Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Βενεζουέλα: Πρελούδιο ιμπεριαλιστικής επέμβασης η δράση ομάδων της αντιπολίτευσης − Αναφορές για νεκρούς από τις... ΜΚΟ − Μαζικές και μαχητικές «διαδηλώσεις αξιοπρέπειας» − Ο Γκουαϊδό καλεί σε επέμβαση κατά του λαού της Βενεζουέλας − Οι ΗΠΑ απειλούν να περάσουν «στην πράξη» (ΦΩΤΟ)

Προετοιμασία βομβών μολότωφ για να εκτοξευθούν κατά των αστυνομικών και των στρατιωτικών
*
Από Κατιούσα:

Βενεζουέλα: Οι επιθέσεις των ΗΠΑ από το 2002 μέχρι σήμερα -Πραγματικότητα και όχι φαντσία
Με αμερικανικές σημαίες, οπαδοί του Γκουαϊδό διαδηλώνουν στην κολομβιανή πλευρά των συνόρων
Από Μποτίλια:
1. Τρομοκρατία και Δολοφονίες στη Βενεζουέλα – Ο Νέος Βρώμικος Πόλεμος
*
και
*
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΗΠΑ
Από το Καράκας
Πρελούδιο ιμπεριαλιστικής επέμβασης η δράση ομάδων της αντιπολίτευσης στα σύνορα της χώρας
(ΦΩΤΟ)
Κυριακή 24/02/2019 - 09:21 - Ενημέρωση: Κυριακή 24/02/2019 - 12:12
Σε πλήρη εξέλιξη είναι το σχέδιο ιμπεριαλιστικής επέμβασης κατά του λαού της Βενεζουέλας από τις ΗΠΑ, της μαριονέτας τους στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό, αλλά και των συμμαχικών κυβερνήσεών τους στη Λατινική Αμερική.
Το σκηνικό στήθηκε και εκτελέστηκε «βάσει εγχειριδίου» και περιλαμβάνει όλα όσα προβλέπονται:
  • «Διαμαρτυρίες» πολιτών στα σύνορα,
  • Προκλήσεις, επιθέσεις με πέτρες, ξύλα, αλλά και μολότοφ στις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της Βενεζουέλας που φρουρούσαν τις συνοριακές διαβάσεις με τη Βραζιλία και την Κολομβία, αλλά και
  • Μεμονωμένα επεισόδια αυτομόλησης μελών της αστυνομίας προς την Κολομβία που φυσικά αναπαράχθηκαν κατά κόρον από τα μέσα ενημέρωσης.
Η αντίδραση των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων της Βενεζουέλας στις απόπειρες εισόδου ατόμων και φορτηγών που μετέφεραν «ανθρωπιστική βοήθεια», χωρίς άδεια, είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμούς, αλλά και αναφορές για νεκρούς, κυρίως από ΜΚΟ.
Τα φορτηγά με τη «βοήθεια» και οι ομάδες ατόμων που εμφανίζονταν ως «εθελοντές» που προσπάθησαν να εισβάλουν στη Βενεζουέλα από την Κολομβία και τη Βραζιλία, αλλά και το πλοίο που επιχείρησε να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της χώρας από το Πουέρτο Ρίκο, αναχαιτίστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας.
Μαζικές και μαχητικές «διαδηλώσεις αξιοπρέπειας» στη Βενεζουέλα
Από το Καράκας
Την ίδια στιγμή στο Καράκας, αλλά και σε άλλες μεθοριακές κυρίως πόλεις πραγματοποιήθηκαν μεγάλες, μαζικές «διαδηλώσεις αξιοπρέπειας» με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα», ενώ εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον λαό της χώρας και κατά της ιμπεριαλιστικής παρέμβασης πραγματοποιήθηκαν και στις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ απειλούν να περάσουν «στην πράξη»
Από τις επιθέσεις κουκουλοφόρων οπαδών του Γκουαϊδό στις δυνάμεις που φρουρούν τα σύνορα της Βενεζουέλας
Παράλληλα, έδωσε την αφορμή στις ΗΠΑ, αλλά και τον Χ. Γκουαϊδό να κλιμακώσουν τις απειλές τους. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο διεμήνυσε το Σάββατο ότι η Ουάσιγκτον θα «περάσει στις πράξεις»:
«Οι ΗΠΑ θα περάσουν στις πράξεις εναντίον εκείνων που αντιτίθενται στην ειρηνική αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα. Τώρα, έχει έρθει η ώρα να αναλάβουμε δράση για να υποστηρίξουμε την ικανοποίηση των αναγκών του απελπισμένου λαού της Βενεζουέλας», ανέφερε ο Μάικ Πομπέο μέσω Twitter.
«Είμαστε αλληλέγγυοι προς εκείνους που συνεχίζουν τον αγώνα τους για την ελευθερία», συνέχισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, χαρακτηρίζοντας «μπράβους» και «ένοπλες συμμορίες» την αστυνομία και τον στρατό της Βενεζουέλας.
Ο Γκουαϊδό καλεί σε επέμβαση κατά του λαού της Βενεζουέλας
Διαδήλωση στη Φλόριντα των ΗΠΑ
Ο υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ, αυτοανακηρυγμένος «μεταβατικός πρόεδρος» Χουάν Γκουαϊδό, ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να κρατήσει «όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά» έναντι της κυβέρνησης της χώρας, ενώ ταυτόχρονα ανήγγειλε ότι θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση της Ομάδας της Λίμας αύριο Δευτέρα στην Μπογοτά.
«Σας ζητάμε να εξετάσετε όλα τα ενδεχόμενα», είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κουκουτά της Κολομβίας, όπου βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής. «Δεν θα επαναπαυθούμε ωσότου να εξασφαλίσουμε την ελευθερία της Βενεζουέλας», πρόσθεσε.
«Τη Δευτέρα θα συμμετάσχω στη συνάντηση της Ομάδας της Λίμας», προκειμένου «να συζητήσω με τους υπουργούς Εξωτερικών και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς τις πιθανές διπλωματικές ενέργειες».
(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters». Πηγή φωτό: Associated Press)
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.