Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΓΣΕΕ: 37ο Συνέδριο Εργοδοτών − Γιάννης Τασιούλας: Όργιο Νοθείας για τη στήριξη του κεφαλαίου − Χωρίς τέλος τα εκφυλιστικά φαινόμενα από τους εργατοπατέρες − ΠΑΜΕ: Εργατικά Κέντρα μέτοχοι σε Ανώνυμες Εταιρείες! − Ψηφίζουν και διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρηματικών ομίλων... (VIDEO)

Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
Με όργιο νοθείας η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θέλει να συνεχίσει τη στήριξη του κεφαλαίου
Το όργιο νοθείας μπροστά στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που γίνεται από τους μηχανισμούς που διαθέτουν, πραγματοποιείται επειδή η πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας θέλει να συνεχίσει να έχει τη δυνατότητα να στηρίζει το κεφάλαιο, τόνισε ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ1, το απόγευμα της Τρίτης 19 Φλεβάρη 2019.
Ο Γ. Τασιούλας ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα, δείχνοντας μηχανισμό που αλλοιώνει την πραγματική κατάσταση. Επισήμανε ότι δεν είναι ένας καυγάς για τα κουκιά, αλλά είναι μια αντιπαράθεση που γίνεται με  τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για τη γραμμή, τον προσανατολισμό του εργατικού κινήματος. «Εμείς λέμε ότι ο εργάτης πρέπει να πιστέψει στη δύναμή του, στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα, να υπερασπιστεί τη ζωή του μέσα στους χώρους δουλειάς και να κάνει την επιλογή του και στο σωματείο. Εμείς έχουμε δώσει διαπιστευτήρια», κατέληξε.
902
*


Χωρίς τέλος τα εκφυλιστικά φαινόμενα από τους εργατοπατέρες
Τα νέα στοιχεία που αποδείχνουν την ωμή παρέμβαση και τη συμμετοχή της εργοδοσίας στα Συνδικάτα αναδεικνύει το ΠΑΜΕ για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Όσο εξελίσσεται η διαδικασία του ελέγχου από την Οργανωτική Επιτροπή για τη νομιμοποίηση των Οργανώσεων στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, τόσο επιβεβαιώνονται όλα όσα ήδη έχει καταγγείλει το ΠΑΜΕ, για το χαρακτήρα και το περιεχόμενο αυτού του Συνεδρίου.

Στην ουσία, δεν πρόκειται για εργατικό συνέδριο.
Η νοθεία, η πλαστογραφία, τα σωματεία-φαντάσματα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο:
  • Σωματεία όπου εμφανίζουν να ψηφίζει σε αυτά ένας εργαζόμενος ανά 40 δευτερόλεπτα.
  • Σωματεία που οι αρχαιρεσίες τους δεν υπάρχουν σε κανένα Πρωτοδικείο.
  • Δεκάδες διπλοψηφίες, «μέλη» που έχουν ψηφίσει σε δύο, τρία και τέσσερα σωματεία, ορισμένοι από τους οποίους εκλέγονται και στα όργανα.
  • Σωματεία με μέλη και ψηφίσαντες που ξεπερνούν σε αριθμό τους εργαζόμενους της περιοχής τους.
Τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό, αλλά χαρακτηριστικό δείγμα της «μαζικοποίησης» και της «συμμετοχής» που εμφανίζουν οι σάπιες δυνάμεις, οι οποίες παριστάνουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ στα σωματεία που ελέγχουν.

Η αλλοτρίωση που αυτές οι δυνάμεις έχουν επιφέρει στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι εξόφθαλμη πλέον, αφού εμφανίζουν ψηφίσαντες, εκλεγμένους στα όργανα των εργατικών σωματείων καθώς και αντιπροσώπους, στελέχη της εργοδοσίας και σε πολλές περιπτώσεις τους ίδιους τους εργοδότες, όπως προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών, αντιπροέδρους ΔΣ Τραπεζών, ιδιοκτήτες πούλμαν και ασφαλιστικών εταιρειών.

Η παρέμβαση της εργοδοσίας είναι ολοφάνερη παντού. Εκτός από το να σέρνει χιλιάδες εργαζόμενους να ψηφίζουν τους ανθρώπους της, όπως συμβαίνει σε διάφορα σωματεία στο εμπόριο και αλλού, εκλέγεται και η ίδια στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ!
Θέλουν να βάλουν εμπόδια στη συσπείρωση των εργαζόμενων με το ΠΑΜΕ, στην ενδυνάμωση του ταξικού κινήματος, στην ανάπτυξη των αγώνων που απαιτούνται σήμερα, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να αναχαιτίσουν την επίθεση που δέχονται από το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως η ΕΕ.

