Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ από το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Φορείς (VIDEO)


Δείτε δηλώσεις εκπροσώπων ταξικών συνδικάτων
και φορέων απο την κινητοποίηση στην ΕΡΤ
Μεγαλώνει συνεχώς η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, απο ταξικά Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καλώντας τους να μην σκύψουν το κεφάλι να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στον δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Μεταξύ αυτών κινδυνεύει με κλείσιμο και η ΕΡΤ. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης θα είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.
Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων φορέων. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας».
Το Συντονιστικό Αγώνα Ενάντια στη συρρίκωνση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου
Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη τους, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, απευθύνει το Συντονιστικό Αγώνα ενάντια στην κατάργηση και συρρίκνωση φορέων.
Στην ανακοίνωσή του τονίζει:
«Όπως έγκαιρα είχε προειδοποιήσει το Συντονιστικό, συγκυβέρνηση και Τρόϊκα έχουν βάλει σαν βασικό στόχο τη διάλυση δεκάδων κοινωφελών φορέων του Δημοσίου, την απόλυση του προσωπικού και την παράδοση του έργου, των υπηρεσιών και της περιουσίας τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μάλιστα για να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να παρακάμψουν το Κοινοβούλιο, αποφάσισαν οι καταργήσεις–συγχωνεύσεις και οι απολύσεις, να γίνονται με υπουργικές αποφάσεις !!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗ
Ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε πριν οδηγήσουν εμάς και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση και την απελπισία, είναι η κινητοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα, των ανέργων & απολυμένων, με την οργάνωση συντονισμένων και καλά προετοιμασμένων αγώνων με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, διάρκεια και αποτελεσματικότητα.
Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις όπως στην ΕΡΤ και το ΙΓΜΕ. Να μπουν και άλλοι χώροι σε απεργιακές κινητοποιήσεις και να απαντήσουμε άμεσα και δυναμικά στην ποινικοποίηση των αγώνων. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. Κανένας δεν θα εξαιρεθεί και κανένας δεν είναι ασφαλής, όπως δείχνει και η λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης – Τρόϊκας – επιχειρηματικών ομίλων κατά της ΕΡΤ.
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !».
Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκαννήσου
Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκαννήσου καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε, επιδιώκει το κλείσιμο της ΕΡΤ και άλλων δημόσιων φορέων και οργανισμών.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του: «Η απόφαση αυτή έρχεται να ολοκληρώσει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, έχοντας σαν αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενους απολυμένους.
Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όλων των δημόσιων φορέων. Η οργάνωση της πάλης, ο συντονισμός των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενάντια στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση είναι μονόδρομος. Κανένας μόνος του!».
Επιστολή αλληλεγγύης των εργαζόμενων του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου
Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ), τονίζουν:
«Είναι με αισθήματα αγανάκτησης και συγκλονισμού που ακούσαμε την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης για αναστολή των εργασιών της ΕΡΤ. Η πρώτη αντίδραση μας ήταν: «Δεν είναι δυνατόν»!! Δεν είναι δυνατόν να διατάσσεται το κλείσιμο και η σιωπή της Φωνής της ΕΡΤ, που χωρίς καμία δόση υπερβολής είναι η Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον πλανήτη.
Εμείς τα στελέχη, τα μέλη της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΡΙΚ, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ εκφράζουμε τον αμέριστη συμπαράσταση μας προς τους συναδέλφους της ΕΡΤ και τασσόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό τους σε αυτές τις τραγικά δύσκολες στιγμές.
Ως ένδειξη αλληλεγγύης αλλά και ως πράξη στήριξης της αποστολής και του ρόλου της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Ελλάδας, αύριο προγραμματίζουμε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αλλά και ευαισθητοποίησης του κυπριακού λαού.
Κανείς, όσο δυνατός και αν νομίζει ότι είναι, δεν μπορεί να κλείσει την ΕΡΤ. Είμαστε στο πλευρό σας».
Τα Διοικητικά Συμβούλια της 'Ενωσης Επαγγελματιών Λογιστών Αθήνας, ο Σύλλογος Λογιστών Πειραιά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών καταγγέλλουν την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων φορέων.
Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής και οι εργαζόμενοι του κλάδου καταγγέλλει την κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου «καταγγέλλει την απόφαση της συγκυβέρνησης, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποφάσισε το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων, όπως της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, της ΕΡΤ».
Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει το κλείσιμο της ΕΡΤ που προωθεί η κυβέρνηση και την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και των δημόσιων φορέων. Τους καλούμε να μη σκύψουν το κεφάλι, να οργανώσουν τον αγώνα τους. Χρειάζεται αγώνας με αντοχή, αποφασιστικότητα και ταξική κατεύθυνση.
Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας «καταγγέλλει την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ να κλείσει την ΕΡΤ.
Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Τελειωμό δεν θα έχουν τα βάρβαρα μέτρα αν δεν τους σταματήσουμε, αν δεν αντισταθούμε, αν δεν οργανώσουμε την πάλη μας και αν δεν ανατρέψουμε την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει ζωές και πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους».
Κατηγορία: 

Δημοσίευση: Τετ, 12/06/2013 - 04:38
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 12/06/2013 - 06:48


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.