Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Λιάνα Κανέλλη: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μπει σώγαμπρος στα παιχνίδια της αστικής τάξης — Η εποχή της βασιλείας έχει τελειώσει προ πολλού και το έχει υπογράψει ο ελληνικός λαός (VIDEO)

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μπει σώγαμπρος στα παιχνίδια της αστικής τάξης

Η εποχή της βασιλείας «έχει τελειώσει προ πολλού και το έχει υπογράψει ο ελληνικός λαός», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Υπογράμμισε πως η απόφαση να είναι ιδιωτική η ταφή του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ είναι εντελώς φυσιολογική, «είναι σεβασμός σε μια πολύ μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού που έχει πληρώσει τη βασιλεία με τις σκοτεινότερες στιγμές του έθνους, με τις σκοτεινότερες στιγμές της πατρίδας».

«Έχει χυθεί αίμα εν ονόματι του βασιλιά, έχουν γεμίσει οι τόποι εξορίας εν ονόματι του βασιλέως, έχουν εκδοθεί άπειρες δικαστικές αποφάσεις εν ονόματι του κεντρικού άρχοντα, έχει κλάψει και πονέσει πολύς κόσμος με τη βασιλεία στην Ελλάδα», σημείωσε η Λ. Κανέλλη.

Με αφορμή τα σενάρια περί πρόσκλησης στο ΚΚΕ να συμμετάσχει σε «προοδευτική διακυβέρνηση», υπογράμμισε πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνει αρωματικό καμίας αστικής κυβέρνησης. «Σε βρώμικη μασχάλη δεν βάζεις αρωματικό», σχολίασε σκωπτικά. «Η αστική τάξη αυτή τη στιγμή παίζει βρώμικα παιχνίδια. Φτιάχνει συμμαχίες και διαλύει συμμαχίες όποτε τη βολεύει. Και τι θέλουνε; Τον δυόσμο για να μη φαίνεται η πραγματικότητα η αντιλαϊκή;», συνέχισε, συμπληρώνοντας πως το ΚΚΕ δεν μπορεί να κυβερνήσει για κάτι που θέλει την ανατροπή του.

«Να μπούμε σώγαμπροι στο παιχνίδι της αστικής τάξης; Εγώ θα πάω να διαχειριστώ τι; Την "Exxon Mobil", το ΝΑΤΟ;», ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί για να υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση.

902, Τετάρτη 11/01/2023 - 14:41

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.