Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Τσίπρας - Ερντογάν: Στο σουλταΝΑΤΟ του κεφαλαίου − ΚΚΕ: Τίποτα θετικό δεν έχουν να περιμένουν οι δυο λαοί − Ελλάς-ΕΕ-Τουρκία: Πυξίδα τους οι μπίζνες της αστικής τάξης

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν
Τρίτη 05/02/2019 - 21:57
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν:
«Από τη στιγμή που η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν, όπως και αντίστοιχες προηγούμενες συναντήσεις, είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των γενικότερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών στην περιοχή, στους οποίους συμμετέχουν ενεργά οι αστικές τάξεις των δύο χωρών, δεν μπορούν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τους λαούς.
Πολύ περισσότερο, που το τελευταίο διάστημα οξύνθηκε η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο, ενώ έγινε προσπάθεια από την τουρκική πλευρά να ανοίξουν ζητήματα, όπως αυτό των "νησιών", της δήθεν "τουρκικής μειονότητας" της Θράκης, της καταπολέμησης της "τρομοκρατίας". Ιδιαίτερα για το τελευταίο αυτό ζήτημα, γεννά ερωτηματικά το τι θα αφορά η συνεργασία των δύο χωρών.
Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που αναφέρθηκαν, αποτελούν γνωστή πρακτική, δοκιμασμένη πολλές φορές στο παρελθόν και δεν προδιαγράφουν τίποτε θετικό ούτε για τους δύο λαούς, ούτε για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Κι αυτό δεν αλλάζει, ακόμη κι αν προχωρήσουν κάποιες επιχειρηματικές συμπράξεις και συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, που θα ωφελήσουν τμήματα του κεφαλαίου και μόνο.
Ταυτόχρονα, σημειώθηκε η προσήλωση και των δύο στην τήρηση της αντιδραστικής συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, που έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, οι οποίοι ζουν σε άθλιες συνθήκες και στον διπλό εγκλωβισμό στα νησιά.
Οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα μεταξύ τους και έχουν συμφέρον να διεκδικήσουν να ζουν ειρηνικά και να παλεύουν για το δικό τους μέλλον.
Το ΚΚΕ απευθύνεται στους λαούς των δύο χωρών, στους λαούς της περιοχής και τους καλεί να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τον αγώνα τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, κατά του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που για τους λαούς γεννάει μόνο κρίσεις, ανεργία, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά».
902
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Μίλησαν για βήματα «αποκλιμάκωσης της έντασης» και για μπίζνες έχοντας ως πυξίδα τους τα συμφέροντα του κεφαλαίου
Τρίτη 05/02/2019 - 21:53 - Ενημέρωση: Τρίτη 05/02/2019 - 22:10
Να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε συνομιλίες «με βασικό στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο» και την προώθηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), συμφώνησαν οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
Επικαλούμενος την ευρωατλαντική Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία «λύνουμε προβλήματα δεκαετιών», και αποσαφηνίζοντας πως «δεν είναι οπαδός της αδράνειας», ο Αλ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι πήγε στην Αγκυρα με αμερικανοΝΑΤΟική ατζέντα.
«Θέλουμε να βάλουμε τα θεμέλια ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε. Η συνάντηση αυτή είχε στόχο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουμε αργότερα να μιλήσουμε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός, αν και οι αντίστοιχες συνομιλίες για ΜΟΕ που είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις κάθε άλλο παρά περιόρισαν την τουρκική προκλητικότητα η οποία κλιμακώνεται πάνω στο έδαφος των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. 

Επίσης, υπογράμμισε πως εφόσον σημειωθεί «πρόοδος» σε αυτές τις συνομιλίες για την «αποκλιμάκωση της έντασης» που θα γίνουν ανάμεσα στους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν εκ νέου οι διερευνητικές επαφές για την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα θα πρέπει να αξιοποιηθεί η «θετική ατζέντα» της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, δηλαδή οι μπίζνες ανάμεσα σε τμήματα του κεφαλαίου.

Ως παράδειγμα της ελληνοτουρκικής συνεργασίας ανέφερε επίσης την συνεργασία για την υλοποίηση της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που εγκλώβισε πρόσφυγες στα νησιά και έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Αναφερόμενος στην τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο σημείωσε πως έφτασε σε «πολύ επικίνδυνα επίπεδα», προσθέτοντας πως στόχος είναι να επανέλθουμε σε αυτή την «θετική ατζέντα».
Ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, υποστηρίζοντας πως αυτή τη φορά «πρέπει να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος» και να συμφωνήσουμε σε προπαρασκευαστική συνάντηση για το ζήτημα της ασφάλειας όπου εμπλέκονται η Ελλάδα και η Τουρκία. Δεν παρέλειψε παράλληλα να εκφράσει την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην ενταξιακή πορεία της Άγκυρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «όλα τα θέματα μπορούν να επιλυθούν σε δίκαιη βάση, με ειρηνικό τρόπο», θέτοντας εκ νέου θέμα «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη, εκλογής των Μουφτήδων στη Θράκη και επιστροφής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

«Δεν θα πρέπει αυτοί που είναι φυγάδες, να βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα», ανέφερε, ενώ παράλληλα προανήγγειλε ενίσχυση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο ζήτημα της ασφάλειας αλλά και της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, εγείροντας εύλογα ερωτήματα για το τι ακριβώς συμφωνήθηκε. 
Για την οικονομική συνεργασία ο πρόεδρος της Τουρκίας διαπίστωσε πως «είναι πολύ κάτω από τους στόχους» και ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ. 
Μία ημέρα πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα, ο εκπρόσωπος της Τουρκικής προεδρίας Ιμπραϊμ Καλίν είχε δηλώσει πως η συνάντηση Τσίπρα Ερντογάν θα περιλαμβάνει θέματα όπως οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, η «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης, η μειονότητα των Ελλήνων στην Τουρκία, οι εξελίξεις στο Αιγαίο, η υφαλοκρηπίδα και «τα νησιά», εγείροντας το σύνολο των τουρκικών αξιώσεων.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.