Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Βηρυτός: Ένα ακόμα γιγαντιαίο ατύχημα ενός τερατώδους πολιτισμού — Στους 135 οι νεκροί από την έκρηξη 2.750 τόνων νιτρικού αμμωνίου - Ξεπερνούν τις 5.000 οι τραυματίες - Άγνωστος αριθμός αγνοουμένων (5 VIDEO - Φωτό) — ΚΚΕ: Εκφράζει τη βαθιά του οδύνη και την αλληλεγγύη του στο λαό του Λιβάνου - Επιτακτικά αναγκαίο να δοθούν σαφείς απαντήσεις για τις αιτίες - Συλλυπητήριο μήνυμα προς την Κεντρική Επιτροπή του Λιβανέζικου ΚΚ


ΛΙΒΑΝΟΣ
Στους 135 οι νεκροί από την έκρηξη σε αποθήκη με 2.750 τόνους νιτρικού αμμωνίου - Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων
Τετάρτη 05/08/2020 - 09:31 - Ενημέρωση: Τετάρτη 05/08/2020 - 18:43
Στους 135 έφτασαν οι νεκροί στη Βηρυτό από την ισχυρότατη έκρηξη χθες το απόγευμα στο λιμάνι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Οι τραυματίες ξεπερνούν τις 5.000, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι αγνοούνται.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Χασάν Ντιάμπ δήλωσε χθες ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού, όπου υπήρχαν 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, που είχαν κατασχεθεί από πλοίο το 2013.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις πολύνεκρες εκρήξεις στη Βηρυτό
Τετάρτη 05/08/2020 - 10:58 - Ενημέρωση: Τετάρτη 05/08/2020 - 15:20
Σε ανακοίνωσή του για τις πολύνεκρες εκρήξεις στη Βηρυτό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά του οδύνη και την αλληλεγγύη του στο λαό του Λιβάνου για τα θύματα των εκρήξεων στη Βηρυτό.
Το συνταρακτικό αυτό συμβάν έρχεται σε μια περίοδο που οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής μυρίζουν μπαρούτι, εξαιτίας των σφοδρών ανταγωνισμών, ως εκ τούτου δεν μπορεί παρά να γεννούνται σοβαρά ερωτηματικά για τις πραγματικές αιτίες.
Γι’ αυτόν το λόγο είναι επιτακτικά αναγκαίο να δοθούν σαφείς απαντήσεις για τις αιτίες και τους υπεύθυνους του τραγικού αυτού γεγονότος που στοίχισε στον βασανισμένο λαό του Λιβάνου δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες».
902

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συλλυπητήριο μήνυμα προς την Κεντρική Επιτροπή του Λιβανέζικου ΚΚ
Τετάρτη 05/08/2020 - 12:03
Τα θερμά του συλλυπητήρια στον λαό του Λιβάνου για τα θύματα της καταστροφικής και πολύνεκρης έκρηξης στη Βηρυτό και τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο Λιβανέζικο ΚΚ εκφράζει το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, σε μήνυμά του προς την Κεντρική Επιτροπή του Λιβανέζικου ΚΚ.Δείτε το μέγεθος της καταστροφής από την ισχυρότατη έκρηξη στη Βηρυτό (VIDEO)
902
  
*

Το μέγεθος της καταστροφής από την ισχυρότατη έκρηξη στη Βηρυτό σε 4 VIDEO





Το νιτρικό αμμώνιο είναι χημικό λίπασμα, που όμως χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή βομβών.
«Είναι απαράδεκτο το ότι φορτίο νιτρικού αμμωνίου, ποσότητα που εκτιμάται πως ανερχόταν σε 2.750 τόνους, βρισκόταν επί έξι χρόνια παρατημένο σε αποθήκη χωρίς μέτρα προφύλαξης», στηλίτευσε ο Ντιάμπ ενώπιον του Ανώτερου Συμβουλίου Άμυνας της χώρας που συγκλήθηκε εκτάκτως χθες βράδυ.

«Δεν θα αναπαυτούμε προτού βρούμε τον υπεύθυνο για αυτό που έγινε ώστε να λογοδοτήσει» για την πολύνεκρη καταστροφή δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου.
Δεν έχει ανακοινωθεί, επίσημα τουλάχιστον, τι ακριβώς προκάλεσε τις εκρήξεις. Πηγή προσκείμενη στις λιβανέζικες υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε πως πιθανόν οφείλονταν σε ηλεκτροσυγκόλληση που γινόταν για να κλείσει τρύπα στην αποθήκη όπου ήταν αποθηκευμένο το νιτρικό αμμώνιο.
Για «φριχτή επίθεση» μίλησε ο Τραμπ
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε χθες Τρίτη στον Λευκό Οίκο, που ήταν κυρίως αφιερωμένη στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «φρικτή επίθεση» τις εκρήξεις στη Βηρυτό, μιλώντας περί έκρηξης «μιας βόμβας κάποιου είδους» επικαλούμενος αξιωματούχους, ειδικούς και στρατηγούς.

Ωστόσο, δύο αξιωματούχοι της κυβέρνησής του, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, σημείωσαν πως τα πρώτα στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με την εκτίμηση του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα πως επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ -το οποίο έχει εμπλακεί επανειλημμένα σε πόλεμο με τον Λίβανο- δεν έχει καμία σχέση με την καταστροφή και πρόσθεσαν ότι η χώρα τους είναι έτοιμη να προσφέρει ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια.
Τη βοήθειά τους προσέφεραν επίσης το Ιράν -που διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη Χεζμπολλάχ- και η Σαουδική Αραβία, δύο χώρες που ανταγωνίζονται για επιρροή στον Λίβανο και στην περιοχή, καθώς και αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP. Φωτό: Associated Press)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.