Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Πανδημία κυβερνητικής μ@λ@κ#@ς: Μετά τις 12 o COVID-19 γίνεται κολοκύθα! — Άντε, καλή Νεράιδα και καλά 40! — Να τους βάλουμε φίμωτρο, αδέρφια! — ΠΑΜΕ για να τους πάρει ο διάολος. Η ζωή μας δεν ανήκει στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες! — ΚΚΕ: Με τους όρους που επέβαλαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες

 

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
Ατομική ευθύνη, στοχοποίηση νέων και νέα ημίμετρα για την πανδημία - Κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα κέντρα διασκέδασης και στην Αττική
Παρασκευή 14/08/2020 - 16:09 - Ενημέρωση: Παρασκευή 14/08/2020 - 19:14
Ανάγοντας την ατομική ευθύνη στο σημαντικότερο μέτρο προστασίας και στοχοποιώντας τους νέους για να καλύψει τις δικές της ευθύνες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε, σήμερα, νέα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού, μη θίγοντας τα κέρδη και τα συμφέροντα του μεγάλου τουριστικού και μεταφορικού κεφαλαίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Η κυβέρνηση επιμένει στην ατομική ευθύνη, για να πετάξει την ευθύνη από πάνω της, που δεν παίρνει μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας
Παρασκευή 14/08/2020 - 18:08 - Ενημέρωση: Παρασκευή 14/08/2020 - 19:04
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης (βλέπε κάτω), αναφέρει:  
«Για να πετάξει από πάνω της την ευθύνη για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων -αποτέλεσμα κυρίως των όρων που επέβαλαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με το "άνοιγμα" του τουρισμού- η κυβέρνηση επιμένει να τα ρίχνει όλα στην ατομική ευθύνη, η οποία όμως δεν εμπεδώνεται όσο αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας.
Τα αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα δεν μπορούν να αποτρέψουν η πανδημία να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Για να γίνει αυτό απαιτούνται μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέτρα και μέσα προστασίας στους τόπους δουλειάς, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια, στους περιθαλπόμενους στα ιδρύματα και τους χρόνια πάσχοντες, στα ΜΜΜ, στην εστίαση, στον τουρισμό, στο εμπόριο, στους μεγάλους χώρους δουλείας, προσλήψεις στα ΜΜΜ για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων».
902

Σε σημερινές του δηλώσεις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα εξής:
Απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων και στην Αττική από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί. Η απαγόρευση για την Αττική περιλαμβάνει και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, μέχρι τις 24 Αυγούστου.
- Όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, θέατρα, σινεμά, έως 24 Αυγούστου, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.
- Εφαρμογή όλου του πακέτου μέτρων Πόρου και σε Πάρο και Αντίπαρο έως 24 Αυγούστου, με μόνη διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11. Αυτό σημαίνει: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο, στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα και υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
- Παρατείνεται έως 24 Αυγούστου το πακέτο μέτρων για τον Πόρο, με διαφορά το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα αντί για 11.
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
- Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορονοιό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων.
- Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορονοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου, έως 31 Αυγούστου.
Επιπλέον, τονίστηκε η ισχυρή σύσταση για:
- Γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.
- Σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις.
Την ανακοίνωση νέων μέτρων είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, δίνοντας και το στίγμα του περιεχόμενου των νέων αποσπασματικών και αντιφατικών παρεμβάσεων που λαμβάνει εν μέσω καλοκαιριού και νέας έξαρσης της πανδημίας. Και σε αυτή τη δέσμη μέτρων, τίποτα δεν ανακοινώθηκε για την ενίσχυση των νοσοκομείων και κέντρων υγείας, για την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, για μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς. 
902
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η υγεία του λαού δεν τζογάρεται για τα κέρδη των επιχειρηματιών - Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας
Πέμπτη 13/08/2020 - 15:41

«Η ζωή της εργατικής τάξης δεν τζογάρεται! Η ζωή των εργαζομένων δεν ανήκει στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες!», σημειώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε χώρους δουλειάς, αλλά και στις σκηνές συνωστισμού εργαζομένων σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Το ΠΑΜΕ καλεί Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα να πάρουν νέες πρωτοβουλίες: «Να γίνουν το αποκούμπι και η ασπίδα των εργαζομένων. Να μην αφήσουμε κανένα χώρο δουλειάς, κανέναν εργαζόμενο απροστάτευτο. Να βρεθούμε κοντά στους εργαζόμενους και να οργανώσουμε την πάλη μας. Με την οργάνωσή μας, με σχέδιο και αποφασιστικότητα διεκδικούμε, παρεμβαίνουμε, σε κάθε πρόβλημα χωρίς καμιά καθυστέρηση».
Τους καλεί να απαιτήσουν: 
  • Καμία απόλυση - καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων!
  • Τώρα δωρεάν Παροχή Μέσων προστασίας για όλους τους εργαζομένους στους τόπους δουλειάς με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια, κλπ.) με επιβάρυνση της εργοδοσίας.
  • Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην Υγεία.
  • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
  • Κατεπείγουσες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:
«Η επανάκαμψη της πανδημίας στην Ελλάδα ήρθε ως τραγική επιβεβαίωση των προβλέψεων ότι το ξεχείλωμα και η παράκαμψη των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου, με τεράστιους κινδύνους για τη ζωή και την υγεία του λαού.
Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση προκλητικά επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της πολιτικής της, μιλώντας για "ατομική ευθύνη" των εργαζομένων, ιδιαίτερα της νεολαίας και του λαού για τη νέα διασπορά του κορονοϊού. Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αλήθεια, ποια είναι η "ατομική ευθύνη" των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που έγιναν κέντρα διασποράς, γιατί εργοδοσία και κυβέρνηση δεν εφαρμόζουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας;
Ορισμένα παραδείγματα:
  • Βιομηχανία Κρέατος Καβάλας: 23 Κρούσματα. 
  • Εργοστάσιο Ελαιουργίας Χαλκιδικής: 50 Κρούσματα. 
  • Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης: 13 Κρούσματα.

