνη κατεύθυνση
Στα παραπάνω προστίθενται νέες κυβερνητικές αποφάσεις στην ίδια επικίνδυνη κατεύθυνση υπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου σε βάρος της υγείας του λαού.
Έτσι, την περασμένη Τετάρτη, την ίδια ώρα που με βάση τις υποδείξεις των επιδημιολόγων ανακοινώθηκε η απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους (και αφού είχε προηγηθεί πριν από λίγες βδομάδες η κυβερνητική απόφαση για κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης στα εμπορικά κέντρα), ο υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε με επιστολή του προς τη Διεθνή Ενωση Κρουαζιέρας και τα μεγαλύτερα μονοπώλια του κλάδου ότι από το Σάββατο 1 Αυγούστου ανοίγουν τα λιμάνια της Ελλάδας για τη διεθνή κρουαζιέρα!
Με άλλα λόγια, την ώρα που η άνοδος των κρουσμάτων στη χώρα επιβάλλει αυξημένα μέτρα, την ίδια ώρα που καταγράφεται μεγάλη αύξηση στη διάδοση του κορονοϊού διεθνώς και ενώ τα κρουαζιερόπλοια αποδείχθηκαν και στην προηγούμενη φάση της πανδημίας σημαντικές εστίες μετάδοσης, με τον συγχρωτισμό πάρα πολλών ανθρώπων, από πολλές χώρες και για πολλές μέρες μέσα στο ίδιο καράβι...,
η κυβέρνηση σπεύδει (με ποια επιστημονικά δεδομένα άραγε;) να διαλαλήσει πως «όλα τα κρουαζιερόπλοια είναι ευπρόσδεκτα στην Ελλάδα», όπως αναφέρει στην επιστολή του ο υπουργός Τουρισμού, διαφημίζοντας μάλιστα ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ανταποκρίνεται στον κλάδο της κρουαζιέρας»!
Από κοντά προστέθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας ότι θα επαναξιολογηθούν τα ήδη αυξημένα όρια πληρότητας και στα πλοία της ακτοπλοΐας...
Χαρακτηριστική της πολιτικής που αφήνει εκτεθειμένο το λαό είναι και η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες, με την εντεινόμενη ταλαιπωρία και τα φαινόμενα συνωστισμού, σε συνθήκες μάλιστα αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στο Λεκανοπέδιο.
Επιχειρώντας να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της, όπως και των προκατόχων της, για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, οχήματα και ανταλλακτικά, η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως ό,τι και να κάνει, ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι «αναπόφευκτος», ενώ σηκώνει για άλλη μια φορά προκλητικά το δάχτυλο στο λαό και στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ.
  • Με Κοινή Υπουργική Απόφαση φτάνει στο σημείο να απειλεί με πρόστιμο 150 ευρώ για παράβαση των ορίων πληρότητας στα ΜΜΜ (65%) τόσο τους επιβάτες που αναγκάζονται να γίνονται «σαρδέλες» για να μετακινηθούν από και προς τη δουλειά τους, όσο και τους εργαζόμενους οδηγούς που υποχρεώνονται να δουλεύουν σε αυτές τις συνθήκες!
Μάλιστα, αντί να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού και ουσιαστική ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προχωρά σε ανάκληση αδειών του προσωπικού, με τις άδειες των οδηγών να περιορίζονται στο 20% τον Αύγουστο, ενώ, όπως ανέφερε, οι θερινές άδειες ήδη έχουν περιοριστεί στο μισό σε σχέση με πέρσι...
Επαγρύπνηση και αγώνας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική
Την ίδια ώρα, όπως αποτυπώνει σημειολογικά και το γεγονός ότι η μοναδική κυβερνητική ενημέρωση για τον κορονοϊό γίνεται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας (χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας), η κυβέρνηση επιχειρεί να βγάλει εντελώς από το «κάδρο» την κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
Με αποκλειστικές αναφορές στις διαχειριστικές δράσεις της Πολιτικής Προστασίας και συνεχείς επικλήσεις στην «ατομική ευθύνη», επιχειρείται να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και των προκατόχων της για την οριακή κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται το δημόσιο σύστημα Υγείας εξαιτίας της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της υποχρηματοδότησης.
Κι αυτό όταν είναι καθημερινές οι καταγγελίες από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, από σωματεία και φορείς,
  • για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, ακόμα και σε Μέσα Ατομικής Προστασίας,
  • για τις τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργεία, εξετάσεις κ.ά.
  • Κι ενώ μπροστά έρχονται το φθινόπωρο και ο χειμώνας, με ακόμα πιο σύνθετες απαιτήσεις, με την εποχική γρίπη, το άνοιγμα των σχολείων κ.ο.κ.
Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την ανάγκη ενίσχυσης της επαγρύπνησης και του αγώνα των εργαζομένων και του λαού ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, επιβεβαιώνουν την ανάγκη ενίσχυσης της πάλης για πραγματική προστασία της υγείας του λαού απέναντι στην πολιτική που την υποτάσσει στα κέρδη του κεφαλαίου.
*
Υποκρισία με «αναστολή εκδηλώσεων» από τη ΝΔ
Σε ένα επικοινωνιακό τρικ, τάχα ως δείγμα «εγρήγορσης και ευθύνης», την ίδια στιγμή που η κυβέρνησή της δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, η ΝΔ ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση μελών και φίλων του κόμματος σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο».
  • Προτρέπει μάλιστα και τα άλλα κόμματα «να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες». 
  • Είναι ένα ερώτημα βέβαια ποιες είναι αυτές οι εκδηλώσεις που κάνει η ΝΔ, τις οποίες μάλιστα... αναστέλλει, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία. 
  • Εκτός αν με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ δηλώνει την αδυναμία της να οργανώσει εκδηλώσεις τηρώντας τα μέτρα προστασίας.
Στον αντίποδα της υποκρισίας της ΝΔ, υπάρχουν παραδείγματα διοργάνωσης εκδηλώσεων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως κάνει το ΚΚΕ, και μάλιστα με υποδειγματικό τρόπο.
Σε αντίθεση με το καθεστώς που επικρατεί σε μια σειρά από χώρους, με ευθύνη της κυβέρνησης.
  • Σε περίπτωση που δεν έχει δει τι σημαίνει υπεύθυνη στάση για την προστασία της υγείας του λαού, ας ρίξει μια ματιά στη διοργάνωση των εκδηλώσεων του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στο Στόμιο...
*
Νέα μέτρα και περιορισμοί
Νέα μέτρα και περιορισμούς ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν τα εξής:
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους πλην εστίασης από 1 Αυγούστου έως και 31 Αυγούστου.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στις εκκλησίες.
  • Από 1 έως 15 Αυγούστου αναστολή επισκεπτηρίων σε δομές ευάλωτων ομάδων, νοσοκομεία, γηροκομεία.
  • Απαγορεύεται η επίσκεψη ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία έως τις 15 Αυγούστου.
  • Όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδειών.
  • Απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης.
  • Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες και σε άλλα μέρη.
  • Παρατείνεται έως τις 15 Αυγούστου η αναστολή πτήσεων από Τουρκία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία.
  • Από 1 έως 15 Αυγούστου υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.
  • Επέκταση για όλο τον Αύγουστο της απαγόρευσης των πανηγυριών.
  • Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.