Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Γρηγόρης Λιονής: Η κυρία Σκούφα, η κατάσταση πολιορκίας στη Βενεζουέλα και η συναίνεση της κυβέρνησης στην ΕΕ, τα καλοχαιρετίσματα Σκουρλέτη στον πρέσβη των ΗΠΑ, τα μνημόνια στο αστικό πολιτικό σύστημα με τα δεκανίκια του, η φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στον καπιταλισμό της ΝΔ, το ακατανόητο ΚΚΕ που δεν στηρίζει την αριστερή κυβέρνηση, η αύξηση του κατώτατου μισθού κόντρα στους βιομήχανους, ο παράδεισος Τσακαλώτου, το μακρινό δημοψήφισμα του οχιναί, η δασκάλα Μέρκελ με τον καλό της μαθητή και τέλος οι ανοησίες (ων ουκ έσται τέλος) για το ειρηνικό ΝΑΤΟ !! (VIDEO... με τα κρεμμυδάκια)

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΙΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 1
Στον αστικό κοινοβουλευτισμό δεν εκφράζεται η πραγματική θέληση του λαού
(VIDEO)
Σάββατο 02/02/2019 - 09:55 - Ενημέρωση: Σάββατο 02/02/2019 - 10:10
«Όλη αυτή η συζήτηση του τελευταίου διαστήματος, δείχνει ότι όλο το αστικό πολιτικό σύστημα είναι δομημένο έτσι ώστε η πραγματική θέληση του ελληνικού λαού να πετιέται στα σκουπίδια». Αυτό επισήμανε ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, το πρωί του Σαββάτου 2 Φλεβάρη, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τις μετεγγραφές βουλευτών και την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να διατηρούνται οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.
Όπως πρόσθεσε, οι εξελίξεις δείχνουν για άλλη μία φορά πως το αστικό σύστημα ετοιμάζει μια σειρά δεκανίκια που μπορούν να στηρίξουν τη δεδομένη στιγμή που χρειάζεται, την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική. Δείχνει ακόμα ότι το συγκεκριμένο σύστημα το μόνο που μπορεί να βγάλει είναι νόμους που υπηρετούν το κεφάλαιο, την άρχουσα τάξη και για αυτό, ό,τι και να ψηφίσει ο λαός, όποιο κόμμα και να βγάλει στην κυβέρνηση έχει το ίδιο αποτέλεσμα και οδηγεί στα μνημόνια.
Αυτή η σαπίλα του αστικού συστήματος πρέπει να γίνει κατανοητή από τους εργαζόμενους και το λαό ως αδυναμία του αστικού κοινοβουλευτισμού να εκφράσει τη βούληση του λαού.
Γι’ αυτό, πρόσθεσε ο Γρ. Λιονής, ο κόσμος πρέπει να αντισταθεί, να βγει στον δρόμο να αντιπαλέψει την πολιτική που εφαρμόζεται, να ισχυροποιήσει τη μοναδική φωνή το ΚΚΕ που λέει ότι ο πραγματικός αντίπαλος είναι τα μονοπώλια και η ΕΕ. Οι εργαζόμενοι να ενισχύσουν το ΚΚΕ που κινείται σε γραμμή αντίθεσης, αντίστασης και αντεπίθεσης, για μια ισχυρή αντιπολίτευση, υπογράμμισε ο Γρ. Λιονής. 
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.