Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Μάκης Παπαδόπουλος: Συμπαιγνία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μη διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ — Με ισχυρό ΚΚΕ θα εμποδιστεί η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, με όποιον κι αν σχηματιστεί, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής (VIDEO)

Ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το πρωί της Δευτέρας (30/1/2023) στην ΕΡΤ.

Υπογράμμισε ότι η τεχνητή πόλωση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να κρύψει την ουσιαστική συμφωνία για τη μεγάλη σφαγή την επομένη των εκλογών, ότι η επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει στον δρόμο των ματωμένων πλεονασμάτων για τις επενδυτικές βαθμίδες. Θύμισε ότι στη Βουλή όρθιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούσαν τον Αλέξη Τσίπρα για το περιβόητο «μαξιλάρι», δηλαδή το ματωμένο πλεόνασμα που προέκυψε από το πετσόκομμα του λαού. Όπως επίσης πως όρθιοι οι βουλευτές της ΝΔ πανηγύριζαν για το επενδυτικό ρεκόρ που στηρίχθηκε στο ξεζούμισμα του λαϊκού εισοδήματος με τις απώλειες να φτάνουν το 40%.


Για τις υποκλοπές σημείωσε ότι το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο το ψήφισαν στην Ελλάδα όλες οι κυβερνήσεις και παράγει τοξικά αποτελέσματα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε 14 χώρες της ΕΕ όπου η Επιτροπή PEGA ερευνά σχετικές υποθέσεις. Πρόσθεσε ότι σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ υπάρχει ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών και υπαγωγή των μυστικών υπηρεσιών στους πρωθυπουργούς και μια συγκεκριμένη λειτουργία που υπηρετεί την κανονικότητα της δικτατορίας του κεφαλαίου και όχι απλά μια εκτροπή.

Επίσης, έκανε λόγο για συμπαιγνία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μη διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, μια υπόθεση που είναι από το 2016 έως και το 2022.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.