Των αγώνων που απαιτούνται, προκειμένου να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των εργαζομένων και η ικανοποίησή τους, σε αντιπαράθεση με τις απαιτήσεις και τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων και τις «αντοχές» της οικονομίας τους.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν, πετώντας από το σβέρκο τους -σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος- τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα.
Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να διαβάσετε ρεπορτάζ που αναδεικνύουν το όργιο νοθείας από τους εργατοπατέρες, καθώς και την αντίδραση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με παρεμβάσεις, ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις.
902
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Έργα και ημέρες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, μπροστά στο 37ο Συνέδριό της
Τρίτη 19/02/2019 - 14:35
Στην ανακοίνωσή του σημειώνει το ΠΑΜΕ:
«Στο πλαίσιο της διαδικασίας νομιμοποίησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των αντιπροσώπων από την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες στις οποίες έχει προχωρήσει το ΠΑΜΕ. Αποκαλύπτονται και νέες όψεις του εκφυλισμού στον οποίο οδηγεί η στοίχιση των συνδικαλιστικών οργανώσεων πίσω από τα συμφέροντα και τις αξιώσεις των εργοδοτών.
Μέσα από τις καταγγελίες στις οποίες προχώρησαν όλο το προηγούμενο διάστημα το ΠΑΜΕ και ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα έχει αναδειχθεί η εκτεταμένη νοθεία, με στόχο την αλλοίωση των συσχετισμών: Οι διπλοψηφίες, οι εργαζόμενοι που προσέρχονται στην κάλπη με... αλφαβητική σειρά και ψηφίζουν ένας κάθε μισό λεπτό, τα σωματεία που έχουν περισσότερους ψηφίσαντες από τους εργαζόμενους που υπάρχουν στις περιοχές τους, είναι μερικές από τις καταγγελίες που έχουν γίνει και έχουν μείνει χωρίς απάντηση.
Δίπλα στις νοθείες που βγάζουν μάτι, η γραμμή των ξεπουλημένων πλειοψηφιών και ο ρόλος που επιτελούν υπέρ του κεφαλαίου οδηγούν και στην ακόμα πιο ενεργή και άμεση παρέμβαση της εργοδοσίας και των στελεχών της στις οργανώσεις των εργαζομένων. Διευθυντές και προϊστάμενοι όχι μόνο φέρνουν τους εργαζόμενους από το χεράκι στην κάλπη, αλλά ψηφίζονται ως "εκπρόσωποί" τους σε δευτεροβάθμια όργανα και στην ίδια τη ΓΣΕΕ!
Η σύμφυση των ιδιοτήτων του "συνδικαλιστή" και του εργοδότη έχει καταγγελθεί ιδιαίτερα από το ΠΑΜΕ στην περίπτωση του εκπροσώπου Τύπου της ΓΣΕΕ και προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), Δ. Καραγεωργόπουλου, λόγω της ιδιότητας του τελευταίου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ανώνυμης εταιρείας "Πήγασος Φορτούνα Γκέιμινγκ ΑΕ", με αντικείμενο την παροχή μιας σειράς υπηρεσιών σε καζίνο (παραιτήθηκε από την εν λόγω θέση πριν από 15 μέρες!).
Αντίστοιχα, για μια σειρά από Εργατικά Κέντρα που κουβέντα δεν λένε για τα προβλήματα των εργαζομένων και στηρίζουν τους "υγιείς επιχειρηματίες" είναι ολοφάνερη η άμεση ανάμειξή τους με διαφόρων ειδών ...μπίζνες. Πολλά Εργατικά Κέντρα έχουν στήσει "φάμπρικα" διαχείρισης προγραμμάτων με τα τοπικά ΙΝΕ της ΓΣΕΕ. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, όπου οι έλεγχοι για ποσά άνω του 1 εκατ. ευρώ και τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ "αντιμετωπίστηκαν" με την απόφαση της πλειοψηφίας της Διοίκησης για "λουκέτο" στη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και ίδρυση νέας ("Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας"), κάτω από άλλο ΑΦΜ...
Εργατικά Κέντρα μέτοχοι σε Ανώνυμες Εταιρείες!
Στο δρόμο του εκφυλισμού, δεν λείπουν και οι Διοικήσεις Εργατικών Κέντρων που έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. 
Συμμετέχουν ως μέτοχοι στις κατά τόπους "Αναπτυξιακές Εταιρείες", μαζί με δημοτικές και περιφερειακές αρχές, αλλά και εργοδοτικές οργανώσεις.
