Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Απαντήσεις στη διαστρέβλωση της Ιστορίας

Κυκλοφορεί η τρίτη μπροσούρα της ΚΝΕ στην έκδοση «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό»
Από την Παρασκευή 5 Ιούλη κυκλοφορεί η τρίτη κατά σειρά μπροσούρα της έκδοσης της ΚΝΕ «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό». Η μπροσούρα αυτή ολοκληρώνει την έκδοση της ΚΝΕ και έχει προγραμματιστεί να διατεθεί μαζικά και στις εκδηλώσεις του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της Οργάνωσης.
Η ΚΝΕ στον πρόλογό της για την τρίτη μπροσούρα σημειώνει:
«Στα δυο προηγούμενα μέρη της σειράς ασχοληθήκαμε με θέματα της σοσιαλιστικής οικονομίας και της εργατικής εξουσίας αντίστοιχα.
Στο μέρος αυτό, απαντάμε σε ορισμένα ζητήματα παραχάραξης και διαστρέβλωσης της ιστορίας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης τον 20ό αιώνα, της ιστορίας της Σοβιετικής Ενωσης και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών. Αναδεικνύουμε την αλήθεια κόντρα στο ψέμα, τη λήθη, τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού που κατασκευάζουν και προωθούν τα επιτελεία της αστικής τάξης.
Σκοπός της συγκεκριμένης έκδοσης, βέβαια, δεν είναι να αναλύσουμε διεξοδικά και σε βάθος όλες τις πλευρές του κάθε ιστορικού θέματος. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αυτό σε μια τόσο μικρή έκδοση. Αυτό που επιδιώκουμε είναι, με αφορμή ορισμένες βασικές "αιχμές" της αστικής προπαγάνδας, να απαντήσουμε στις συγκεκριμένες πλευρές που παραχαράσσονται, με επιχειρήματα και ιστορική τεκμηρίωση, παραπέμποντας σε πηγές και ντοκουμέντα.
Οπως και στα προηγούμενα μέρη, σε κάθε ενότητα παραθέτουμε αποσπάσματα από την ερμηνεία που δίνουν στα ιστορικά γεγονότα τα σχολικά βιβλία, αστοί και οπορτουνιστές δημοσιολόγοι. Με αφετηρία τα δικά τους "επιχειρήματα" αναπτύσσουμε την απάντησή μας.
Τα ιστορικά θέματα που έχουμε επιλέξει και αναπτύσσουμε με χρονολογική σειρά, το καθένα σε μια ενότητα, είναι τα εξής:
1. Το Σύμφωνο Μολότοφ - Ρίμπεντροπ, στο οποίο αναδεικνύουμε ποιος πραγματικά ενίσχυσε τον Χίτλερ και το ναζισμό - φασισμό και στον αντίποδα τις προσπάθειες της Σοβιετικής Ενωσης να αποτρέψει τον πόλεμο.
2. H ναζιστική θηριωδία στο δάσος του Κατίν. Παρουσιάζουμε την αλήθεια για τη σφαγή των Πολωνών αξιωματικών στο Κατίν που η διαστρέβλωση της ναζιστικής προπαγάνδας έφτασε μέχρι και τις κινηματογραφικές αίθουσες.
3. Η Συμφωνία της Γιάλτας. Απαντάμε στο μύθο του μοιράσματος του κόσμου ανάμεσα στις "μεγάλες δυνάμεις".
4. Η αλήθεια για το τείχος του Βερολίνου. Ποιοι και γιατί χώρισαν τη Γερμανία σε δύο κράτη; Ποιοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι που επέβαλαν την ανέγερση του τείχους του Βερολίνου;
5. Τα αντεπαναστατικά γεγονότα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Παρουσιάζουμε τα πραγματικά γεγονότα και τις αιτίες τους, στην Ουγγαρία (1956) και στην Τσεχοσλοβακία (1968), που προκάλεσαν τη διεθνιστική βοήθεια του Συμφώνου της Βαρσοβίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.