Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

ΚΟΥΒΑ: Μια πατρίδα για όλον τον κόσμο — Ελληνική πρωτοβουλία στο Facebook που ζητά την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης για την Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve (144 χρόνια από την αθανασία του) — Η Κούβα μοιράζεται ό,τι έχει — Η Κούβα σώζει Ζωές — Η Κούβα στέλνει γιατρούς όχι βόμβες — ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΟΥΒΑ!

 

HENRY REEVE: ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - 144 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ
Ενώ οι Κουβανοί γιατροί βοηθούν να αντιμετωπίσουν το Covid-19 σε διάφορες χώρες στο πλαίσιο του διεθνούς αγήματος Henry Reeve, σήμερα είναι η 144 η επέτειος Θανάτου αυτού του Αμερικανού ήρωα της Κουβανικής ανεξαρτησίας.
Σε ηλικία 19 ετών, το 1869, ο νεαρός Ερρίκος γεννημενος στη Νέα Υόρκη πήγε στο νησί της Καραϊβικής για να ενταχθεί στον αγώνα για την ανεξαρτησία ενάντια στην ισπανική αποικιακή ηγεμονία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1868.
Henry Reeve, 4 Απρ. 1850, Νέα Υόρκη - 4 Αυγ. 1876, Γιαγουαράμας, επαρχία Σιενφουέγος, Κούβα.
Αμέσως μετά την άφιξή του στην ανατολική ακτή της ΚΟΥΒΑΣ πιάστηκε αιχμάλωτος μαζί με άλλους μαχητές. Τους οδηγησαν σε μαζική εκτέλεση· ωστόσο, οι τέσσερις σφαίρες που δέχτηκε κατά την εκτέλεση δεν ήταν θανατηφόρες και διέφυγε.
Μετά την ανάρρωση του, εντάχθηκε στις δυνάμεις του στρατηγού Luis Figueredo και αργότερα εντάχθηκε στα απελευθερωτικά στρατεύματα υπό την ηγεσία του υποστράτηγου Ignacio Agramonte, ένα από τα κορυφαία πρόσωπα του πρώτου εθνικού ανεξάρτητου κινήματος.
Στις 4 Αυγούστου 1876, τραυματισμένος σοβαρά σε μια σκληρή μάχη στην πόλη Yaguaramas, στη σημερινή επαρχία Σιενφουέγος, εξακολούθησε να μάχεται με ένα μαχαίρι στο ένα χέρι και ένα ρεβόλβερ στο άλλο, ώσπου, καταλαβαίνοντας ότι τον εγκατέλειπαν οι δυνάμεις του και σώνονταν τα πυρομαχικά του, με την τελευταία του σφαίρα, και για να μην πιαστεί αιχμάλωτος, αυτοπυροβολήθηκε στον κρόταφο. Ήταν μόλις μόλις 26 ετών και είχε αφιερώσει 7 χρόνια της σύντομης ζωής του για την ελευθερία της Κούβας.
Σε επιστολή τους, μια ομάδα Κουβανών πατριωτών αναγγέλλουν το θάνατό του στη μητέρα του διεθνιστή μαχητη, δίνοντας έμφαση στα πολεμικα προσόντα του, αλλα και το Ήθος αυτού του Αμερικανού που αγάπησε την Κούβα σαν πατρίδα του.
Σήμερα (2020), ενάμιση αιώνα περίπου μετά τη σωματική του εξαφάνιση, το όνομά του εξακολουθεί να γράφει ιστορία και αποτελεί σύμβολο διεθνούς αλληλεγγύης.
*
Τον Αύγουστο του 2005, επέτειο του θανάτου του και μετα τον τυφώνα Κατρίνα, η Κούβα συγκέντρωσε 1.586 από τους γιατρούς της για να προσφέρουν βοήθεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, Ο Πρόεδρος George W. Bush απέρριψε την προσφορά.
Ο ηγέτης της Επανάστασης, Φιδελ Κάστρο, δημιούργησε το Διεθνές Σωμα Henry Reeve, για να τον τιμήσει.
Στην ομάδα αυτή θα μπορούσαν να συμμετέχουν με άκρως αυστηρά κριτήρια συμπεριλαμβάνοντας τη γνώση της επιδημιολογίας και των ασθενειών, αλλά και δύο γλωσσών, καθώς και άριστη φυσική κατάσταση αλλά και την προθυμία να μεταβούν όπου και αν χρειαστεί, μιας ιατρικής οργάνωσης που θα έχει σκοπό της να βοηθάει οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη πλήττεται από φυσικές καταστροφές.
Είχε τονίσει χαρακτηριστικά
