Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΚΚΕ: Κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής - ΠΑΜΕ: Καταγγελία για ολοκληρωτική παράδοση των λιμανιών στα μονοπώλια

ΚΚΕ: Σχόλιο για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής
Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. 
Αναλυτικά αναφέρει:
«Η προπαγάνδα και οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης σχετικά με τις επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα, όπως η COSCO, η κατασκευή του αγωγού TAP, η συμφωνία VODAFONE-WIND, συμβαδίζουν με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επισπεύδει τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες 12.500 εργαζομένων, την επέκταση της φοροληστείας, καθώς και νέες περικοπές σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εξαιτίας των τεράστιων ελλειμμάτων που έχει δημιουργήσει η αντιλαϊκή πολιτική στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ.
Επιβεβαιώνεται ότι οι καπιταλιστικές επενδύσεις πάνε χέρι χέρι με τα αντιλαϊκά μέτρα και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Όσες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά στο 1,5 εκ. ανέργων και το συνεχές κλείσιμο επιχειρήσεων, όπως ο «Κατσέλης», που οδηγούν στην ανεργία και άλλους εργαζόμενους.
Ο λαός χρειάζεται να απορρίψει και την προπαγάνδα της κυβέρνησης αλλά και εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποκλίνονται στα μονοπώλια και την ΕΕ, λέγοντας ότι με τη δική τους συνταγή διαχείρισης του «ευρωμονόδρομου», μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη προς όφελος και του λαού και του κεφαλαίου. Τώρα χρειάζεται συμπόρευση με το ΚΚΕ, Λαϊκή Συμμαχία για να γίνει ο λαός κυρίαρχος του πλούτου που παράγει».
Συνδέσεις Ειδήσεων: 
***
ΠΑΜΕ: Ολοκληρωτική παράδοση των ΟΛΠ, ΟΛΘ και άλλων λιμανιών στα μονοπώλια
Φιέστα (26/6) από την κυβέρνηση - Στάσεις εργασίας από τους λιμενεργάτες

Με αγωνιστικές παρεμβάσεις σε όλα τα λιμάνια της χώρας απαντούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε αυτά, στη διαδικασία της πλήρους ιδιωτικοποίησης των λιμενικών υποδομών της χώρας στους μονοπωλιακούς ομίλους τύπου COSCO.
Στον Πειραιά, έχει ξεκινήσει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα ενώ στις 6 η κυβέρνηση διοργάνωσε φιέστα με τον πρωθυπουργό να «κατεβαίνει» στο εργασιακό κάτεργο της COSCO για να εγκαινιάσει την προβλήτα ΙΙΙ που κατασκευάζει το μονοπώλιο.
Ανακοίνωση για την παράδοση των ΟΛΠ, ΟΛΘ και άλλων λιμανιών στα μονοπώλια εξέδωσε το ΠΑΜΕ.
Επισημαίνει:
«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ολοκληρωτικής παράδοσης των ΟΛΠ, ΟΛΘ και άλλων λιμανιών στα μονοπώλια.
Με βάση τις συμφωνίες και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, στόχο έχουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέσα στο 2013, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.
Το τυρί στη φάκα είναι η περιβόητη "ανάπτυξη", οι υποσχέσεις ότι κάθε λιμάνι θα γίνει πόλος επενδύσεων.
Λένε ψέματα.
Την "εργασιακή ζούγκλα" στην COSCO, τις συνθήκες εργασίας στα κρουαζιερόπλοια και τα επιβατηγά πλοία, με εργαζόμενους χωρίς ΣΣΕ - κοινωνικοασφαλιστική προστασία, συνδικαλιστική οργάνωση, τα διατυμπανίζουν ως "πρότυπα" για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μονοπωλίων.
Η πολυδιαφημιζόμενη εκποίηση των λιμανιών, των μαρίνων, των αιγιαλών στο μεγάλο κεφάλαιο οξύνει τους ανταγωνισμούς σε βάρος των εργαζομένων.
Η ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών της χώρας δεν θα έχει επίπτωση μόνο στους λιμενεργάτες και στις συνθήκες δουλειάς τους, θα έχει άμεση επίπτωση στους εργαζόμενους στα πλοία, στα ναυπηγεία, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά, στους μικρούς αλιείς και φτωχούς αγρότες, ακόμα και στις εισαγωγές και εξαγωγές που περιλαμβάνουν κρίσιμους τομείς στρατηγικής σημασίας.
Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτα προς όφελός τους, αντίθετα προετοιμάζονται σε βάρος τους πρόσθετα αντεργατικά μέτρα, στα αδιέξοδα της πολιτικής τους, αυξάνουν το βαθμό εκμετάλλευσης, μειώνουν την τιμή της εργατικής δύναμης.
Η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι να δυναμώσει ο δρόμος της ταξικής πάλης, να ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης στο εργατικό κίνημα όπου αποτελούν πλειοψηφία οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, να αναπτυχθούν αγώνες σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για την οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας, για λιμάνια λαϊκή περιουσία, ενταγμένα στον κεντρικό σχεδιασμό που θα υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας».

Δημοσίευση: Τρί, 25/06/2013 - 17:18
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 26/06/2013 - 15:41

ΚατηγορίαΕργατικήΤάξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.