Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Θανάσημος πάλι: Συγχαρητήρια, αποστολή εξετελέσθη, αλλά Η υπογραφή όλων σας δεν έχει μελάνι, έχει αίμα − Το ΝΑΤΟ είναι ο οπλισμένος φονιάς του καπιταλισμού σε όλο τον κόσμο (VIDEO)

Η υπογραφή για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ έχει αίμα και όχι μελάνι
Πέμπτη 07/02/2019 - 19:56
«Η υπογραφή όλων σας δεν έχει μελάνι, έχει αίμα, και θα σας κυνηγάει, και θα το πληρώσετε πολύ ακριβά σε όλη την πολιτική ζωή που θα υπάρχει, και ας είναι αρνητικός ο συσχετισμός δυνάμεων σήμερα, θα σηκώσουν κεφάλι οι λαοί», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής σχετικά με το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Υπογράμμισε, πως σήμερα ψηφίζεται η ουσία της Συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ, η οποία έγινε για να ενταχθεί γρήγορα, εσπευσμένα η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ.
Μάλιστα, διάβασε απόσπασμα της έκθεσης του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που έλεγε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
«Συγχαρητήρια, αποστολή εξετελέσθη», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όπως εξήγησε, το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε για να χτυπήσει τη Σοβιετική Ένωση και τις σοσιαλιστικές χώρες και για να αποτρέψει την τάση των λαών να περάσουν προς τον Κομμουνισμό, το ΝΑΤΟ είναι το οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού, ο οπλισμένος φονιάς του καπιταλισμού σε όλο τον κόσμο, είπε, σημειώνοντας, ότι δεν υπάρχει χώρα που να προσπάθησε να κάνει κάτι άλλο και να μην επενέβη το ΝΑΤΟ.
Συμπλήρωσε, πως το ΝΑΤΟ μετά το '90 όχι μόνο δεν διαλύθηκε, αλλά έγινε πιο επιθετικό και επέβαλε με φωτιά και σίδερο τη «νέα τάξη» του ιμπεριαλισμού σε όλη την ανθρωπότητα.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους ρώτησε για το ΝΑΤΟ: «Πως θα κοιμάστε ήσυχοι που λέτε ότι είναι παράγοντας ασφάλειας και ειρήνης», υπενθυμίζοντας τους βρώμικους βομβαρδισμούς που έκανε στη Γιουγκοσλαβία, όπου χτύπησε σχολεία, νοσοκομεία, άμαχους και πρόσφυγες και έριξε βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, μέχρι και βόμβες στείρωσης. «Σε αυτούς τους στέλνετε, και τη χώρα μας και το λαό της γειτονικής χώρας», είπε ο Θ. Παφίλης.
Μιλώντας για την Βενεζουέλα, είπε ότι «άμα έχεις υπουργείο Εξωτερικών και κυβέρνηση που έχουν τσίπα, εκδίδουν μια ανακοίνωση που θεωρούν απαράδεκτες τις δηλώσεις Τραμπ για στρατιωτική επέμβαση», αλλά «ούτε αυτό δεν κάνατε».
Επίσης, τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε όλα τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, ακόμα και αυτό για το «πρώτο πυρηνικό πλήγμα», ενώ ρώτησε τους κυβερνητικούς βουλευτές:
«Είναι φιλειρηνική πολιτική να την έχεις κάνει την Ελλάδα μια αμερικανοΝΑΤΟική βάση και να κορδώνεσαι και από πάνω;».
Όπως είπε, με αυτόν τον τρόπο ολόκληρη η Ελλάδα μετατρέπεται σε στόχο.
Με αφορμή την στάση των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης τόνισε πως «τους προσπεράσατε, για αυτό φωνάζουν τόσο πολύ, τους κλέψατε το ψωμί».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.