Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Λιάνα Κανέλλη: Η δεύτερη βρόμικη δουλειά του Τσίπρα και η Κόκκινη ψήφος για να μη μείνει κανείς χωρίς χέρια (VIDEO)

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
«Κόκκινη ψήφος» για να μη μείνει κανείς χωρίς χέρια
Τετάρτη 27/02/2019 - 12:53
Να είναι κόκκινη η ψήφος τους στις επερχόμενες εκλογές για να μην αναγκαστούν οι Έλληνες «να μείνουν χωρίς χέρια», υπογράμμισε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ΣΚΑΪ TV το πρωί της Τετάρτης 27 Φλεβάρη.
Αναφερόμενη στη «γέφυρα» του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πρόκειται για «συντονισμό του βήματος ενός ψεύτικου μετώπου για να στηριχθεί μια ίδια πολιτική».
Για τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας  τόνισε ότι όλα αυτά «γίνονται με ΝΑΤΟικά πρωτόκολλα, δεν γίνεται κάτι "αυθαίρετο" που δεν το ξέρουν οι μεγάλοι» και σημείωσε ότι η Τουρκία «εδραιώνει ένα κομμάτι από τα συμφέροντά της στο επίπεδο των διεθνών και μη εντυπώσεων και πάντως ενδοΝΑΤΟικά» και ότι «είναι μια πολύ επικίνδυνη διαδικασία διότι όταν είναι όλα τσιτωμένα και έχεις τα πάντα στο Πέλαγος είναι εύκολο πράγμα να γίνει μια στραβή».
Υπενθυμίζοντας την πρόσφατη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη, Τζ. Πάιατ, ότι «είμαστε στο καλύτερο επίπεδο που έχει υπάρξει ποτέ από πλευράς ελληνοτουρκικής συνεργασίας», αλλά και την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την απο-αποικιοποίηση του Μαυρικίου, που λέει περίπου ότι  όταν έχεις μια βάση κάπου δεν σημαίνει ότι αυτός που έχει τη βάση έχει και την κυριαρχία στη βάση, δηλαδή μπορεί να καταργήσει την αυτοδιάθεση της χώρας στην οποία βρίσκεται η βάση, και συνδέοντας αυτήν την εξέλιξη με την Κύπρο και τις βρετανικές βάσεις, είπε ότι «όλα σημαίνουν ότι πάμε αυτήν τη στιγμή να λυθεί το Κυπριακό» και «ο Τσίπρας έχει να τελειώσει και μια δεύτερη δουλειά, να προχωρήσει τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.