Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Και κλάαααμα η κυρία... — Προκαλούν οι κορκόδιλοι με τα μέτρα, γκρεμίζοντας το σύστημα Υγείας — ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στο λαό και τη νεολαία!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Προκαλεί η κυβέρνηση με την ανεπάρκεια των μέτρων - Τώρα στήριξη του συστήματος Yγείας
Τρίτη 11/08/2020 - 13:11 - Ενημέρωση: Τρίτη 11/08/2020 - 13:22
Σε ανακοίνωση για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης (βλ. κάτω) το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«H κυβέρνηση προκαλεί με την αποσπασματικότητα και την ανεπάρκεια των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γιατί εκτός των άλλων προσπαθεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και την άρνησή της να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Yγείας. 

Οι ευθύνες της για τα πρωτόκολλα-"λάστιχο" που εφάρμοσε το τελευταίο διάστημα στον Tουρισμό, σύμφωνα με τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων, των αεροπορικών εταιρειών και των εφοπλιστών, είναι τεράστιες.
Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επιβάλλει να είναι καλυμμένες οι μισές θέσεις, αλλά δίπλα ο κόσμος όρθιος στοιβάζεται σαν σαρδέλες, ενώ τα αεροπλάνα έρχονται γεμάτα μέχρι τις πόρτες, χωρίς ουσιαστικά κανέναν έλεγχο και τα πλοία ταξιδεύουν με τους επιβάτες τον έναν πάνω στον άλλο.
Ο λαός ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογούσε με την εφαρμογή των μέτρων της καραντίνας, σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων, μηδενίζοντας ουσιαστικά τα κρούσματα του κορονοϊού. 

Η κυβέρνηση όμως δεν αξιοποίησε την ίδια περίοδο για να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας, ως όφειλε, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), τα Κέντρα Υγείας, τα ιατρεία του ΠΕΔΥ, τα Περιφερειακά Ιατρεία, αλλά και τα νοσοκομεία που στενάζουν από τη χρόνια υποχρηματοδότηση και τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού που φτάνουν τις μερικές δεκάδες χιλιάδες, ακόμα και την τεράστια έλλειψη μέσων υγιεινής και προστασίας όπως γάντια, μάσκες κλπ., διότι αυτές οι λαϊκές ανάγκες αποτελούν "κόστος" και ανεπίτρεπτη "σπατάλη" για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος, εμπόδιο στην κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα. 

Η κυβέρνηση "έπαιξε" τη συμβολή του λαού στους χαμηλούς δείκτες της πανδημίας στο χρηματιστήριο των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, στον Τουρισμό και τις Μεταφορές, χωρίς μέτρα προστασίας που θα εμπόδιζαν την προσέλκυση πελατών, αφήνοντας εκτεθειμένο το λαό όπως επιβεβαιώνουν οι αρνητικές εξελίξεις.
Τώρα, πριν η πανδημία πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς είναι ανάγκη να απαιτήσουν από την κυβέρνηση μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και τα νοσοκομεία.
  • Καμία απόλυση.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών.
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα ΜΜΜ, στην εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια κλπ.).
  • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέσα και μέτρα υγείας και ασφάλειας.
  • Κατεπείγουσες προσλήψεις στα ΜΜΜ για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.
Η κυβέρνηση να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στο λαό και τη νεολαία!
  • Η αύξηση των κρουσμάτων, η όποια χαλαρότητα και ο εφησυχασμός είναι ο καθρέφτης της δικής της ανευθυνότητας, των παλινωδιών και των αντιφάσεών της στα μέτρα προστασίας, κυρίως όμως της υποταγής της δημόσιας υγείας στην κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, ιδιαίτερα στον τουριστικό και μεταφορικό τομέα».
*
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
Μέτρα που επιβεβαιώνουν την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος του λαού
Δευτέρα 10/08/2020 - 17:27 - Ενημέρωση: Τρίτη 11/08/2020 - 09:24
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αύξησε την πληρότητα στα πλοία στο 85%, δεν λαμβάνει μέτρα για το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής μεταφοράς, δεν εξαγγέλλει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, σήμερα, εξήγγειλε μία σειρά νέα μέτρα εμπαιγμό που αφορούν τις πύλες εισόδου της χώρας και το ωράριο λειτουργίας μπαρ και εστιατορίων. 
Συγκεκριμένα, έπειτα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με συναρμόδιους Υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής, αποφασίστηκαν διάφορα μέτρα, που ως στόχο έχουν την αναχαίτιση της πανδημίας αλλά χωρίς να πλήττονται τα κέρδη του τουριστικού κεφαλαίου. 
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι από τις 17/8 γίνεται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ που θα έχει γίνει 72 ώρες πριν, από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.
Επίσης, υποχρεωτική γίνεται η προσκόμιση αρνητικού τεστ από την ίδια ημερομηνία και στα χερσαία σύνορα και συμπεριλαμβάνει τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.
Επίσης, από τις 16 Αυγούστου, επιβάλλεται πλαφόν εισόδου στην πύλη της Κακαβιάς με το επιτρεπόμενο καθημερινό όριο τα 750 άτομα.
Ανακοινώθηκε ακόμα η αναστολή κάθε δημόσιας εκδήλωσης με όρθιους, συμπεριλαμβανόμενων των συναυλιών και των παραστάσεων.
Ακόμη, από αύριο 11 Αυγούστου έως τις 23 Αυγούστου απαγορεύεται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να λειτουργούν από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και  τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντίπαρου, Ζακύνθου, Κω. Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.
Τέλος, ανακοινώθηκε πως αναβάλλεται η διεξαγωγή της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτέμβρη. Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.
902   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.