Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

217 τα νέα κρούσματα, 3 θάνατοι — Ν. Χαρδαλιάς: Η μη ανακοίνωση συγκεκριμένων κρουσμάτων ανά νησί γίνεται για να μην υπάρχει στοχοποίηση(!!) — Προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης — Αφροδίτη Ρέτζιου (ΟΕΝΓΕ): Έχουν θράσος — ΚΚΕ: Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης εκθέτουν την πολιτική της


*
*
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΕΤΖΙΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ
Έχουν θράσος οι κύριοι Κοντοζαμάνης και Χαρδαλιάς. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της (AUDIO)
*
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της για την έξαρση των κρουσμάτων
Τρίτη 18/08/2020 - 15:14 - Ενημέρωση: Τετάρτη 19/08/2020 - 08:38
Ακραία προκλητικές ήταν οι σημερινές παρεμβάσεις των υφυπουργών Υγείας Β. Κοντοζαμάνη και Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά.  

Θεωρώντας προφανώς ότι ο κόσμος «τρώει κουτόχορτο», ισχυρίστηκαν ότι η χώρα διαθέτει πανέτοιμο δημόσιο σύστημα Υγείας και ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στο άνοιγμα του Τουρισμού με τους όρους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αλλά στο ότι χαλάρωσε η ατομική ευθύνη και ο λαός δεν τηρεί τα μέτρα!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τις ευθύνες της για την έξαρση των κρουσμάτων, κουνώντας το δάκτυλο στο λαό και παίζοντας την υγεία του στα ζάρια
Τετάρτη 19/08/2020 - 13:10
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό σημειώνει: 
«Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τις ευθύνες της για την έξαρση των κρουσμάτων, "κουνώντας το δάκτυλο" στο λαό και παίζοντας την υγεία του "στα ζάρια"!
Τα επιχειρήματα που επιστρατεύει η κυβέρνηση και τα στελέχη της για να δικαιολογήσουν την επικίνδυνη διαχείριση της πανδημίας, εκθέτουν την πολιτική της.
  • - Η ίδια η κυβέρνηση, πριν δύο μήνες, έλεγε ότι στο άνοιγμα του Τουρισμού εντοπιζόταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την αναζωπύρωση της νόσου. Χτες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στο ερώτημα "αν ευθύνεται ο τουρισμός για την ανοδική τάση κρουσμάτων", απάντησε: "Κατηγορηματικά ΟΧΙ!".
  • - Μέχρι το τέλος της άνοιξης, η εφαρμογή από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού των μέτρων που συνιστούσαν οι επιστήμονες, είχε ως αποτέλεσμα τα κρούσματα σχεδόν να μηδενιστούν στη χώρα. Αυτό που μεσολάβησε από τότε μέχρι την τωρινή κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων είναι το άνοιγμα του Τουρισμού, με τους όρους όμως των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού και των Μεταφορών και όχι με κριτήριο την προστασία της υγείας του λαού και όσων ήθελαν να επισκεφτούν για αναψυχή τη χώρα μας.
  • - Το επιχείρημα πως "δεν φταίει ο τουρισμός επειδή τα κρούσματα από τουρίστες είναι 17%", πού το ανακάλυψε η κυβέρνηση; Μήπως οι τουρίστες πάνε σε άλλη Ελλάδα; Δεν συγχρωτίζονται στα ίδια μέρη με τον εγχώριο πληθυσμό; Ή μήπως περίμενε κανείς να είναι περισσότερα τα κρούσματα στους τουρίστες από αυτά στον ντόπιο πληθυσμό; Πόσο πιστή είναι η εικόνα των επιβεβαιωμένων εισαγόμενων κρουσμάτων, όταν από όσους τουρίστες έχουν έλθει μέχρι τώρα έχει ελεγχθεί μόνο το 12%;
  • - Αν η αύξηση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στο άνοιγμα του Τουρισμού χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, τότε γιατί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση έκλεισε ουσιαστικά τα σύνορα, υποχρεώνοντας όσους θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα να έχουν κάνει στη χώρα προέλευσης τεστ κορονοϊού μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στη χώρα; Γιατί μείωσε ξανά τη χωρητικότητα στα τραπέζια στα μαγαζιά εστίασης; Γιατί μπαίνουν σε καραντίνα νησιά, στα οποία ως επί το πλείστον πηγαίνουν για διακοπές τουρίστες;
  • - Η κυβέρνηση, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και απαντώντας στις καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ, τελικά επιβεβαίωσε πώς με μέθοδο αποκρύπτονται στοιχεία για τα κρούσματα κορονοϊού, όπως το σε ποια νησιά εντοπίζονται. Οι φαιδρότητες ότι δεν ανακοινώνονται ανά νησί "για να μην υπάρχει στοχοποίηση της περιοχής" επιβεβαιώνουν και τις καταγγελίες, αλλά και το κριτήριο της κυβέρνησης, που δεν είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά η εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που συνδέονται με τον Τουρισμό.