  • «Θα εκπαιδεύσουμε επαγγελματίες, που θα είναι έτοιμοι να καταπολεμήσουν το θάνατο. Θα αποδείξουμε πως υπάρχει απάντηση σε πολλές τραγωδίες του πλανήτη, πως ο πλανήτης μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερος, θα καταδείξουμε την αξία της συνείδησης και της ηθικής, και θα προσφέρουμε ζωή».
Και ακριβώς αυτό κάνουν...
Σε σεισμούς, τυφώνες, πλημμύρες, επιδημίες και ηφαιστειακές εκρήξεις, οι Γιατροί της Κούβας είναι πάντα στη πρώτη γραμμή βοηθώντας τους λαούς σε όλη τη γη, σε όλες τις ηπείρους.
  • Στην περιπέτεια που περνάει και σήμερα η ανθρωπότητα, οι Ιατρικές Ταξιαρχίες Henry Reeve ανταποκρίθηκαν άμεσα και ουσιαστικά στο κάλεσμα για βοήθεια, σε χώρες της Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής, Λατινικής Αμερικής και στην Καραϊβική, αλλά και στην Μέση Ανατολή , για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19.
Από τότε αυτή η ομάδα, εξειδικευμένη σε καταστάσεις καταστροφών και σοβαρών επιδημιών, έχει προσφέρει ιατρική συνεργασία σε πολλές χώρες.
*
ELAM: Escuela Latinoamericana de Medicina
Για το ανθρωπιστικό της έργο κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, στην ΕΛΛΑΔΑ αλλά και σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο οργανώσεις αλληλεγγύης, οργανισμοί, και άλλοι φορείς ζητούν να τους αποδοθεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2021.
  • Παρά τη δυσφημιστική εκστρατεία της Ουάσιγκτον κατά της ιατρικής συνεργασίας της Κούβας, από την αρχή της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης για την υγεία, η Κούβα έχει στείλει το 2020 45 ταξιαρχίες Henry Reeve σε 38 χώρες και εδάφη, με 3.772 μέλη,το 66% ειναι Γυναικες σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Σήμερα, οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη στην ΚΟΥΒΑ τιμούν τα λόγια του Φιδέλ,
  • «Εσείς, με τη γρήγορη και χωρίς δισταγμό ανταπόκρισή σας, έτοιμοι να κάνετε το καθήκον σας σε νέες και δύσκολες συνθήκες, γράφεται μια σελίδα στην ιστορία της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών».
*
ΚΟΥΒΑ: Μια πατρίδα για όλον τον κόσμο — Ελληνική πρωτοβουλία στο Facebook που ζητά την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης για την Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve
Η Ταξιαρχία τείνει χέρι ιατρικής βοήθειας στους λαούς που την χρειάστηκαν, βασισμένη πάντα στις αρχές της έμπρακτης αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.
Σε εποχές που οι υπερδυνάμεις χτίζουν τείχη, η Κούβα χτίζει γέφυρες και υποστηρίζει τους λαούς των κρατών που έχουν ανάγκη, χωρίς καμία διάκριση και προσφέρει απλόχερα την αλληλεγγύη του, στον κατεξοχήν τομέα που προστατεύει την ανθρώπινη ζωή, στην Ιατρική.  
  • Η Κούβα μοιράζεται ό,τι έχει.
  • Η Κούβα σώζει Ζωές.
  • Η Κούβα στέλνει γιατρούς όχι βόμβες.
  • Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε την πραγματικότητα.
  • Ναι... να διεκδικήσουμε Νόμπελ για τους Επαναστάτες Γιατρούς. σε αυθεντικούς μαχητές της Ειρήνης, του Διεθνισμού, της Αδελφοσύνης και της Ανιδιοτελούς προσφοράς στην Ανθρωπότητα, ως ελάχιστη αναγνώριση του Άθλου τους...!!!
  • Είναι καιρός πια το Νόμπελ να το δίνουν οι Λαοί...
  • Να γίνει Άμεσα Άρση στο Άδικο Εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Κούβα, το νησί της Ελευθερίας...!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΟΥΒΑ!
Η σελίδα σto Fb
Νόμπελ στους γιατρούς της ΚΟΥΒΑΣ 2021
Nobel Prize for the Doctors of Cuba 2021
*
Γραφείο Τύπου NEW STAR
Phone: 210 8640054 – 210 8220008 – 210 8640017
E-mail: newstarcine@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.