Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

ΚΟΥΒΑ: Μια πατρίδα για όλον τον κόσμο — Μίκης Θεοδωράκης: Νόμπελ Ειρήνης 2021 στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve


Ο Μίκης Θεοδωράκης, ζητά, την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2021 στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve
Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Επιτροπής
Βραβείο Νόμπελ για τους γιατρούς της Κούβας
Με ιδιαίτερη συγκίνηση δεχτήκαμε σήμερα, 28 Αυγούστου, την υπογραφή του Μίκη Θεοδωράκη, στο κάλεσμα που έχει απευθύνει η Ελληνική πρωτοβουλία  που ζητά, την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης για την Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία Henry Reeve, η οποία τείνει χέρι ιατρικής βοήθειας στους λαούς που την χρειάστηκαν, βασισμένη πάντα στις αρχές της έμπρακτης διεθνιστικής αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.
Η συγκυρία έφερε αυτή τη βαριά υπογραφή, την ημέρα που κλείνουν ακριβώς πέντε μήνες από τη συγκρότηση της επιτροπής μας και τη νιώθουμε σαν δώρο, απέναντι στον φίλο Λαό της Κούβας.
Ο Μίκης, ένθερμος υποστηρικτής της κουβανικής επανάστασης, και φίλος του Τσε, του Φιντέλ και του Ραούλ Κάστρο έχει δηλώσει στο παρελθόν, ότι «η Επανάσταση της Κούβας είναι το φωτεινό παράδειγμα για τους λαούς της γης και δείχνει τον δρόμο στον αγώνα για την ανεξαρτησία και την απαλλαγή από τα νύχια του ιμπεριαλισμού».
Στον δρόμο αυτού του αγώνα, η διεθνιστική αλληλεγγύη των γιατρών της Κούβας, υποστηρίζεται σήμερα και από τον Μίκη Θεοδωράκη, που ενώνει τη φωνή του μαζί με τους 75.000 Έλληνες που υποστηρίζουν μεχρι σημερα το αίτημά μας. Τον διεθνή Μίκη, που η μουσική του ενώνει τους λαούς και φωτίζει τους αγώνες τους σε όλο τον κόσμο.
Σε αυτές τις νέες συνθήκες, η αλληλεγγύη και το ηθικό πλεονέκτημα της Κούβας έχει μετακινήσει όχι μόνο τους ανθρώπους αλληλεγγύης προς το νησί, αλλά και χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου που διεξάγουν καθημερινά τη μάχη για την αλήθεια της Κούβας, προσπαθώντας να σπάσουν το τείχος των μέσων ενημέρωσης σιωπή και παραπληροφόρηση που προωθούν τα mainstream media
Η Κούβα μοιράζεται ό,τι έχει.
Η Κούβα σώζει Ζωές.
Η Κούβα στέλνει γιατρούς, όχι βόμβες.
Είναι πολύ σημαντικό να αναδείξουμε την πραγματικότητα.
Να διεκδικήσουμε Νόμπελ για τους Επαναστάτες Γιατρούς. Τους αυθεντικούς μαχητές της Ειρήνης, του Διεθνισμού, της Αδελφοσύνης και της Ανιδιοτελούς προσφοράς στην Ανθρωπότητα, ως ελάχιστη αναγνώριση του Άθλου τους...!!!
Είναι καιρός πια το Νόμπελ να το δίνουν οι Λαοί.
Να γίνει Άμεσα Άρση στο Άδικο Εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Κούβα, το νησί της Ελευθερίας...!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΟΥΒΑ...!!!
*
ΕΔΩ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ
Όσοι θέλουν να υπογράψουν για το αίτημα μας
μπορούν να το στείλουν ΕMAIL στο
*
Στις σελίδες στο Fb
Νόμπελ στους γιατρούς της ΚΟΥΒΑΣ 2021
Nobel Prize for the Doctors of Cuba 2021
*
Στο avaaz org
Βραβείο Νόμπελ για τους γιατρούς της Κούβας
*
Γραφείο Τύπου NEW STAR
Phone: 2108640054 - 2108220008 - 2108640017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.