Εκεί που τελειώνουν τα επικοινωνιακά τερτίπια αρχίζει η πραγματικότητα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να την κρύψει. Επιλέγει να εναποθέτει στην ατομική ευθύνη τη διαχείριση της πανδημίας και να στοχοποιεί τη νεολαία, προκειμένου να μην αναλάβει τις δικές της τεράστιες ευθύνες για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Τώρα οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς, είναι ανάγκη να απαιτήσουν από την κυβέρνηση μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και τα νοσοκομεία.
  • Καμία απόλυση.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών.
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και τη Πρόνοια, στα ΜΜΜ, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλείας (εργοστάσια, κλπ.).
  • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. 
  • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζόμενων στους τόπους δουλειάς με όλα τα απαραίτητα μέσα και μέτρα υγείας και ασφάλειας.
  • Κατεπείγουσες προσλήψεις στα ΜΜΜ για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με παράλληλη μείωση τη τιμής των εισιτηρίων».
902

Βέβαια, λίγες ώρες αργότερα, όταν ανακοινώθηκε ότι στο ΑΧΕΠΑ σταματά να λειτουργεί η κλινική COVID εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων στο ιατρικό προσωπικό της κλινικής, έπεσε και το τελευταίο «φύλλο συκής» από την προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει αυτό που όλοι βλέπουν: Οτι δεν αξιοποίησε τον χρόνο που κερδήθηκε με τις θυσίες του λαού και δεν έκανε απολύτως τίποτα για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Γι' αυτό συνεχίζει σήμερα να συγκαλύπτει την κρατική ανευθυνότητα κάτω από το χαλί της κρατικής ευθύνης, κουνώντας το δάχτυλο στο λαό και στη νεολαία.
Σε ό,τι αφορά την “πολυπόθητη” ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης εξήγγειλε ορισμένες σταγόνες στον ωκεανό των κενών θέσεων και των σοβαρών ελλείψεων στα νοσοκομεία όπως την προκήρυξη, στις αρχές Σεπτέμβρη 400 νέων θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων και προσλήψεις 1.650 νοσηλευτών. Υποστήριξε ότι στη διάρκεια της πανδημίας αναπτύχθηκαν περίπου χίλιες ΜΕΘ αποσιωπώντας ότι οι περισσότερες από αυτές τις κλίνες στερήθηκαν από άλλους ασθενείς ενώ ακόμα ο αριθμός τους υπολείπεται των αναγκών που είχε η χώρα, πριν την πανδημία και υπολογίζεται σε 3.000 κρεβάτια.
Αναφορικά με το εμβόλιο, ο Β. Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι θα υπάρχει προτεραιότητα για το ποιος θα το κάνει. Σημείωσε ότι η Ευρωπαική Επιτροπή διαπραγματεύεται για λογαριασμό των κρατών – μελών υπογραμμίζοντας ότι ήρθε σε συμφωνία για την προμήθεια του εμβολίου που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca ενώ, όπως είπε, η Ευρωπαική Επιτροπή διαπραγματεύεται και με άλλες εταιρείες αποτυπώνοντας έμμεσα την σύγκρουση συμφερόντων γύρω από το εμβόλιο.
Όπως είπε, οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες στα τέλη του 2020. Ο υφυπουργός δεν παρέλειψε να κάνει το “μαύρο άσπρο” υποστηρίζοντας ότι υπάρχει επάρκεια κλινών, διαθεσιμότητα μέτρων προστασίας και ανθρώπινου δυναμικού (!) την ώρα που πλήθος καταγγελιών βλέπουν το φως της δημοσιότητας για έλλειψη μέτρων προστασίας, ελέγχων κι εμφάνιση κρουσμάτων σε χώρους δουλειάς, εργοστάσια και άλλους μαζικούς χώρους. 
Σημείωσε ακόμη ότι πραγματοποιούνται 12.000 τεστ την ημέρα, όταν το Φλεβάρη γίνονταν 800 την ημέρα, το Μάη 4.500 και τον Ιούνιο 6.500, την ώρα που μεγάλο μέρος των τεστ διεξάγεται στον ιδιωτικό τομέα με τους ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους.
Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς υπεραμυνόμενος της κυβερνητικής πολιτικής απέρριψε κατηγορηματικά ότι για την αύξηση των κρουσμάτων ευθύνεται ο τουρισμός, δηλώνοντας ότι το 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια, και επανέλαβε σε όλους τους τόνους την ανάγκη της “ατομικής ευθύνης”, για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα αποσπασματικά και αντιφατικά μέτρα που λαμβάνει κατά τόπους, αφήνοντας στο απυρόβλητο χώρους δουλειάς, μέσα μεταφοράς κλπ.  
Ανέφερε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ένα ειδικό πρωτόκολλο για την εργασία απέφυγε ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ειδική προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων. Υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο σε σχέση με άλλες χώρες ανέφερε ωστόσο ότι η πανδημία δεν παρουσιάζει σημάδια υποχώρησης.
Ομολογία για τις καταγγελίες σχετικά με τα κρούσματα
Την πλήρη επιβεβαίωση ότι αποκρύπτει στοιχεία και δεν ενημερώνει τους εργαζόμενους και συνολικά την κοινότητα σε χώρους και περιοχές όπου εκδηλώνονται κρούσματα, και μάλιστα σε βασικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι τα νησιά, προχώρησε ταυτόχρονα η κυβέρνηση όπως προέκυψε από τις απαντήσεις που έδωσαν τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη στη συνέντευξη Τύπου.
Το πρόβλημα της αποσιώπησης και της μη ενημέρωσης εκ μέρους των αρμόδιων κρατικών φορέων, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, ανέδειξε με παρέμβασή της προχτές η ΟΕΝΓΕ. Και το πρωί το ΚΚΕ ζήτησε επίσημη απάντηση από την κυβέρνηση, που όταν ήρθε ήταν μια πρώτης τάξεως ομολογία.
Απαντώντας και σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων και εμμέσως πλην σαφώς σχολιάζοντας την τοποθέτηση της ΟΕΝΓΕ, τα κυβερνητικά στελέχη επιχείρησαν να στρέψουν τη συζήτηση αλλού, στο κατά πόσο δηλαδή αποκρύπτεται ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων... επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις καταγγελίες και τις ανησυχίες της ΟΕΝΓΕ για τη μη ενημέρωση των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, ο Ν. Χαρδαλιάς δήλωσε χαρακτηριστικά: 
«Η μη ανακοίνωση συγκεκριμένων κρουσμάτων ανά νησί γίνεται για να μην υπάρχει στοχοποίηση της περιοχής. Στη διαδικασία διαχείρισης της νόσου παίζουν ρόλο τα χωροταξικά στοιχεία. Αποκλειστικό στοιχείο είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Η φημολογία αδήλωτων κρουσμάτων στα νησιά αυτά είναι αστήρικτη. Δηλώνονται υποχρεωτικά στο σύστημα... Σε κάθε γωνιά η Πολιτική Προστασία έχει εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα».
Από την τοποθέτηση αυτή επιβεβαιώνεται πέρα για πέρα η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, αφού το κυβερνητικό στέλεχος παραδέχεται πως «δεν υπάρχει ανακοίνωση συγκεκριμένων κρουσμάτων ανά νησί» και μάλιστα με τον αίολο ισχυρισμό τού να μην υπάρχει στοχοποίηση! Από πού όμως προκύπτει ότι η ενημέρωση της κοινότητας και ειδικά των εργαζομένων σε χώρους όπου αποκαλύπτεται κρούσμα αποτελεί «στοχοποίηση»; Οσο για την άποψη ότι η ΠΠ «έχει εικόνα», αυτή καθόλου δεν αναιρεί την ανάγκη ενημέρωσης της κοινότητας, την οποία η κυβέρνηση απέφυγε συστηματικά το τελευταίο διάστημα, κρατώντας στο «σκοτάδι» εργαζόμενους και συνολικά κατοίκους περιοχών.
Για εικασίες και διαστρεβλώσεις έκανε λόγο από την πλευρά του, ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης  και χαρακτήρισε ψευδή τα σχετικά δημοσιεύματα χωρίς ωστόσο να απαντήσει συγκεκριμένα στις καταγγελίες.
Χαρακτήρισε επίσης ανάξια σχολιασμού τα “περί εξυπηρέτησης συμφερόντων” όταν η ίδια η πραγματικότητα τον διαψεύδει αφού είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση “παίζει” με την δημόσια υγεία για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ξενοδοχειακού κεφαλαίου και των μεταφορικών κολοσσών όπως με την επιβολή 85% πληρότητα στα πλοία και 100% στα αεροπλάνα.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.