Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για το κλείσιμο της ΕΡΤ (VIDEO) - Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στα ΜΜΕ: «Όλοι στην ΕΡΤ» - Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου


 Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα




Σε δήλωση προέβη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για το κλείσιμο της ΕΡΤ. 
Αναλυτικά αναφέρει: «Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο θέλουμε να καταγγείλουμε την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης που βάζει λουκέτο στην ουσία στη δημόσια ενημέρωση, πετά χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση, πρόκειται για συνέχεια του δόγματος «νόμος και τάξη - και με τον τρόπο που ανακοίνωσε αυτή της την απόφαση - είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια όλο και περισσότερων ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Έγκαιρα το ΚΚΕ είχε επισημάνει ότι πρέπει να σημάνει συνολικά συναγερμός, όχι μόνο για τους εργαζόμενους της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης, συνολικά για τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Δεν είναι μόνοι τους οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να συναντήσουν, να βρουν τη μαζική λαϊκή υποστήριξη, τη συμπαράσταση, την αλληλεγγύη, τη συστράτευση με όλους τους εργαζόμενους, με τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας».
Δημοσίευση: Τρί, 11/06/2013 - 20:06
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 11/06/2013 - 21:22 


Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στα ΜΜΕ: «Όλοι στην ΕΡΤ»



Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ και ΜΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που απολύθηκαν με τελεσίγραφο του κυβερνητικού εκπροσώπου της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
«Η αγωνιστική συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ με την φυσική μας παρουσία στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είναι όσο ποτέ αναγκαία» τονίζει μεταξύ άλλων.
«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ενημέρωση που εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ»
Δημοσίευση: Τρί, 11/06/2013 - 21:10 


Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου
Ανακοίνωση εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Μεταξύ αυτών κινδυνεύει με κλείσιμο και η ΕΡΤ. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης θα είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.
Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όλων των δημόσιων φορέων. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας».
Κατηγορία: Εργατική Τάξη
Δημοσίευση: Τρί, 11/06/2013 - 17:17


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.