Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Πυλώνας στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού

Σαν «κατάρρευση» της κυβέρνησης «κάτω από το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων και της αποτυχίας της πολιτικής της», ερμήνευσε τις εξελίξεις ο ΣΥΡΙΖΑ. Σιγοντάροντας την προπαγάνδα και της ΔΗΜΑΡ, που δικαιολογεί την αποχώρησή της απ' την κυβέρνηση επικαλούμενη την υπεράσπιση της δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
«Ήρθε η ώρα το αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και την ανατροπή του μνημονίου να γίνει πραγματικότητα»
.
Υποτάσσοντας τα πάντα στην κάλπη και προσπαθώντας να χειραγωγήσει με εκλογικές αυταπάτες τους αγώνες των εργαζομένων, καταλήγει στην ανακοίνωση ότι
«ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ αποτέλεσε την αφορμή για την συγκρότηση ενός πλειοψηφικού μετώπου που επιζητά να σταματήσει ο κατήφορος για τον τόπο και αξιώνει σεβασμό στη δημοκρατία!».
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και η συζήτηση για το πώς θα αξιοποιήσει τα τεκταινόμενα προς όφελός του και ποια θα πρέπει να είναι η στάση του απέναντι στη ΔΗΜΑΡ, με δεδομένο ότι αναζητά συμμάχους στην πορεία του προς τα ενδότερα της αστικής διαχείρισης.
Επιβεβαιώνει έτσι ότι είναι ένας από τους δυο πυλώνες, πάνω στους οποίους στηρίζεται στην παρούσα φάση η αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, με στόχους εχθρικούς προς τον λαό.
«Η ΔΗΜΑΡ αντιμετωπίζεται περίπου ως στυμμένη λεμονόκουπα» δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης (στο ΑΠΕ), προσθέτοντας σε ό,τι αφορά στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ «αφήστε να δούμε πρώτα από όλα την οριστικοποίηση των επιλογών της ΔΗΜΑΡ (...) Δεν ξέρω πώς θα συμπεριφερθεί η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ το αμέσως προσεχές διάστημα, το βέβαιο ωστόσο είναι ότι όσες δυνάμεις πίστεψαν ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί να είναι ένας φορέας της ανανεωτικής Αριστεράς (...) τώρα αναθεωρούν τη στάση τους».
Συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βελτιώσει την προετοιμασία του
«ώστε να είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης, στις εκλογές που δεν θα αργήσουν» και ανήγγειλε «τις επόμενες ημέρες πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα και έξω από τη Βουλή». Με νεότερη ανακοίνωση επιχειρεί νέα παρέμβαση σε σχέση με τη ΔΗΜΑΡ, αναφέροντας ότι «όσοι αμφισβητούν την πορεία της κυβέρνησης οφείλουν να πάνε μέχρι το τέλος, χωρίς ήξεις αφήξεις».


Δημοσίευση: Παρ, 21/06/2013 - 19:09


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.