Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Η κομπανία των Πρεσπών και η «μακεδονική μειονότητα» του BoumBoumCompany − ΚΚΕ: Το δημοσίευμα BBC εκθέτει κυβέρνηση και ΝΔ

Για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα κάνει λόγο δημοσίευμα του BBC
Κυριακή 24/02/2019 - 16:10 - Ενημέρωση: Δευτέρα 25/02/2019 - 07:53
Για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα κάνει λόγο ρεπορτάζ του BBC, το οποίο δημοσιεύτηκε το πρωί της Κυριακής. Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα λέει πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών,
«η Ελλάδα αναγνώρισε  ανεπιφύλακτα την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας. Αλλά, παρ' όλα αυτά, αρνήθηκε την ύπαρξη της δικής της μακεδονικής μειονότητας».

ΚΚΕ
Το δημοσίευμα του BBC εκθέτει τόσο την κυβέρνηση όσο και ΝΔ
Δευτέρα 25/02/2019 - 17:41
Σε σχόλιο σχετικά με το δημοσίευμα του BBC το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το δημοσίευμα του BBC εκθέτει τόσο την κυβέρνηση, όσο και τη ΝΔ, αλλά και όσους αναγορεύουν τους ιμπεριαλιστές, τις επιδιώξεις των οποίων απηχούν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC, σε προστάτη της ειρήνης και της σταθερότητας.
Στην πραγματικότητα, όμως, συντηρούν με κάθε τρόπο και με την προσφιλή τους μέθοδο της έγερσης μειονοτικών ζητημάτων, τη λογική του "διαίρει και βασίλευε" για να υπηρετούν τους δικούς τους σχεδιασμούς σε βάρος των λαών».
902

Με αφορμή το δημοσίευμα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έστησαν έναν ακόμα καυγά, για να κρύψουν τη συμφωνία τους στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια που δρομολόγησαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και τροφοδοτούν εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς. 
Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, κάλεσε τον πρωθυπουργ
«να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: Να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα "εθνικής μακεδονικής μειονότητας" δεν υφίσταται στην Ελλάδα».
Απαντώντας το Μέγαρο Μαξίμου, είπε πως
«στη ΝΔ αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι», ενώ ισχυρίζεται εκ νέου πως τάχα «η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει οριστικά το ζήτημα ύπαρξης δήθεν μειονότητας».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.