Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Ιουδαιοναζί: Νέα σφαγή Παλαιστινίων στην Τζενίν — Τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν στην Τζενίν από επιδρομή του ισραηλινού στρατού — Ισραηλινοί στρατιώτες έριξαν δακρυγόνα μέσα σε παιδιατρική κλινική νοσοκομείου! — Διαδηλώσεις κατά της δολοφονικής επιδρομή — ΚΚΕ: Με την πάγια στήριξη των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ 

Μπάμπης Ζαφειράτος: Je suis Χαντάλα - 20 χαϊκού για την ξυπόλυτη κραυγή της Παλαιστίνης

*

Μπάμπης Ζαφειράτος: Γάζα, μέρες 2001-2021

*

Γάζα, μέρες του 2014

*

Ιουδαιοναζί

*

Με αεροπορική επιδρομή απαντά το Ισραήλ στις διαμαρτυρίες για τη σφαγή στην Τζενίν

Παρασκευή 27/01/2023 - 08:29

Με αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας απαντά το Ισραήλ στις διογκούμενες αντιδράσεις από τη σφαγή Παλαιστινίων στην Τζενίν (βλέπε κάτω) όπου τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν από ισραηλινά πυρά.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, σε αντίποινα για την εκτόξευση δυο ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, που αναχαίτισε το ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος».

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ

Παρασκευή 27/01/2023 - 10:30

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ. Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: 

«Η νέα κυβέρνηση του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ οξύνει καθημερινά τις κατοχικές της πρακτικές σε βάρος του μαρτυρικού Παλαιστινιακού λαού.

Η εισβολή των δυνάμεων κατοχής στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιους και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών που έχει καταγραφεί σε ισραηλινή επιχείρηση στη Δυτική Όχθη εδώ και πολλά χρόνια. Οι ισραηλινές δυνάμεις, που δεν δίστασαν να ρίξουν σκοπίμως δακρυγόνα στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Τζενίν, έδειξαν για άλλη μια φορά σε όλη την ανθρωπότητα την αποκρουστική βαρβαρότητα της ισραηλινής κατοχής.

Η σημερινή κυβέρνηση του Ισραήλ, που απολαμβάνει την πάγια στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και με τη συγκρότησή της δέχτηκε τα συγχαρητήρια και της ρωσικής ηγεσίας, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα ύπαρξής της, από την αρχή του έτους, έχει σκοτώσει 24 Παλαιστινίους πολίτες.

Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο έγκλημα του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων και καλεί τον λαό να συνεχίσει να εκφράζει ακόμη πιο ενεργά την πολύμορφη αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό».

902, Πηγή: Associated Press

 

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «πλήττουν τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν οι ίδιες.

Πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έγιναν 15 πλήγματα, χωρίς να έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός ως αυτό το στάδιο.

Διαδηλώσεις κατά της δολοφονικής επιδρομής στην Τζενίν

Χθες τόσο στη Λωρίδα της Γάζας, όσο και στην υπόλοιπη Παλαιστίνη πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία τουλάχιστον 9 Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια επιδρομής σε προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν.

Το απόγευμα της Πέμπτης, δυο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από περιοχή της Λωρίδας της Γάζας.

Αντιδρώντας στη φονική εισβολή του στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, κήρυξε τη Δυτική Όχθη σε κατάσταση τριήμερου εθνικού πένθους, ενώ χτες προκηρύχθηκε γενική απεργία σε όλη την περιοχή.

Εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε χτες βράδυ ότι τερματίζει τη συνεργασία της με τις κατοχικές δυνάμεις σε θέματα ασφαλείας, μετά την επιδρομή στην Τζενίν. Η Παλαιστινιακή Αρχή είχε αποφασίσει το ίδιο μέτρο και τον Μάη του 2020, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο προσάρτησης ορισμένων περιοχών της Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ.

Νωρίτερα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του ισραηλινού στρατού, στρατηγός Χέρτζι Χαλεβί, έδωσε εντολή στον στρατό να παραμείνει «σε ετοιμότητα και να συνεχίσει την αντιτρομοκρατική δραστηριότητα, όπου χρειάζεται».

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, που είναι στις ΗΠΑ για προσωπική υπόθεση, είχε στη συνέχεια μέσω τηλεδιάσκεψης επικοινωνία με τους επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού, ενώ το σύστημα αεράμυνας «Σιδερένιος Θόλος» ενεργοποιήθηκε για την αποτροπή πιθανών επιθέσεων με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχίστηκαν και σε άλλες περιοχές της κατεχόμενης Παλαιστίνης, καθώς ώρες μετά την εισβολή στην Τζενίν ακολούθησαν συγκρούσεις με τις κατοχικές δυνάμεις στην πόλη Αλ Ραμ (βόρεια της Ιερουσαλήμ) με έναν νεκρό 22χρονο Παλαιστίνιο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων ως εκείνη την ώρα σε 11.

