Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (VIDEO - ΦΩΤΟ) - 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αύριο Πέμπτη - Σε συγκέντρωση στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής στις 10.30 π.μ. καλεί το ΠΑΜΕ - ΚΚΕ: Ο «902» συνεχίζει τη μάχη για την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ - Ανακοίνωση για τη διακοπή του 902

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ (VIDEO - ΦΩΤΟ)




Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ επισκέφτηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είναι μόνοι τους αυτή τη στιγμή, δεν θα είναι μόνοι τους και αύριο γιατί η υπόθεση ΕΡΤ, η υπόθεση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι υπόθεση όλου του εργαζόμενου λαού, σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Καταδίκασε επίσης την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε λουκέτο την ΕΡΤ, που αφήνει στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.
Δέιτε στο βίντεο τη δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δημοσίευση: Τετ, 12/06/2013 - 13:52
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 12/06/2013 - 15:03


24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αύριο Πέμπτη - Σε συγκέντρωση στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής στις 10.30 π.μ. καλεί το ΠΑΜΕ

Γενική 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 13 Ιούνη.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί σε καθολική συμμετοχή στην απεργία και σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.
Την απόφαση για την απεργία έλαβαν σε συνεδριάσεις τους οι εκτελεστικές επιτροπές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση-κάλεσμα για την απεργία τονίζει:
«Με σύνθημα αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή
Όλοι και όλες στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 13 Ιούνη
Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγ. Παρασκευής στις 10.30 π.μ.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του “νόμου και της τάξης” αποφάσισε να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζομένους σε αυτήν, όπως ετοιμάζεται να κάνει με τα Ελληνικά αμυντικά συστήματα και με άλλους δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις.
Όταν οι ανάγκες των πολυεθνικών και της μεγαλοεργοδοσίας επιτάσσουν, τα αστικά κόμματα δεν διστάζουν να αποβάλουν τον όποιο μανδύα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δημοκρατικοφάνειας και να αποκαλυφθεί αυτό που πραγματικά είναι η αστική δημοκρατία. Δικτατορία των πολυεθνικών με κοινοβουλευτικό μανδύα. Υπέρτατος νόμος και αρχή τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Αυτά του μεγάλου κεφαλαίου και της αστικής τάξης.
Η απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η απόφαση για την απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ο νόμος υπέρ των τραπεζών που ψηφίστηκε για την ρύθμιση των χρεών. Η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων που χειροτερεύει. Ο νόμος για την πάρα πέρα απελευθέρωση των απολύσεων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και άλλα ακόμα αντιλαϊκά μέτρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει δείχνουν ότι η επίθεση του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης κλιμακώνεται και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηριχτεί στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί:
  • Τα συνδικάτα να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη οργάνωσης της αυριανής απεργίας.
  • Τους εργαζομένους να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Τώρα όσο ποτέ άλλοτε το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντιπαραθέσει στην επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου αγώνες μαζικούς με συνέχεια και προοπτική που θα ξεκινούν από τους τόπους δουλειάς και θα αγκαλιάζουν όλους τους εργαζόμενους».
Κατηγορία: 
Δημοσίευση: Τετ, 12/06/2013 - 14:30
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 12/06/2013 - 15:16


ΚΚΕ: Ο «902» συνεχίζει τη μάχη για την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ
 

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ επισημαίνεται:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της DIGEA η οποία προέβη σε διακοπή του σήματος του "902", επειδή η τηλεόραση του "902" αναμεταδίδει την εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Ο "902" από χθες το βράδυ μάχεται για την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι του σταθμού θα συνεχίσουν κάθε προσπάθεια για τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ. Η μετάδοση συνεχίζεται από την αναλογική συχνότητα του "902" (πομπός Πάρνηθας)».
Συνδέσεις Ειδήσεων: 
Δημοσίευση: Τετ, 12/06/2013 - 10:24
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 12/06/2013 - 10:28



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.