Είναι ευθύνη του εργαζόμενου που δεν έχει να βγάλει το μήνα να πληρώσει και για τεστ και για μέσα προστασίας; Μήπως να πληρώνουν οι εργαζόμενοι και για την απολύμανση των χώρων δουλειάς; Μήπως να πληρώνουν και για να έχουν δουλειά;
Χαρακτηριστικό της υποκρισίας είναι το παράδειγμα για τους εργαζόμενους στους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Αγοράς. Εκεί η κυβέρνηση ανακοίνωσε μπροστά στα ΜΜΕ μαζικούς ελέγχους για όλους τους εργαζόμενους, ύστερα από κρούσμα σε συνάδελφο. Λίγες ώρες αργότερα, όμως, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ανέστειλε ακόμη και αυτό το μέτρο, ρίχνοντας την "ατομική" ευθύνη πάλι στους ίδιους τους εργαζόμενους.
Με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά, η κυβέρνηση μάλλον επιχειρεί να αποδείξει ότι τα κέρδη των εφοπλιστών προκαλούν ανοσία στην πανδημία, βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο ταξιδιώτες και ναυτεργάτες αυξάνοντας την πληρότητα στα καράβια στο 85%.
Ταυτόχρονα, οξύνεται καθημερινά η κατάσταση στα νοσοκομεία. Παράλληλα με τις τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και προσωπικό, βλέπουμε να αυξάνονται τα κρούσματα και μεταξύ των υγειονομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία. Ενδεικτικό τα 13 κρούσματα σε γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία της Λάρισας.
Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί τζόγαρε την υγεία του λαού για τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, ανοίγοντας τα σύνορα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, φορτώνοντας τα αεροπλάνα στο 100%, αλλά με δειγματοληπτικούς ελέγχους μόλις στο 1/10 των εισερχομένων. Και μόνο αφού η κατάσταση ξέφυγε μιλά για αυστηροποίηση του πλαισίου. Αντί να παίρνει μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, κατακαλόκαιρο έφερε στη Βουλή και ψήφισε νέα αντεργατικά νομοσχέδια και συνεχίζει με το πόρισμα Πισσαρίδη για την εκ νέου ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες και για το ότι, όλο αυτό το χρονικό διάστημα που κερδήθηκε με τεράστιες θυσίες από τον απλό κόσμο, δεν υλοποίησε ουσιαστικά κανένα μέτρο για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας απέναντι στο 2ο κύμα της πανδημίας. Σήμερα, 6 μήνες μετά, 30.000 μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές εξακολουθούν να λείπουν από τα νοσοκομεία, όπως λείπουν επίσης και τα "αυτονόητα" απλά μέσα προστασίας (γάντια, μάσκες, κ.λπ.).
Ο λαός και οι εργαζόμενοι μπήκαν σε καραντίνα, μπήκαν σε αναστολή, μετέτρεψαν τα σπίτια τους σε σχολεία και σε τηλεφωνικά κέντρα, έμεναν απλήρωτοι, ζώντας με το επίδομα των 500 ευρώ, πήγαιναν για δουλειά στοιβαγμένοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ζουν με το φόβο της ανεργίας, της απόλυσης, το καθημερινό άγχος της επιβίωσης.
Την ίδια ώρα, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία θησαυρίζουν, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ κολυμπάνε στο χρήμα, ενώ οι μεγαλοξενοδόχοι, αερομεταφορείς και λοιποί επιδοτούνται με δισεκατομμύρια από τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων.
Οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε γκέτο. Οι φωνές διαμαρτυρίας και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων με νόμο θα διώκονται. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δεκάδες εργάτες δεν γυρνούν στο σπίτι τους, στην οικογένειά τους, από τους χώρους δουλειάς που έχουν γίνει κρεματόρια. Η εκμετάλλευση, η εντατικοποίηση έχουν δυναμώσει και υπάρχει παντελής έλλειψη μέτρων ασφάλειας.
Για την εργοδοσία η ζωή του εργάτη είναι κόστος
Θυσιάζουν την υγεία του λαού στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας. Για την εργοδοσία τα μέτρα υγείας και ασφάλειας είναι κόστος. Θεωρούμαστε αναλώσιμα υλικά.
Η ζωή της εργατικής τάξης δεν τζογάρεται!
Η ζωή των εργαζομένων δεν ανήκει στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες!
Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!
Τώρα τα Συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να πάρουν νέες πρωτοβουλίες. Να γίνουν το αποκούμπι και η ασπίδα των εργαζομένων.
Να μην αφήσουμε κανένα χώρο δουλειάς, κανέναν εργαζόμενο απροστάτευτο. Να βρεθούμε κοντά στους εργαζόμενους και να οργανώσουμε την πάλη μας. Με την οργάνωσή μας, με σχέδιο και αποφασιστικότητα διεκδικούμε, παρεμβαίνουμε, σε κάθε πρόβλημα χωρίς καμιά καθυστέρηση.
Εμπιστοσύνη στη δύναμή μας
 Μαζικά και μαχητικά να απαιτήσουμε:
  • Καμία απόλυση - καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων!
  • Τώρα δωρεάν Παροχή Μέσων Προστασίας για όλους τους εργαζομένους στους τόπους δουλειάς με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια, κλπ.) με επιβάρυνση της εργοδοσίας.
  • Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην Υγεία.
  • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
  • Κατεπείγουσες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.
Αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού».
Διαβάστε σε pdf.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.