Όλοι οι παραπάνω μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες για την "τοπική ανάπτυξη", την ανάπτυξη της "βιώσιμης, ανταγωνιστικής και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας" και επιδίδονται σε κοινές μπίζνες, διαχειρίζονται χρηματοδότηση και ευρωενωσιακά προγράμματα, όπως τα προγράμματα "CLLD/LEADER" που "τρέχουν" την περίοδο που διανύουμε.
Ενδεικτική περίπτωση αποτελεί το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, το οποίο συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση της "Αναπτυξιακής Κιλκίς ΑΕ" (ΑΝΚΙ) με 90 μετοχές που αντιστοιχούν στο 1,43% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η συμβολή του Εργατικού Κέντρου στη Διοίκηση της ΑΝΚΙ, καθώς ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου, Γιώργος Βουλγαράκης, καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Ανώνυμης Εταιρείας. Ο ίδιος συνδικαλιστής συμπεριλαμβάνεται και στους αντιπροσώπους για το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ)...
Ανάμεσα στις υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία, περιλαμβάνεται η εκπόνηση μελετών, όπως επιχειρησιακά σχέδια και μελέτες σκοπιμότητας ανάληψης επενδυτικών πρωτοβουλιών, ο σχεδιασμός, διαχείριση και υλοποίηση εθνικών ή/και ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ.ά.
Όσο για το "ευρύ μετοχικό σχήμα" της "ΑΝΚΙ ΑΕ", αυτό περιλαμβάνει, εκτός από το Εργατικό Κέντρο και δήμους της περιοχής, τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Κιλκίς, καθώς και ορισμένες ΑΕ.
Ασφαλώς η περίπτωση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς δεν είναι η μοναδική. Αντίστοιχα, στις "Αναπτυξιακές Εταιρείες" συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Δράμας (κατέχει το 1,42% του μετοχικού κεφαλαίου) και το Εργατικό Κέντρο Έδεσσας - Αλμωπίας (κατέχει το 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου της "Αναπτυξιακής Πέλλας ΑΕ"). Αλλά και στην Καλαμάτα, όπου πρόκειται να διεξαχθεί το επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση της "Αναπτυξιακής Εταιρείας" (κατέχει το 0,39% του μετοχικού κεφαλαίου), μαζί με φορείς όπως η Ένωση Ξενοδόχων...
Ψηφίζουν και διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρηματικών ομίλων...
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί παράλληλα η μακροσκελής κατάσταση ψηφισάντων στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), στην οποία κοντεύουν να γίνουν... "δυσεύρετοι" οι εργαζόμενοι, αφού, όπως διαπιστώνουν οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ, στον σχετικό κατάλογο περισσεύουν τα στελέχη επιχειρήσεων, όπως τα στελέχη της ναυτιλιακής εταιρείας "Attica Group" και της δεύτερης μεγαλύτερης παγκοσμίως διαχειρίστριας εταιρείας πλοίων μεταφοράς κοντέινερ "MSC".
Ανάμεσα στα πρωτοκλασάτα στελέχη που προσήλθαν στην κάλπη περιλαμβάνεται ο Γ. Σ., διευθυντής μάρκετινγκ της "Attica Group", γιος του αντιπροέδρου της επιχείρησης. Στην περίπτωσή του, η ενασχόληση με τα... κοινά μοιάζει να είναι οικογενειακή παράδοση. Έτσι, ο πατέρας διατηρεί τη θέση του προέδρου στην εργοδοτική οργάνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ενώ ο γιος ψηφίζει (!) στη συνδικαλιστική οργάνωση που υποτίθεται πως εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του κλάδου της ναυτιλίας. Από τον εν λόγω επιχειρηματικό όμιλο, το "κουκί" του στο σακούλι του ΠΑΣΕΝΤ έριξε και ο Η. Σ., μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων τόσο της "Attica Group" όσο και της "Hellenic Seaways" (η δεύτερη έχει εξαγοραστεί από την πρώτη)!
Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Ένα πρώτο "ξεσκόνισμα" στις λίστες αποκάλυψε άλλα 14 ονόματα διευθυντικών στελεχών των δύο προαναφερθέντων επιχειρηματικών ομίλων, από διευθυντές εμπορικής εκμετάλλευσης μέχρι διευθυντές οικονομικών τμημάτων, αγορών και πάει λέγοντας, που έσπευσαν να πάρουν μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕΝΤ».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.