Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Εργατικά Ατυχήματα - Δεν Πάει Άλλο


Από το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια του ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΤΣΗ), λάβαμε το ακόλουθο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, το οποίο και δημοσιεύουμε.


Δύο νέα εργατικά ατυχήματα έγιναν μέσα στην ίδια μέρα την Τετάρτη 19/6 στις ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.
 • Το ένα έγινε στη μονάδα 32 όταν μετά από προσπάθεια απόφραξης αποστραγγιστικού σε βάνα πίεσης διέρρευσε με πίεση πίσσα 340ο  στο πρόσωπο και στο χέρι  συναδέλφου ο οποίος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ στην μονάδα εγκαυμάτων.
 • Το άλλο είναι τραυματισμός την ώρα που ο εργαζόμενος πήγε να πάρει δείγματα από δεξαμενή.
Τα ατυχήματα αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά ατυχημάτων το τελευταίο χρόνο στα ΕΛΠΕ (παρά την αντίθετη εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει η εταιρεία προς τα έξω).
 • Πρόκειται για τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής στο κλάδο της ενέργειας η οποία παραδίδεται εξολοκλήρου στις ορέξεις των μεγάλων  μονοπωλίων.
 • Είναι το αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, της καταστρατήγησης των μέτρων ασφαλείας και της μείωσης του προσωπικού.
Αυτή η εγκληματική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι μόνα θύματα έχει τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ και γενικότερα στο κλάδο της ενέργειας. Και  συγκεκριμένα: 

 • Υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού  
 • Το εξοντωτικό ωράριο των εργαζομένων είναι σύνηθες φαινόμενο. Τα 12ωρα, τα αντιρεπό δημιουργούν κούραση και κινδύνους ατυχημάτων ακόμα και στους πιο έμπειρους συναδέλφους. 
 • Χαλαρώνει όλο και περισσότερο η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και μεγαλώνει η έλλειψη στοιχειωδών υλικών και εργαλείων
 • Εντείνεται η εργολαβοποίηση με στόχο την αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, από εργαζόμενους "φθηνούς", χωρίς δικαιώματα.
Το σωματείο έχει μεγάλες ευθύνες διότι γνώριζε εδώ και μήνες τις ελλείψεις  σε προσωπικό (οργανογράμματα), ατελείωτα 12ώρα και φυσικά τον ατέλειωτο κατάλογο εργατικών ατυχημάτων που έχουν συμβεί από την αρχή της λειτουργίας των νέων μονάδων.
Είναι υποκριτές όταν εμφανίζονται υποστηρικτές των συμφερόντων των εργαζομένων την ώρα που οι παρατάξεις που είναι πλειοψηφία ΔΑΚΕ (ΕΝΙΑΙΑ), ΠΑΣΚΕ
 • έχουν ήδη ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ  σύμβαση εργασίας που αυξάνει τον χρόνο εργασίας,
 • έχουν ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ στη μείωση προσωπικού μέσω των οικειοθελών αποχωρήσεων,
 • έχουν ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ  με την εταιρία για τα «οργανογράμματα» χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, και την εργολαβοποίηση (ακόμα και στο πεδίο, χειριστές).
Τέτοια φαινόμενα είναι συνυφασμένα διαχρονικά με την δράση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για την δράση και την συνολική τους στάση.
Να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, στο ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ για να παλέψουν ενάντια στην εξελισσόμενη αντεργατική λαίλαπα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής των εργαζομένων.
 • ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ  ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
 • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ  ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ (ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΟΡΓΑΝΑ)
Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.