Αργότερα χτες βράδυ στην Ιεριχώ, και μετά τα έκτακτα μέτρα αναστολής της συνεργασίας των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας με τον ισραηλινό στρατό, που ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής, αναφέρθηκαν συγκρούσεις Παλαιστινίων με τις κατοχικές δυνάμεις. Μάλιστα, σε συγκρούσεις που καταγράφηκαν στην περιοχή Akbet Jaber, κοντά στην Ιεριχώ, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από επίσημες πηγές ανέφεραν έναν ακόμη νεκρό.

«Συνεχιζόμενο κύκλο βίας» βλέπει ο απεσταλμένος του ΟΗΕ!

Στο μεταξύ, ακόμα και τη μέρα του νέου μακελειού σε βάρος των Παλαιστινίων, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την ...ανύπαρκτη «Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή», Τορ Γουίνισλαντ, φρόντισε να αναπαραγάγει τη γνωστή τακτική της εξίσωσης του θύτη με το θύμα, μιλώντας για ...«συνεχιζόμενο κύκλο βίας»!

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, εμφανίστηκε «βαθιά προβληματισμένος» και λυπημένος «για τον συνεχιζόμενο κύκλο βίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη». Πρόσθεσε ότι «ο θάνατος εννιά Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων ενόπλων και μίας γυναίκας, στη διάρκεια επιχείρησης συλλήψεων στην Τζενίν είναι ένα ακόμη παράδειγμα» της κλιμάκωσης της βίας σε υψηλά επίπεδα.

Εξίσου χαρακτηριστικά, ο Γουίνισλαντ κάλεσε τις ισραηλινές και τις παλαιστινιακές αρχές να «αποκλιμακώσουν τις εντάσεις» και να αποφύγουν «περαιτέρω σύγκρουση»...

Η Αίγυπτος και η Τουρκία αντέδρασαν στη σφαγή των Παλαιστινίων στην Τζενίν, με την πρώτη να ζητά τον άμεσο τερματισμό των «επανειλημμένων επιθέσεων σε βάρος του παλαιστινιακού λαού» και την Άγκυρα να εκφράζει «λύπη» για την απώλεια ζωών «και βαθιά ανησυχία» για τις εξελίξεις.

Ο Μπλίνκεν σε Αίγυπτο, Ισραήλ, Δυτική Όχθη

Στο φόντο της επικίνδυνης όξυνσης της κατοχικής βίας σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντ. Μπλίνκεν, μεταβαίνει την Κυριακή 29 Γενάρη στην Αίγυπτο, όπου θα συναντήσει μεταξύ άλλων τον πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, για να συζητήσουν την κατάσταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στη Λιβύη και τις διμερείς σχέσεις «στρατηγικής συνεργασίας».

Σε αυτό το πλαίσιο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φρόντισε να καλέσει σε «αποκλιμάκωση», πάντα στη λογική των ίσων αποστάσεων: «Υπογραμμίζουμε την επείγουσα ανάγκη όλα τα μέρη να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση, να αποτρέψουν τις περαιτέρω απώλειες της ζωής αμάχων και να συνεργαστούν για να βελτιωθεί η κατάσταση ως προς την ασφάλεια στη Δυτική Όχθη», αναφέρει το κείμενο που δημοσιοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters» - Πηγή φωτό: Associated Press)

902

*

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν στην Τζενίν από επιδρομή του ισραηλινού στρατού

Ισραηλινοί στρατιώτες έριξαν δακρυγόνα μέσα σε παιδιατρική κλινική νοσοκομείου!

Πέμπτη 26/01/2023 - 14:06

Εννέα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν ενώ τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν σήμερα σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, στη διάρκεια της οποίας Ισραηλινοί στρατιώτες έριξαν δακρυγόνα μέσα σε παιδιατρική κλινική νοσοκομείου, σε ένα ακόμη δείγμα της απανθρωπιάς και της βαρβαρότητας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.

«Η κατάσταση στον καταυλισμό (Παλαιστίνιων προσφύγων) της Τζενίν είναι κρίσιμη», επισήμανε η υπουργός Υγείας Μάι αλ Κάιλα σε ανακοίνωσή της.

Η υπουργός έκανε λόγο για εννέα νεκρούς, ανάμεσά τους μια ηλικιωμένη γυναίκα, και τουλάχιστον 20 τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών που έχει καταγραφεί σε ισραηλινή επιχείρηση στη Δυτική Όχθη εδώ και πολλά χρόνια.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν σκοπίμως δακρυγόνα στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Τζενίν, «προκαλώντας ασφυξία σε κάποια παιδιά», κατήγγειλε, ενώ πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, η απομάκρυνση πολλών τραυματιών είναι δύσκολη.

«Αυτό που συμβαίνει στην Τζενίν και τον καταυλισμό της είναι μια σφαγή την οποία διαπράττει η κυβέρνηση κατοχής του Ισραήλ», κατήγγειλε ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Με τους σημερινούς θανάτους, ανεβαίνει σε 24 ο αριθμός των Παλαιστινίων, πολιτών, που έχουν σκοτωθεί από την αρχή του έτους από ισραηλινά πυρά.

902, (Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP – Πηγή φωτό: Associated Press)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.