Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Ασφαλιστικά Ταμεία: Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης της Αλ. Παπαρήγα (VIDEO)Την έντονη ανησυχία του ΚΚΕ, πως ό,τι τραγικό και μαύρο κάνει η κυβέρνηση στην ΕΡΤ το προετοιμάζει και για τα ασφαλιστικά ταμεία, εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα από τη Βουλή.
Κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής της για τα ασφαλιστικά ταμεία,
  • στηλίτευσε τις απειλές της κυβέρνησης προς τον «902» για το θέμα της ΕΡΤ και
  • κάλεσε τον υπουργό Εργασίας να διαβιβάσει στον Πρωθυπουργό, πως για το ΚΚΕ, ο φόβος και ο συμβιβασμός είναι άγνωστες λέξεις. 
  • Απαίτησε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ και
  • κάλεσε την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δεν απειλούνται κι αυτές οι πετσοκομμένες συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
«Δε μας νοιάζει που θα βρείτε», «κόψτε το λαιμό σας», «δε δημιουργήσαμε εμείς την κρίση, δε δημιούργησε ο ελληνικός λαός την κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως οι εργαζόμενοι έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές, έχουν δημιουργήσει όλο τον πλούτο.
Προκλητική αντιστροφή της πραγματικότητας από τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση εφαρμόζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της, «στήριξε» το ασφαλιστικό και την καταβολή των συντάξεων. Συγκεκριμένα δήλωσε πως αν δεν έπαιρνε η κυβέρνηση «τολμηρές αποφάσεις» για να μείνει η χώρα στο ευρώ, δε θα λάμβανε το δάνειο και τότε δε θα χορηγούνταν συντάξεις.
Δεν έδωσε επί της ουσίας καμιά διαβεβαίωση για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντίθετα, αναλώθηκε σε πανηγυρισμούς για το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ και για τη δήθεν αντιμετώπιση των παθογενειών και των συντάξεων «μαϊμού», που είναι δημιούργημα των κομμάτων που κυβέρνησαν. Προανήγγειλε επίσης, ενοποίηση των 93ών κλάδων ασφάλισης που εποπτεύονται από τα 6 ταμεία στο όνομα του νοικοκυρέματος.
«Το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ έλειπε;», «σοβαρά, για τις παθογένειες πήρατε όλα αυτά τα μέτρα;» απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας πως τα μέτρα αποτελούν ταξική πολιτική και πως η επιχειρηματολογία περί διαφθοράς έχει στόχο να κρύψει αυτή την ουσία.
  • Επικέντρωσε επίσης, στην προσπάθεια να αφεθεί στην τύχη του το ασφαλιστικό σύστημα, προκειμένου να ενισχυθεί ο δεύτερος πυλώνας, ένας στόχος που έχει σχεδιαστεί εδώ και πολλά χρόνια.
  • Επανέλαβε το κάλεσμα του ΚΚΕ για συναγερμό για την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις, καθώς τα σχέδια της κυβέρνησης, δεν αφορούν μόνο τις επόμενες γενιές, αλλά το τώρα.
  • Μάλιστα τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τα μεγάλα λόγια για τις επόμενες γενιές, καθώς το αύριο «θα το λύσει ο ελληνικός λαός».

Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης τόνιζε:
«Προς τον Πρωθυπουργό
Τα στοιχεία και οι επίσημες εκθέσεις που δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα και αφορούν την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, τους σχεδιασμούς που υπάρχουν για το μέλλον των συντάξεων, δείχνουν πως η κατάσταση για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας είναι ανησυχητική και το μέλλον για τους συνταξιούχους, τους εργαζομένους, αλλά και τις επόμενες γενιές, που ακολουθούν, αβέβαιο. Η οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο για την καταβολή των συντάξεων στο άμεσο μέλλον, οδηγεί χιλιάδες συνταξιούχους και ασφαλισμένους στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.
Από το 1950 και μετά οι κυβερνήσεις λεηλάτησαν για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου τα αποθεματικά των Ταμείων. Το μέγεθος της λεηλασίας ξεπέρασε τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις δεκαετίες του '90 και του 2000 τα αποθεματικά παίχτηκαν και "εξαφανίστηκαν" στο χρηματιστηριακό τζόγο. Τα ασφαλιστικά ταμεία μετά από τη διαδικασία του πρόσφατου "κουρέματος" έχασαν το 53,50% των αποθεματικών τους. Την ίδια στιγμή, η εισφοροδιαφυγή, η ανεργία, οι συνεχείς εισφοροαπαλλαγές και οι συνεχόμενες χαριστικές ρυθμίσεις προς τις επιχειρήσεις επιδεινώνουν την ήδη βαριά κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος.
Στόχος είναι το χτίσιμο ενός ασφαλιστικού συστήματος που σε συνδυασμό με την εμπορευματοποίηση-ιδιωτικοποίηση της Υγείας-Πρόνοιας θα φορτώνει συνεχώς περισσότερα βάρη στις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, οι συντάξεις θα μετατρέπονται σε επιδόματα και θα τις στρέφει στην ιδιωτική Ασφάλιση και Υγεία, απαλλάσσοντας το κράτος και τους επιχειρηματίες από τις υποχρεώσεις τους.
Η τελευταία έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας και οι αποφάσεις στην ΕΕ επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι η κατάσταση όχι μόνον δεν πρόκειται να ανακοπεί, αλλά θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο με την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών που στόχο έχουν την καπιταλιστική ανάπτυξη και την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και ειδικά στον τομέα Υγείας και Ασφάλισης.
Το ΚΚΕ στηρίζει τα σύγχρονα αιτήματα των εργαζομένων και των ασφαλισμένων, τους στόχους πάλης και τις διεκδικήσεις που αναπτύσσουν. Έχουν πληρώσει και με το παραπάνω και δικαιούνται αξιοπρεπείς συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός,
  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των συνταξιούχων και ασφαλισμένων με τη διασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων και σύγχρονων και δωρεάν δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την κάλυψη των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ.
Η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα».

Δημοσίευση: Παρ, 14/06/2013 - 11:48
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 14/06/2013 - 13:14


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.